EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
Bron: AmsterdamGold
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
22
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oorlog.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord OORLOG

Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2018

Wie wordt de winnaar van het handelsconflict?

Het handelsconflict tussen de VS en China lijkt nog wel even voort te gaan duren. De ‘kenners’ spreken zelfs al over een economische koude OORLOG tussen de twee grootste economieën van de wereld. De kans op een snelle oplossing is vrij klein en dat kan problemen opleveren voor beide economische grootmachten.

Tien jaar geleden zag de situatie er compleet anders uit. De VS en China waren destijds sterk afhankelijk van elkaar en die afhankelijkheid nam de jaren daarna alleen maar verder toe. Als gevolg hiervan werd de bijnaam ‘Chimerica’ in het leven geroepen. Op dit moment wil zowel China als Amerika niet meer deel uitmaken van Chimerica. En daar is volgens China-expert Brad Setser een goede reden voor te geven: “De Chinezen willen de technologische afhankelijkheid niet en de VS wil de aanhoudende handelstekorten niet”.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2018

Goudvoorraad - een betere kans op overleving

Ondanks de gigantisch opgebouwde staatsschuld ad 2,5 maal het BBP hoor je nog steeds geen Japanner kreunen. Hoe kan dat? Het gaat toch immers goed in Japan?! Behalve als de Japanners zich beginnen te realiseren dat ze slachtoffer en slaaf zijn van een totaal verziekt en failliet financieel systeem dat hen sooner or later aan de bedelstaf zal brengen, tenzij goud uitkomst biedt. Dat is gezien de Japanse OORLOGsbuit niet ondenkbeeldig. Uiteraard is hierover nog nooit opening van zaken gegeven. Hoe dan ook wordt de Japanse beurs door diverse analisten (nog steeds) in een positief daglicht gesteld. Kennelijk vanwege het blinde geloof in de kunsten van de BoJ.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2018

Economische OORLOG om zeldzame aardmetalen

Er is een economische OORLOG gaande voor de rechten om zeldzame aardmetalen te mijnen. Rare earth metals, ook wel het nieuwe goud genoemd. Deze worden verwerkt in onder meer batterijen voor elektrische voertuigen; smartphones; flatscreen televisies; camera’s; precisie geleide raketten; industriële magneten; windturbines; zonnepanelen en vele andere high-tech items. Plus ook heel wat toepassingen die gebruikt worden voor OORLOGvoering zoals satellieten, bommen, radars en gevechtsvliegtuigen. Allemaal zaken waar de moderne wereld niet zonder kan (uitgezonderd dat OORLOGstuig.)

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2018

IMF verlaagt groeiverwachting wereldeconomie vanwege handelsOORLOG

De handelsOORLOG tussen de Verenigde Staten en China werpt een schaduw over de economische vooruitzichten in de wereld. 

Vanwege de vele opgeworpen importheffingen heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn groeiramingen voor de VS en China verlaagd. Ook de prognose voor de wereldeconomie als geheel pakt lager uit.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2018

Duitse bankpresident: 'Handelsbeleid van VS werkt averechts'

De president van de centrale bank van Duitsland Jens Weidmann bekritiseert het economische beleid van de Verenigde Staten. De tarievenOORLOG die het land voert, werkt volgens hem averechts.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs