EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
25
kliks
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oorlog.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord OORLOG

Geplaatst op: dinsdag 6 november 2018

China houdt nog een troefkaart achter de hand in de handelsOORLOG: toeristen

De Verenigde Staten ontvangen minder zakenlui, toeristen en studenten uit China. Dat is een signaal dat de handelsOORLOG tussen beide landen zich op onvoorspelbare en bijzonder kostbare manier zou kunnen verspreiden. Dat zegt David J. Lynch, redacteur economie bij de Amerikaanse krant The Washington Post. De terugval is geen gevolg van een officiële maatregel van de Chinese overheid, maar toont volgens Lynch duidelijk aan dat het toerisme in een aanhoudende handelsOORLOG voor China een belangrijk wapen zou kunnen worden.

Hij wijst er daarbij op dat Chinese consumenten elk jaar in de Verenigde Staten 60 miljard dollar uitgeven aan diensten zoals reizen en toerisme.

[...]

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 6 november 2018

Beleggen in grondstoffen: De perfecte storm biedt ongeziene kansen

‘De spreekwoordelijke perfecte storm raast over de grondstoffensector’, zegt investeringsfonds VanEck. Maar het is een perfecte storm van underperformance die de sector historisch bijzonder aantrekkelijk maakt. Dit biedt ongeziene kansen voor beleggers die verder kunnen kijken dan vandaag en morgen.

In het 3e kwartaal werd de grondstoffensector weer zwaar getroffen. De handelsOORLOG tussen de VS en China weegt op de globale economische groei. Basismetalen als aluminium, zink, koper en nikkel moesten allemaal inleveren. De goudprijs dipte in Q3 onder $1.200 en ook de olieprijs staat al meer dan 10% onder zijn (voorlopige?) piek.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 november 2018

Europese topambtenaar deelt zijn visie over handelsOORLOG

De Verenigde Staten van Amerika en China blijven verwikkeld in een handelsOORLOG en het ziet er niet meteen naar uit dat er een einde aan zal komen ondanks ‘hoopgevende’ tweets van Amerikaanse president Donald Trump. Een Europese topambtenaar heeft zijn visie gedeeld tijdens een interview met CNBC en de boodschap is vrij simpel: ‘This has to stop’.

Europees commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis klaagde vorige week het Amerikaanse protectionisme aan tijdens een interview met CNBC. Hij vindt de huidige situatie afschuwelijk omdat het andere landen en mensen weerhoudt van voorspoed en succes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 november 2018

“Patstelling tussen USA en China van lange duur”

Een hoopgevende tweet van Amerikaanse president Donald Trump doet vermoeden dat er verbetering op komst is in de handelsOORLOG met China. Maar de situatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China zal nog een tijdje blijven aanslepen, dat beweert althans econoom en Nobelprijswinnaar Michael Spence.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 november 2018

HandelsOORLOG tussen China en VS bevoordeelt... Iran

De handelsOORLOG tussen de Verenigde Staten en China heeft zware consequenties gehad voor de export van de Amerikaanse sojaboeren, maar de slachtoffers hebben in Iran een onverwachte bondgenoot gevonden. Dat zegt Gregory Meyer, landbouwspecialist van de Britse zakenkrant Financial Times. Opmerkelijk genoeg liggen ook hier Amerikaanse sancties aan de basis van het fenomeen.

“Sinds begin dit jaar hebben Amerikaanse sojaboeren al bijna 335.000 ton voorraden naar Iran verscheept,” aldus de Financial Times. “Dat is een opmerkelijke toename tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen er van een uitvoer zelfs geen sprake was."

[...]

Lees verder op express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs