Nieuws / Artikelen met het woord

ounce

1619 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 17 januari 2018

Kocht JP Morgan 675 miljoen OUNCEs zilver?

Heeft JP Morgan de voorbije jaren op zijn minst 675 miljoen OUNCEs aan zilver naar de eigen kluizen gesleept?

Ted Butler meent van wel.

Butler volgt de zilvermarkt al enkele decennia op de voet en hij komt met een sterke case waaruit moet blijken dat JP Morgan 45% van de bovengrondse zilvermarkt controleert.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 26 november 2017

Je kan nu 6 troy OUNCE goud kopen met één bitcoin

Met één bitcoin kan je momenteel ongeveer 6 troy OUNCE (ofwel ruim 185 gram) goud aanschaffen. In onderstaande grafiek, via Bloomberg & Zero Hedge, de ontwikkeling van de goudprijs per troy OUNCE en de prijs van 1 bitcoin.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 23 november 2017

Goudontdekking

“No, it’s better. It’s bigger”, liet Quinton Hennigh zich ontvallen op een onbewaakt moment.

Hij refereert naar de recente goudontdekkingen in West-Australië en is van mening dat de Philbara-regio méér goud bevat dan de Witwatersrand in Zuid-Afrika.

Veertig procent van al het goud van de wereld werd er gevonden. Deze regio produceerde maar liefst 1,6 miljard OUNCEs goud.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 oktober 2017

Prijs van palladium in 2017 al ruim 40% gestegen

De prijs van palladium zit fors in de lift. Het edelmetaal presteert in 2017 een stuk beter dan andere edele metalen, zoals goud, zilver en platina.

Bovenstaande grafiek via Express. De prijs van palladium steeg dit jaar al met ruim 40%, terwijl de goudprijs tot nu toe slecht 12% meer waard werd. De prijs van een troy OUNCE palladium ligt nu rond de $950,-.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 oktober 2017

Is palladium het nieuwe goud?

Op de grondstoffenmarkt geniet goud op dit ogenblik heel wat minder belangstelling dan palladium. Dat hebben een aantal experts tegenover de Brits zakenkrant Financial Times gezegd.

Het metaal staat op dit ogenblik genoteerd aan een prijs van 967 dollar per OUNCE of 31.090 dollar per kilogram. Daarmee heeft de waarde van palladium sinds begin dit jaar een stijging met 40 procent laten optekenen. Goud is over eenzelfde periode 12 procent duurder geworden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$