Nieuws / Artikelen met het woord

palladium

126 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 25 juni 2017

PALLADIUM en Platina even duur?

Het prijsverschil tussen platina en PALLADIUM is teruggevallen naar minder dan 100 dollar. Dit is best opmerkelijk: het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 555 dollar. Over de periode 2007 tot 2012 was dit zelfs 1000 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

PALLADIUM op zucht van hoogste niveau sinds 2001

De grondstoffenmarkt heeft er een ‘herboren ster’ bij, namelijk PALLADIUM. Het metaal steeg deze week naar 893 dollar per troy ounce, dat is niet meer zo ver verwijderd van zijn absoluut hoogterecord. In het topjaar 2001 noteerde het metaal aan 1090 dollar per troy ounce maar sindsdien verloor PALLADIUM veel van zijn waarde net zoals vele andere grondstoffen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Tekort aan PALLADIUM drijft lease rate naar record!

Sommige beleggers in edelmetalen nemen genoegen met derivaten die dikwijls maar weinig met het onderliggend metaal te maken hebben. De PALLADIUMmarkt toonde vorige week aan dat dit geen slim idee is. Enkel fysiek edelmetaal kan beschermen tegen financiële calamiteiten.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Staat de PALLADIUMmarkt op knappen?

Als enige edelmetaal is PALLADIUM in 2017 bezig met een significante opmars. Sterker nog, sinds januari 2016 is het metaal 59% gestegen, een grote outperformance. Tegelijkertijd zijn de PALLADIUM ETF houders, het zogenaamde ‘smart money’, en masse uitgestapt (-40% over dezelfde periode). Normaliter is er een positieve correlatie tussen koers en bezit van ETF’s. Ook zien we normaal gesproken een verband tussen de koersen van alle edelmetalen, stijgt de ene, dan doen ze dat doorgaans allemaal. Dit geldt voor PALLADIUM de laatste tijd overduidelijk niet. Wat is er aan de hand?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 16 juni 2017

PALLADIUM nadert hoogste prijsniveau in 16 jaar

De prijs van PALLADIUM steeg begin deze week naar $893 per troy ounce en staat daarmee bijna weer op het hoogste niveau sinds 2001. De prijs van het edelmetaal is sinds begin vorig jaar sterk gestegen door een sterk toegenomen belangstelling van beleggers. Vorig jaar was PALLADIUM ook al het best presterende edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$