Nieuws / Artikelen met het woord

palladium

119 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Waarom is goud vrijgesteld van btw?

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u geen btw betaalt over de aankoop van gouden munten of goudbaren, terwijl u wel belasting betaalt voor andere metalen als zilver, platina en PALLADIUM? Wat is de gedachte achter deze vrijstelling? En waarom geldt deze uitsluitend voor goud? In dit artikel geven we meer uitleg over het hoe en waarom van deze btw vrijstelling voor goud.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 13 februari 2017

Platinum- and PALLADIUM-producing Countries

Top 5 Platinum- and PALLADIUM-producing Countries in 2016

Platinum-group metals (PGMs) include platinum, PALLADIUM, rhodium and other metals, and are prized for their durability, resistance to corrosion and excellent catalytic properties. These characteristics make PGMs useful in everything from jewelry to electronics.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Dit is een zeer sterk koopsignaal voor edelmetalen

Wanneer we over edelmetalen lezen, denken we steeds aan goud en zilver. Maar er zijn nog 2 edelmetalen: PALLADIUM en platina. Beide metalen kennen een knallende start van 2017. Dit is dan ook een zeer sterk koopsignaal voor edelmetalen in het algemeen.

PALLADIUM is in de eerste 2 weken van het jaar de best presterende grondstof. In de eerste week alleen al steeg PALLADIUM 11%. En wie naar onderstaande grafiek kijkt, kan zien dat de grondstof in een gezonde opwaartse trend zit. We kunnen dus nog meer verwachten van PALLADIUM.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

GFMS verwacht tekort aan platina en PALLADIUM in 2016

Volgens Thomson Reuters GFMS moeten we dit jaar rekening houden met een tekort aan platina en PALLADIUM. Ook verwacht en analisten van dit onderzoeksbureau dat het langzame tempo van renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank een positieve impact zal hebben op de prijs van beide edelmetalen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Gazprombank ziet een sterk 2016 voor PALLADIUM

Gazprombank ziet goede vooruitzichten voor nikkel en PALLADIUM in een recent rapport over Norilsk Nickel, de grondstofreus uit Rusland.

Ondanks de sterke daling in de prijzen van nagenoeg alle grondstoffen, ziet Gazprombank de vraag naar nikkel in 2016 met 3,5% stijgen, terwijl de mijnbouwproductie met een groei van 1,7% achterblijft. Hoewel het metaal een klein tekort zal laten zien verwacht de bank geen significante stijging in de prijs van nikkel.

Gazprombank analyseert vervolgens het effect van het Volkswagen schandaal op de vraag naar platina, hoofdbestanddeel van katalysatoren voor dieselmotoren, en ziet een negatief effect van maximaal 37.000 oz platina. Dit is een te verwaarlozen hoeveelheid. Er zijn geen tekorten te verwachten in platina het komende jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$