Nieuws / Artikelen met het woord

quantitative easing

201 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Gold Republic
Geplaatst: zondag 31 december 2017

Nieuwe Fed-baas wil zijn imago oppoetsen

2018 komt eraan., De plannen van de Fed en de Europese Centrale Bank (ECB) voor het nieuwe jaar zijn duidelijk.

De Fed wil de officiële rente drie keer verhogen en de ECB gaat vanaf de eerste werkdag in 2018 haar QUANTITATIVE EASING halveren.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 16 december 2016

De Amerikaanse olieproduktie daalt

Onder president Obama groeide de Amerikaanse olieproduktie van 5 miljoen naar 9,5 miljoen vaten per dag. Maar in de laatste 16 maanden is de olieproduktie weer afgenomen naar 8,6 miljoen vaten per dag.

Het is niet de verdienste van Obama dat de olieproduktie omhoog ging. Omdat de olieprijs in de periode 2010-2014 hoog was, konden oliemaatschappijen makkelijk kapitaal lenen om te investeren in oliewinning. De winning van schalie-olie (Light Tight Oil, LTO) in de VS kwam op gang en was bij een prijs van $100 per vat was die oliewinning zelfs winstgevend. En dankzij de QUANTITATIVE EASING-projecten van de Amerikaanse centrale bank (de Federal Reserve) was er heel veel nieuw kapitaal in de markt om te investeren in olie- en gaswinning.

De daling van de olieprijs en de daling van de Amerikaanse olieproduktie is ook niet de schuld van president Obama.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

QUANTITATIVE EASING (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel? In 2009 begonnen zowel de Federal Reserve en de Bank of England met monetaire stimulering, door middel van het structureel opkopen van staatsobligaties. Toch is de inflatie niet uit de hand gelopen en is ook de omloopsnelheid van het geld niet explosief toegenomen. Hoe valt dat te verklaren? Marketupdate duikt in de materie en maakt het monetaire stimuleringsprogramma van de Bank of England inzichtelijk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

QUANTITATIVE EASING (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Ray Dalio: de obligatiemarkt zit in een bijzonder gevaarlijke situatie

Ray Dalio is de succesvolle CEO van ’s werelds grootste hedge fund. Bridgewater werd succesvol door de unieke spreiding onder het beheer van de activa. Nu waarschuwt Ray Dalio dat de schuldmarkt zijn limieten bereikt, obligaties zijn naar zijn mening dan ook bijzonder gevaarlijk.

De obligatiemarkt is een gevaarlijke plaats omdat de mogelijkheden van de centrale banken beperkt zijn. Volgens Ray Dalio kunnen de rentevoeten globaal niet veel lager. QUANTITATIVE EASING gaat ook niet meer werken omdat de ‘spreads’ tussen de obligaties zo laag zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$