EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
26
kliks
23
kliks
Er zijn 9 artikelen gevonden met het woord quantitative easing.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord QUANTITATIVE EASING

Geplaatst op: maandag 28 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

QUANTITATIVE EASING (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel?

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 14 september 2016

Ray Dalio: de obligatiemarkt zit in een bijzonder gevaarlijke situatie

Ray Dalio is de succesvolle CEO van ’s werelds grootste hedge fund. Bridgewater werd succesvol door de unieke spreiding onder het beheer van de activa. Nu waarschuwt Ray Dalio dat de schuldmarkt zijn limieten bereikt, obligaties zijn naar zijn mening dan ook bijzonder gevaarlijk.

De obligatiemarkt is een gevaarlijke plaats omdat de mogelijkheden van de centrale banken beperkt zijn. Volgens Ray Dalio kunnen de rentevoeten globaal niet veel lager. QUANTITATIVE EASING gaat ook niet meer werken omdat de ‘spreads’ tussen de obligaties zo laag zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 september 2016

ECB: teller staat op 1 biljoen euro!

In maart 2015 startte de Europese Centrale Bank (ECB) met haar QUANTITATIVE EASING of aankoopprogramma van obligaties om de economie nieuw leven in te blazen. Nu zijn we zo’n 18 maanden verder en staat de teller op 1 biljoen euro aangekochte obligaties. Een bedrag om u tegen te zeggen!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 23 augustus 2016

HILARISCH: Fed lanceert Facebookpagina en wordt bedolven onder negatieve reacties

De Fed lanceerde vorige week een facebookpagina. Welk marketinggenie hier achter zit is ons onbekend, maar we zijn hem/haar enorm dankbaar. De commentaren op de pagina zijn hilarisch!

De Fed lanceerde vorige week een facebookpagina. Welk marketinggenie hier achter zit is ons onbekend, maar we zijn hem/haar enorm dankbaar. De commentaren op de pagina zijn hilarisch!

Het is waarschijnlijk geen toeval dat geen enkele centrale bank tot nu toe een Facebookpagina had. Het is niet alsof centrale banken zich iets aantrekken van de input van de gewone werkmens.

Hun monetaire politiek kwam de laatste jaren in een steeds slechter daglicht. Negatieve rentes, QUANTITATIVE EASING, LTRO-leningen… het bevoordeelde enkel de financiële instellingen en de hogere lagen van de bevolking.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016

Inflatie Eurozone weer negatief

Vandaag kregen we van het Europese statistiekbureau Eurostat een inflatiecijfer voor de Eurozone. In de maand mei krijgen we daarmee opnieuw een negatief cijfer van -0,1% op ons bord.

Vandaag kregen we van het Europese statistiekbureau Eurostat een inflatiecijfer voor de Eurozone. In de maand mei krijgen we daarmee opnieuw een negatief cijfer van -0,1% op ons bord.

De doelstelling van de Europese Centrale Bank is een inflatie van bijna maar net geen 2%. Daar zitten we dus lang niet en bovendien bengelen we nu al 41 maanden onder dat doel.

De ECB haalt nochtans alles uit de kast. Net als andere centrale banken wereldwijd staat de rente historisch laag en worden er via een zogenaamd QUANTITATIVE EASING-programma massaal obligaties opgekocht. Paardenmiddelen om de economische groei een boost te geven.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs