EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord raffineren.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord RAFFINEREN

Geplaatst op: dinsdag 15 december 2015

Hier verkoopt men olie voor $21,37 per vat!

De media spreken al een jaar over de dalende olieprijs. Maar welke olieprijs? Er zijn verschillende soorten olie en sommigen zijn nog veel harder gezakt dan de bekende Brent-olie.

De media spreken al een jaar over de dalende olieprijs. Maar welke olieprijs? Er zijn verschillende soorten olie en sommigen zijn nog veel harder gezakt dan de bekende Brent-olie.

De naam Brent-olie komt van het Brent olieveld in de Noordzee. Het olieveld van Shell was ooit een van de productiefste ter wereld en produceerde een heel hoogwaardige olie.

Noordzeeolie heeft een lage dichtheid en bevat weinig zwavel. Dat maakt dat het gemakkelijk te RAFFINEREN is.

Andere olie die moeilijker te RAFFINEREN is wordt daarom verkocht aan een lagere prijs.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 19 oktober 2015

Olie voor de jihad: Westen krijgt productie-apparaat Islamitische Staat niet klein

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) verdient maandelijks nog steeds tientallen miljoenen dollars aan de handel in olie. De luchtaanvallen van de coalitietroepen, geleid door de Verenigde Staten, slagen er niet in de infrastructuur voor het oppompen en het RAFFINEREN van de petroleum te vernietigen.

“De terroristen blijken in staat om alle infrastructuur te herstellen die door onze bommen wordt geraakt,” getuigt een hooggeplaatste Europees veiligheidsverantwoordelijke in een gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 21 oktober 2014

ISIS verdient elk jaar bijna een miljard dollar aan olie

Het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS Inc. heeft onderzocht wat de jaarlijkse opbrengsten zijn van de olieverkoop van ISIS. De terreurgroep produceert dagelijks 50.000 tot 60.000 vaten olie. De geproduceerde vaten worden met vrachtwagens via Turkije uit Irak en Syrië gesmokkeld. Vervolgens worden deze op de zwarte markt verkocht.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS Inc. heeft onderzocht wat de jaarlijkse opbrengsten zijn van de olieverkoop van ISIS. De terreurgroep produceert dagelijks 50.000 tot 60.000 vaten olie. De geproduceerde vaten worden met vrachtwagens via Turkije uit Irak en Syrië gesmokkeld. Vervolgens worden deze op de zwarte markt verkocht.

Door de lagere olieprijs kan ISIS geen optimale prijs krijgen voor de geproduceerde vaten olie. Ook het feit dat de olie niet op een eerlijke manier is verkregen en dat deze daarom op de zwarte markt moet worden verkocht beïnvloed de prijs negatief. Geschat wordt dat ISIS tussen de 25 dollar (circa 20 euro) en 60 dollar (47 euro) per vat krijgt. De “normale” olieprijs ligt op dit moment rond de 80 dollar per vat.

Volgens IHS Inc. is het nog maar de vraag of de extremisten hun inkomsten uit de olieverkoop in de komende maanden op peil kunnen houden. „Dat hangt voor een groot deel af van de gebieden die ze de komende tijd veroveren of verliezen”, aldus het onderzoeksbureau. Verder is het onzeker of ISIS voldoende capaciteit blijft houden voor het RAFFINEREN van de olie, omdat de Amerikanen en hun bondgenoten geregeld luchtaanvallen uitvoeren op doelen van de terreurgroep. ISIS beschikt over eenvoudige, provisorische raffinaderijen die op vrachtwagens kunnen worden geplaatst en vervoerd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 8 februari 2014

Europese raffinaderijen RAFFINEREN steeds minder olie

Aardolie wordt hoofdzakelijk gebruikt om vloeibare brandstoffen te maken voor voertuigen. De hoge energiedichtheid van kerosine, diesel en benzine maakt het mogelijk om grote afstanden af te leggen met een redelijk kleine hoeveelheid brandstof. Ruwe aardolie kan niet gebruikt worden in verbrandingsmotoren, maar moet eerst worden gescheiden in min of meer zuivere componenten. Dat proces gebeurt in raffinaderijen.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: woensdag 19 december 2012

China gaat zelf goud verwerken

China heeft een grote zak duiten en koopt alles wat los en vast zit. Dit is nodig om in de behoefte te voorzien die het land heeft. China koopt grote hoeveelheden grondstoffen uit het buitenland. Dit kan omdat China een enorme reserve heeft liggen. Ze hebben weinig schulden en veel geld. Ook op het gebied van goud hanteert China dezelfde tactiek. Het importeert voornamelijk veel fysiek goud uit andere landen. Wellicht komt daar binnenkort echter verandering in als het aan. Als het aan China ligt gaat het in de toekomst zelf namelijk zelf goud RAFFINEREN.

Lees verder op Goudvergelijken.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs