Nieuws / Artikelen met het woord

rare earth metals

15 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Komt er een nieuw RARE EARTH METALS conflict?

‘Rare Earth Metals’ of ‘Rare Earth Elements’ staat voor een verzameling van 17 chemische elementen (grondstoffen) met elk hun specifieke eigenschappen, veelal op vlak van magnetisme of geleiding. Hun industrieel gebruik is zeer uiteenlopend, gaande van elektronica over medische toepassingen, windenergie tot elektrische voertuigen en militaire doeleinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Europa droomt van Rare Earth Metals

De woorden RARE EARTH METALS en wereldleiderschap in eenzelfde zin, daar is niets mis mee. Als daar ook nog ‘Europa’ en ‘de Verenigde Staten’ bijkomen, dan roept dit toch vragen op. Rare Earth Metals, de strategische grondstoffen die hun toepassing vinden in de elektronica, de medische sector, de ecologische technologie en de militaire wereld, zijn immers voor het overgrote deel een Chinese aangelegenheid.

Dat Europa en de Verenigde Staten hier zwaar willen op inzetten, toont het strategisch belang van RARE EARTH METALS nog meer aan. Bij Slim Beleggen werd deze markt al in kaart gebracht en komt men tot de conclusie dat de sector (vooral in Europa en de Verenigde Staten) nog in haar kinderschoenen staat. Er zijn wel al duidelijke signalen welke de winstgevende spelers kunnen worden en dus een enorm potentieel hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

China verlaagt export Rare Earth Metals!

2012 was een moeilijk jaar voor de markt van Rare Earth Metals. Dit kwam onder meer door de terugvallende vraag, maar bovenal door de excessieve toevoer van de kostbare metalen uit China, tot nader order met +95% van de totale wereldproductie de absolute marktleider in het grondstoffensegment.

China heeft nu de eerste nieuwe quota’s bekend gemaakt voor de hoeveelheid RARE EARTH METALS die het land mogen verlaten dit jaar. En China is heel strikt in deze quota’s. Voor 2013 worden ze met 27 % verlaagd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Chinees monopolie RARE EARTH METALS brokkelt af

RARE EARTH METALS is in feite een groep van 17 mineralen met onuitspreekbare namen die gebruikt worden in tal van elektronische toepassingen. Deze mineralen zijn niet zeldzaam zoals de naam doet vermoeden, maar ze zijn wel moeilijk te ontginnen. Tot op heden controleert China nog 90 % van de globale REM waarmee het een sterke invloed heeft op de prijs. Maar dit kan veranderen door de oorlog tussen China en Japan over enkele eilanden in de Oost Chinese Zee. Dit dispuut biedt kansen voor andere producenten om zich te ontplooien.

Er zijn enkele steeneilanden in de Oost Chinese Zee die in privé-handen zijn. Deze eilanden worden wel gecontroleerd door Japan. Men vermoed dat deze eilanden onschatbare olie, gas en REM bezit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat China deze eilanden wil bemachtigen. Er zijn dan ook al verschillende incidenten geweest die de spanning tussen Japan en China hebben opgedreven. Telkens de spanning oploopt, heeft dit een sterk stijgend effect op de prijs voor deze grondstoffen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

RARE EARTH METALS in vrije val

De sterke stijging van de prijzen voor RARE EARTH METALS en de onzekerheid over de Chinese quota beperkingen domineerde het nieuws in het eerste half jaar van 2012. Sindsdien is de markt voor R.E.M. in vrije val geraakt. Experten verwachten dat dit nog enige tijd kan aanhouden.

De dalende prijzen en verminderde vraag hebben verschillende producenten gedwongen hun productie te verlagen. Dit is zelfs tot in China voelbaar. De prijsdaling gaat gepaard met een dalende vraag vanuit Europa, het in dienst nemen van nieuwe productiefaciliteiten en de zoektocht naar alternatieven voor deze grondstoffen.

Molycorp Inc, een van de bekendste producenten van R.E.M. voelt de daling extra hard. Het bedrijf kamt met veel schulden op de balans door de overname van Neo en door de zware investeringen van hun vlaggenschip The Mountain Pass mine.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$