Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 januari 2018

De chaos die nooit was: economen schatten de gevolgen van de brexit volledig fout in

Groot-Brittannië toont economische betere prestaties dan was verwacht. Nochtans hadden vele economen gewaarschuwd dat de scheiding met de Europese Unie het land in economische rampspoed zou onderdompelen.

Nu blijkt volgens het magazine The Economist echter dat velen de gevolgen van de brexit volledig verkeerd hebben ingeschat. De woningprijzen zijn immers op niveau gebleven, terwijl de werkloosheid is gedaald. Bovendien kon een RECESSIE worden vermeden.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 10 januari 2018

Puinruimen

Het lijkt wel alsof de gehele wereld om de haverklap een overwinning behaalt! Bijna om saai van te worden. Wie herinnert zich nog de laatste economische RECESSIE? De Dow Jones beursindex nam 28.08% toe in 2017. De iShares Emerging Markets ETF (EEM) schoot 37.28% omhoog. De Pantera Bitcoin Fund steeg 1,900% (en liefst 25,004% sinds 2013!). De Goudprijs wist op te veren met een respectabele 11,3%. Zelfs de defensieve obligatiemarkt presteerde het best in 7 jaar (de TLT — 20+jarige Treasuries– plus 9.18% in 2017). Verder liet de grillige Euro zich in 2017 van zijn beste kant zien (plus 14.1% tegenover de USD). Misschien duurt deze economische opbloei nog jaren, als de Amerikaanse belastinghervorming haar weerslag krijgt op de bedrijvigheid. Straks zal men de laatste overgebleven pessimist met een lantaarntje moeten zoeken, net als de ontploffing nabij is!

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 september 2017

Amerikaans economisch herstel gaat voorbij aan ‘forgotten people’

In de Verenigde Staten kan slechts een gedeelte van de bevolking profiteren van de economische heropleving. Regio’s die door de RECESSIE het zwaarst werden getroffen, zien ook het herstel grotendeels aan zich voorbijgaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Australië breekt record: 104 kwartalen zonder RECESSIE

De Australische economie heeft eind juni haar 26ste opeenvolgende jaar zonder RECESSIE afgesloten. Het is nu al 104 kwartalen geleden dat de economie down under nog eens twee kwartalen na elkaar kromp. Dat is een nieuw record.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Duidelijk herstel Russische economie

De Russische economie toont duidelijk herstel van de RECESSIE van de afgelopen jaren. De economie groeide in het tweede kwartaal met 2,5 procent op jaarbasis, de sterkste vooruitgang in meer dan drie jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$