EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2019

Een wereldwijde winstRECESSIE kan alsnog komen dit jaar


Aan het begin van dit jaar vreesden analisten nog voor tegenvallende winstcijfers. Toch lijken de winstcijfers tot nu toe nog erg mee te vallen. De meest recente kwartaalcijfers, over het eerste kwartaal van 2019, laten zien dat het winstplaatje er nog steeds behoorlijk goed uitziet. Toch biedt dat geen garantie voor de nabije toekomst.

Als we de economen mogen geloven dan zitten we op dit moment in de late fase van de economische cyclus. En het kenmerk van een dergelijke fase is, dat de bedrijfswinsten langzaam maar zeker beginnen af te nemen. En op het moment dat de winstcijfers daadwerkelijk omslaan, dan is dat vaak het begin van een winstRECESSIE.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2019

Handelsoorlog vergroot de kans op een Amerikaanse RECESSIE

De kans dat er in de komende twee jaar een RECESSIE komt in Amerika is toegenomen. Althans dat blijkt uit een poll van Reuters onder analisten. De helft van hen schat de kans op een RECESSIE in de komende twee jaar op 40 procent.

Een maand geleden was dit nog 35 procent. De kans op een RECESSIE in de Verenigde Staten stijgt dus en dat is niet onlogisch. Zo is de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China in volle gang.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2019

Wereldhandel richting depressie niveau!

De ‘global trade’ of wereldhandel is reeds sinds 2018 fors in volume aan het afnemen. Dat is des te verontrustender omdat in die neerwaartse trend de escalerende handelsoorlog tussen de VS en China nog niet is vervat. Aan de oppervlakte van het economische en handelsleven is nog weinig te merken van deze achteruitgang. Dat is heel anders voor wie zich in de keiharde cijfers verdiept. De wereldhandel zit ei zo na op het niveau van 2008/2009. Toen ook moesten de gevolgen van de RECESSIE/depressie nog gevoeld worden. Later gingen we die de Kredietcrisis noemen. Benieuwd welke naam de waarschijnlijk komende crisis zal krijgen?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 3 mei 2019

“Centrale banken hebben grote RECESSIEs onmogelijk gemaakt”

Centrale banken hebben een omgeving gecreëerd waarin zowel periodes van significante expansie als van grote RECESSIE zo goed als onmogelijk zijn geworden. Dat heeft de Canadees-Sri Lankaanse durfkapitalist Chamath Palihapitiya gezegd op de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 1 mei 2019

Voorspeller van de RECESSIEs in 2000 en 2008 waarschuwt opnieuw

Jeremy Grantham, een investeerder die in het verleden vroegtijdig de RECESSIEs van 2000 en 2008 voorspelde, trekt opnieuw aan de bel. Grantham verwacht dat de aandelenmarkten de komende jaren gaan teleurstellen. Voor de komende 20 jaar moeten we zelfs rekening houden met een gemiddeld jaarlijks rendement van slechts 2% tot 3%.

Jeremy Grantham heeft in een zeldzaam interview met CNBC zijn licht laten schijnen op de financiĂ«le markten. Volgens de ervaren investeerder moeten beleggers rekening houden met tegenvallende beursjaren. Volgens Grantham zijn de aandelenmarkten op dit moment nog steeds behoorlijk prijzig te noemen. De conjunctuurgezuiverde koers-winstverhouding (CAPE), een populaire maatstaf voor de beurswaarde die gedeeltelijk werd gecreĂ«erd door Nobelprijswinnaar econoom Robert Shiller, bedraagt ​​30,04. Dat getal ligt ruimschoots boven het historisch gemiddelde van 16,61.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs