Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 506 tot 510
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 december 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent vrijdag waarschijnlijk hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De handel zal vooral in het teken staan van het Amerikaansebanenrapport, dat later op de dag zal verschijnen.

,,De AEX begint 1 punt hoger. De eindejaarsrally lijkt daarmee te worden voortgezet. Een tweede slot van de AEX boven de 340 punten opent de weg richting de 360 punten. Slecht nieuws wordt nog altijd genegeerd. De beurzen willen omhoog, ondanks dat de RECESSIE zich verdiept. Vandaag krijgen we verder de uitslag van de deal over de Griekse schuldenruil en arbeidsdata uit de VS'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 december 2012

Griekse werkloosheid op recordhoogte van 26 procent

De werkloosheidsgraad in Griekenland is in september toegenomen tot het recordniveau van 26 procent van de actieve bevolking, nu het Zuid-Europese land afstevent op een zesde jaar van RECESSIE. Dat heeft het Griekse bureau voor de statistiek ELSTAT bekendgemaakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Grafieken: Consumptie in de VS terug op niveau van een RECESSIE

De laatste cijfers over de groei van de Amerikaanse economie lieten al zien dat de consumentenbestedingen in het derde kwartaal verder zijn weggezakt. Twee grafieken van Bloomberg Briefs die op Zero Hedge verschenen bevestigen dat beeld. De consumentenbestedingen zakten in oktober met 0,3% weg naar het laagste niveau in bijna een jaar tijd. De bestedingen staan weer op een niveau dat vergelijkbaar is met een RECESSIE.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 december 2012

Finse economie stevent af op RECESSIE

De Finse economie lijkt in een RECESSIE te belanden. Uit voorlopige cijfers van de overheid van het land blijkt woensdag dat de economie in het derde kwartaal voor de tweede verslagperiode op rij is gekrompen.

Het nationale statistiekbureau meldt dat het bruto binnenlands product in de periode juli tot en met september met 0,1% is gekrompen. Op jaarbasis was sprake van een krimp met 1,2%. Het betreffen voorlopige cijfers.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

6 feiten die aangeven hoe angstaanjagend diep de huidige Europese RECESSIE is

De cijfers komen recht uit het laatste Eurostatrapport:

1. Zowel de economie van de EU-17 als die van de EU-27 zijn de voorbije twee kwartalen gekrompen in vergelijking met een jaar eerder.  Indien uitzondering wordt gemaakt voor de groei van 0,1% van de economie van de EU-27 in het laatste kwartaal, geldt die opmerking ook voor de EU17 en de EU27 in vergelijking met het vorige kwartaal. We mogen dus spreken over een RECESSIE in de ganse regio.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$