Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1005 artikelen gevonden. Artikel 516 tot 520
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Portugal wijt lange RECESSIE aan EU en IMF

De afkoeling van de wereldeconomie en de strenge eisen van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gezorgd voor een langere RECESSIE in Portugal.

Dat stelde de centrale bank van het land donderdag in een rapport over de financiƫle stabiliteit.

Bron: Optieblog.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

OECD waarschuwt voor nieuwe RECESSIE [video]

Een nieuw rapport van de OECD waarschuwt voor een nieuwe RECESSIE in Europa. Dit komt doordat de eurocrisis de eurozone best opnieuw in een RECESSIE kan duwen. Angel Gurria van de OECD legt uit.

[video]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

'Heilig geloof in harde munt ruïneert Europa'

De Verenigde Staten blijken de lessen van de Grote Depressie beter te hebben geleerd dan Europa, betoogt econoom Gerard Veldman.

Terwijl Europa wegzinkt in RECESSIE en conflict, groeit de Amerikaanse economie met zo'n 2 procent per jaar. De Fed heeft sinds 2008 zo ongeveer de helft van het begrotingstekort gefinancierd met z'n quantitative easing en daarmee de Amerikaanse burger een enorme dienst bewezen. De paniekverhalen over de onvermijdelijkheid van hyperinflatie en in elkaar donderende obligatiemarkten, kunnen - vier jaar later - naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beurzen herstellen na dipje vanwege zorgen om fiscal cliff

De beurzen in Belgiƫ en Nederland begonnen de dag licht lager en dat kwam doordat de beurzen in Amerika gisteravond daalden en uiteindelijk sloten op ongeveer het laagste punt van de dag. Amerikaanse beleggers lijken wat meer onzeker te worden vanwege de besprekingen om een fiscal cliff te voorkomen.

Kort nadat de beurzen de dag begonnen kwam het nieuws dat het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad een besluit hebben genomen over nieuwe regels met betrekking tot kredietbeoordelaars. Er zal meer toezicht komen op kredietbeoordelaars om onder meer belangenverstrengeling te voorkomen en te zorgen dat de invloed van kredietbeoordelaars minder ingrijpend wordt. Aan het einde van de ochtend werd het nieuws bekendgemaakt dat Spanje in het vierde kwartaal nog in RECESSIE zal blijven. Dit komt neer op het vijfde kwartaal op rij dat de Spaanse economie krimpt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Spaanse economie voor vierde trimester in RECESSIE

De RECESSIE in Spanje zet zich door in het laatste kwartaal. Dat heeft de Spaanse centrale bank vandaag gemeld. Het Spaanse bruto binnenlands product (bbp) verliest hiermee al zes kwartalen op rij terrein.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$