Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Spaanse economie voor vierde trimester in RECESSIE

De RECESSIE in Spanje zet zich door in het laatste kwartaal. Dat heeft de Spaanse centrale bank vandaag gemeld. Het Spaanse bruto binnenlands product (bbp) verliest hiermee al zes kwartalen op rij terrein.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

OESO verhoogt druk op Spanje

De eurozone blijft ook volgend jaar lang met een RECESSIE flirten. Dat Spanje maar blijft aarzelen om steun te vragen bij de ECB, helpt niet bepaald. Bijgevolg voert de OESO, de denktank van de rijke landen, in zijn economische vooruitzichten de druk op Madrid nog op.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 24 november 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 47

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft zijn langetermijnrating van Frankrijk verlaagd.

Onze zuiderburen verliezen hun AAA-toprating, de hoogst mogelijke score. Standard & Poor’s, een ander ratingagentschap, ontnam Frankrijk begin dit jaar al zijn topscore. Frankrijk staat aan de vooravond van een catastrofe. Het land neemt op het verkeerde moment de verkeerde beslissingen waardoor het economisch in een moeras dreigt terecht te komen. De eigenzinnige visie van de socialistische president gaat er voor zorgen dat de economie niet aantrekt, maar in een RECESSIE zal belanden. Dit zal de ontspoorde begroting nog verder onder druk zetten waardoor het land nog meer in de spotlights komt te staan. En vergeet niet: als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

Globale economie zit in een ‘twilight zone’

Morgan Stanley vreest dat de wereldeconomie in 2013 in de schemerzone van trage groei gevangen zal blijven. Dat is echter het optimistische scenario, want er is ook een worst-case scenario. In laatstgenoemde kan het allemaal nog een heel stuk minder worden.

Alles hangt er van af of de overheden al dan niet krachtig zullen ingrijpen. In een pessimistisch scenario komt er een full-blown RECESSIE, met een afname van het gross domestic product met 2 %. De overheden (en de centrale banken) zijn met deze gewaarschuwd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Cyprus heeft nood aan 17 miljard euro steun

Cyprus heeft voor de periode 2012-2016 nood aan 17 miljard euro steun. Dat kondigde de Cypriotische minister van Financiën, Vassos Shiarly, vandaag aan. Het land zit momenteel in een RECESSIE en onderhandelt voor verkrijgen van financiële steun met de trojka- De Europese Unie, de Europese Centrale Bank ECB en het Internationaal Muntfonds IMF.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$