Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 531 tot 535
Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Voor elke vacature vijf werklozen

In Nederland zijn er in oktober veel werklozen bij gekomen, maar er komen niet meer vacatures bij. De druk op de arbeidsmarkt neemt dus toe. Tegenover elke vacature staan bijna vijf werklozen.

Zelfs tijdens de RECESSIEs in 2009 en 2011 is het aantal werklozen per vacature niet zo hoog geweest. De laatste piek was begin 2010, toen er tegenover elke vacature vier werklozen stonden. Daarna ging het een tijdje beter. Maar sinds halverwege vorig jaar neemt de druk elk kwartaal weer toe.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

De double dip is voor Europa nu een feit

In het derde kwartaal kromp de economie van de eurozone met 0,1%. Dat was niet veel, maar omdat de economische groei in het tweede kwartaal ook al negatief was is er nu sprake van een RECESSIE voor de eurozone.

Na de crisis van 2008/2009 waren er economen en andere deskundigen die vreesden dat de problemen van de economie van de eurozone zo structureel van aard zouden zijn, dat het herstel na de RECESSIE van 2008/2009 maar van korte duur zou zijn. Een tweede dip zou dan spoedig volgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Nieuwe RECESSIE in eurozone

De economieën van de eurozone zijn afgelopen kwartaal gemiddeld genomen voor het tweede achtereenvolgende kwartaal gekrompen.

Daarmee is voor het eerst sinds 2009 sprake van een RECESSIE in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag presenteerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Olievraag verder onder druk door orkaan Sandy

De orkaan Sandy in de Verenigde Staten en de RECESSIE in grote delen van Europa zorgen ervoor dat de vraag naar olie wereldwijd dit jaar minder hard stijgt dan voorzien. Dat stelde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dinsdag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Column Kees de Kort | Natte krantenwerk in Japan

De Japanse economie stevent af op wéér een RECESSIE. Wat is er toch aan de hand? BNR's Kees de Kort vindt deze vraag nog interessanter: Wat is er aan hand met Japan sinds 1989?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$