Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 531 tot 535
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Olievraag verder onder druk door orkaan Sandy

De orkaan Sandy in de Verenigde Staten en de RECESSIE in grote delen van Europa zorgen ervoor dat de vraag naar olie wereldwijd dit jaar minder hard stijgt dan voorzien. Dat stelde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dinsdag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Column Kees de Kort | Natte krantenwerk in Japan

De Japanse economie stevent af op wéér een RECESSIE. Wat is er toch aan de hand? BNR's Kees de Kort vindt deze vraag nog interessanter: Wat is er aan hand met Japan sinds 1989?

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Minder huwelijken en babies in RECESSIE

Gaat het goed met de economie, dan wordt er meer getrouwd en worden er meer kinderen geboren. Neemt het vertrouwen in de economie echter af, dan worden niet alleen grote aankopen uitgesteld, grote beslissingen zoals trouwen en kinderen krijgen, worden ook uitgesteld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Komende week: RECESSIE in heel Europa of toch niet

Donderdag komen onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland met de eerste schattingen van de economische ontwikkeling in het derde kwartaal. Daarnaast blijkt die dag uit cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat of de eurozone als geheel in een nieuwe RECESSIE terecht is gekomen.

De euro-economieën krompen in het tweede kwartaal gemiddeld met 0,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. De ontwikkelingen liepen echter behoorlijk uiteen. Waar de Franse economie voor het tweede kwartaal op rij stagneerde, boekte Duitsland nog een plus van 0,3 procent. De Nederlandse economie groeide met 0,2 procent op kwartaalbasis. Spanje en Italië boekten een stevige krimp.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Waarom de ons beloofde jobs nooit meer zullen komen

De Amerikaanse economie komt er stilaan weer bovenop, maar toch verbeteren de werkloosheidscijfers niet. Op Vox EU schrijven de professoren Henry Siu en Nir Jaimovich dat een economie zich kan stabiliseren terwijl de werkloosheid desastreus blijft omwille van de toenemende mechanisatie en automatisering.

Sinds het einde van de Grote RECESSIE in juni 2009 groeide het Amerikaanse bbp pro capita met 3,6% terwijl de tewerkstellingsgraad (die gedurende de RECESSIE al 5,5% verloor) met nog eens mey 1,8% daalde.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$