Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 541 tot 545
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

'Frankrijk zakt in RECESSIE'

De Franse economie krimpt in het laatste kwartaal van dit jaar naar verwachting met 0,1 procent. Dat blijkt uit een onderzoek waarvan de Franse centrale bank de resultaten vrijdag heeft bekendgemaakt.

De centrale bank heeft voor het derde kwartaal ook al een krimp van 0,1 procent voorspeld. Daarmee zou de op een na grootste economie van de eurozone in een RECESSIE zijn beland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Koopwoning afgelopen 20 jaar nooit zo betaalbaar

De betaalbaarheid van koopwoningen is sinds het begin van de kredietcrisis sterk verbeterd, door de de dalende woningwaarde, de lage hypotheekrente en de verlaging van de overdrachtsbelasting.

De betaalbaarheid van koopwoningen is gedaald van 30% in 2008 naar 21% in 2012. Daarmee is nog niet het laagste punt van de laatste 50 jaar bereikt; in de RECESSIE volgend op de oliecrisis was in 1986 de betaalbaarheid gelijk aan slechts 14%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Wall Street sterk van start in november

1 november was op de West-Europese beurzen een vrij goede dag, maar de beurs op Wall Street deed er nog een schepje bovenop. De start van november was dus hartverwarmend, het valt nu af te wachten of de rest van de maand even goed zal worden.

De start werd alleszins al niet gemist en dat had veel te maken met het vertrouwen dat de man in de straat meer en meer krijgt. De index van het consumentenvertrouwen bereikte het hoogste peil in 4 jaar, zoals blijkt uit het rapport dat de Conference Board gisteren publiceerde.

Daarmee is het vertrouwen het hoogst sinds februari 2008, toen de Amerikaanse economie aan de vooravond van een lange en pijnlijke RECESSIE stond. Op basis van het consumentenvertrouwen zou het wel eens kunnen dat het werkloosheidsrapport voor oktober – dat vanmiddag wordt gepubliceerd – eveneens zal meevallen. De beurskoersen op Wall Street zouden er wel bij varen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Griekse begroting 2013 toont diepere RECESSIE

De herziene begroting voor 2013 van Griekenland geeft een pessimistischer vooruitzicht voor de economie in het komende jaar weer, gezien de door de internationale crediteuren geeiste miljarden bezuinigingen de groei zullen drukken.

De begroting, die woensdag werd gepresenteerd aan het parlement en waarover volgende week gestemd zal worden, gaat uit van een economische krimp van 4,5% in 2013, van een aanvankelijke voorziene krimp van 3,8%, die begin oktober werd gepresenteerd in een eerder ontwerp.

De diepere RECESSIE is een resultaat van de extra bezuinigingsmaatregelen die de internationale crediteuren eisen als voorwaarde voor uitbetaling van de nieuwe tranche onder het reddingsprogramma.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

België ontsnapt nipt aan RECESSIE

De Belgische economie is in het derde kwartaal gekrompen noch gegroeid in vergelijking met het tweede kwartaal, toen de economie 0,5 procent afnam.

België ontsnapt daardoor nipt aan een RECESSIE. Daarvan is sprake bij twee opeenvolgende kwartalen met een krimp.

Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. België balanceert al een tijdje op de rand van een RECESSIE.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$