Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 56 tot 60
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Iedereen vond het eigenlijk wel best

Langzaam maar zeker groeit de kritiek op het wereldwijde monetaire beleid. Eindelijk.

'Ik verbaas me er al jarenlang over dat er niet veel meer kritiek komt', zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Al sinds de crisis van 2008 zijn de fiscale en monetaire autoriteiten bezig om de economie te stimuleren. De Kort: 'In eerste instantie met groot succes, want we komen uit die RECESSIE en er ontstaat weer wat groei. Maar de laatste jaren blijven we steunen, blijven we dingen doen, maar de resultaten zijn heel beperkt.'

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

7 op 10 Grieken kunnen belastingen niet betalen

Een rondvraag van de Kamer van Koophandel en Industrie van Athene brengt aan het licht dat 69 procent van de Grieken dit jaar hun belastingen niet zal kunnen betalen. Niet minder dan 89 procent van de ondervraagden is van oordeel dat recente verhogingen van taksen en sociale bijdragen tot een diepere RECESSIE zullen leiden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Sociale onrust zet olieprijzen onder druk

Olie zorgt voor kopzorgen bij beleggers. De voorbije maanden waren de prijzen onhoudbaar laag. De inhaalbeweging is intussen voorzichtig ingezet, maar sociale onrust kan ervoor zorgen dat de prijzen opnieuw instabieler worden.

De wereld piekert over de lage olieprijzen. Dat de prijs zo laag blijft, wijst erop dat de wereldeconomie maar niet op gang wil komen. In die mate zelfs dat een nieuwe RECESSIE velen niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt. Toch zijn er tekenen dat het de goeie kant uit gaat met de olieprijs. Zo is er een terugval geweest in de productie door branden in Canada en toegenomen vraag, die op korte termijn hoopvol stemmen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Deze grafiek vertaalt het grote groeiprobleem!

Zakenbank Societe Generale heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de teruglopende omzet bij heel wat wereldwijde bedrijven. Diverse analisten hebben de afgelopen tijd al gesproken over een ‘winstRECESSIE’ en het team van Societe Generale benadrukt dat dit probleem veel groter is dan de meeste mensen op dit moment beseffen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Britse overheid waarschuwt voor RECESSIE bij Brexit

Mochten de Britten in juni besluiten uit de Europese Unie te stappen, dan zal het land minstens een jaar in een economische RECESSIE belanden.

Dat voorspelt de Britse overheid in een maandag gepresenteerde studie naar de gevolgen van een 'Brexit'.

Het Britse ministerie van Financiën schetst daarin twee scenario's, waarbij de economie in de milde variant 3,6 procentpunt minder groeit dan onder de huidige omstandigheden mag worden verwacht. Het complete rampscenario schetst een economische achteruitgang met 6 procentpunt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$