Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 556 tot 560
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

RECESSIE loert om de hoek

Gewoonlijk hebben we eens om de 4-5 jaar een RECESSIE. De vorige dateerde van 2008.

Zit er iets aan te komen?

Als je het laatste rapport van de IMF leest, dan weet je dat er weinig redenen tot optimisme zijn.

De wereldwijde groei zal vertragen tot het traagste tempo sinds 2009. Bovendien er is de “Fiscal Cliff” die de Amerikaanse economie kopje onder kan duwen met besparingen en belastingverhogingen.

Voorzichtig zijn, is de boodschap!

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Macrocijfer VS geeft AEX index en BEL20 een impuls

De dag begon nog in het rood voor zowel de BEL20 als de AEX index maar beide beurzen lieten in de loop van de dag een mooi herstel zien. De koersen van aandelen stonden aan het begin van de handel nog onder druk door met name het nieuws dat kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de kredietwaardigheid van Spanje heeft verlaagd. Dit nieuws kwam gisteravond naar buiten en de kredietverlaging is van BBB+ naar BBB- met een negatieve outlook. De reden van de kredietverlaging is te vinden in de toegenomen economische RECESSIE waarin Spanje zich bevindt. S&P’s  liet verder weten dat Spanje er waarschijnlijk verstandig aan doet om een steunaanvraag in te dienen.

Naast het slechte nieuws over de verlaagde kredietwaardigheid van Spanje zorgde ook de Amerikaanse beurzen voor wat koersdruk. Deze daalden gisteren na het slot van de Europese beurzen verder en de Dow Jones index verloor nog enkele tienden van een procent extra.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Spanje: erger wordt het niet

De Spaanse regering zei donderdag dat met recent gepresenteerde maatregelen het land niet in een nog diepere RECESSIE zal belanden. Daarmee reageert Madrid op de afwaardering van kredietbeoordelaar Standard en Poor's een dag eerder. De kredietstatus van Spanje werd verlaagd van BBB+ naar BBB-, nog maar één niveau boven 'junk level'.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Economie Europa en Amerika groeit verder uit elkaar

Europa en Amerika zaten na de val van Lehman Brothers en de daaropvolgende RECESSIE in een gelijkaardige situatie. Beide continenten kwamen in een economische storm terecht waarbij de private sector massaal zijn schulden begon af te betalen. De private sector was hierbij niet meer in staat om op eigen benen economische groei te realiseren. Beide continenten kozen een andere aanpak waarbij de 2 economieën uit elkaar groeiden.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Diepere RECESSIE dwingt Italië meer te lenen

Een dieper dan verwachte RECESSIE noopt Italië er toe meer staatsobligaties uit te geven. Dat zei Maria Cannata, binnen het ministerie van Financiën verantwoordelijk voor het beheer van de Italiaanse staatsschuld, dinsdag.

Rome verwacht over het hele jaar 460 à 465 miljard euro op te halen met kort- en langlopend staatspapier, minimaal 15 miljard euro meer dan de aanvankelijk geplande 440 tot 450 miljard euro.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$