Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 561 tot 565
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Spanje: erger wordt het niet

De Spaanse regering zei donderdag dat met recent gepresenteerde maatregelen het land niet in een nog diepere RECESSIE zal belanden. Daarmee reageert Madrid op de afwaardering van kredietbeoordelaar Standard en Poor's een dag eerder. De kredietstatus van Spanje werd verlaagd van BBB+ naar BBB-, nog maar één niveau boven 'junk level'.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012

Economie Europa en Amerika groeit verder uit elkaar

Europa en Amerika zaten na de val van Lehman Brothers en de daaropvolgende RECESSIE in een gelijkaardige situatie. Beide continenten kwamen in een economische storm terecht waarbij de private sector massaal zijn schulden begon af te betalen. De private sector was hierbij niet meer in staat om op eigen benen economische groei te realiseren. Beide continenten kozen een andere aanpak waarbij de 2 economieën uit elkaar groeiden.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Diepere RECESSIE dwingt Italië meer te lenen

Een dieper dan verwachte RECESSIE noopt Italië er toe meer staatsobligaties uit te geven. Dat zei Maria Cannata, binnen het ministerie van Financiën verantwoordelijk voor het beheer van de Italiaanse staatsschuld, dinsdag.

Rome verwacht over het hele jaar 460 à 465 miljard euro op te halen met kort- en langlopend staatspapier, minimaal 15 miljard euro meer dan de aanvankelijk geplande 440 tot 450 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

RECESSIE Italië dieper dan gedacht

De Italiaanse economie is in het tweede kwartaal sterker gekrompen dan bij een eerdere raming werd gemeld. De RECESSIE in Italië is daarmee nog dieper dan gedacht. Dat maakte het Italiaanse bureau voor de statistiek dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Kredietcrisis in Italië verdiept zich

Italiaanse banken staken hun geld in augustus in staatsobligaties in plaats van het uit te lenen aan het bedrijfsleven. Dat blijkt uit cijfers die de Italiaanse centrale bank maandag naar buiten bracht.

De kredietverstrekking aan bedrijven buiten de financiële sector daalde met 1,9 procent. Het was de vierde maandelijkse daling op rij en de scherpste afname sinds mei. Gezien de voorspelling dat de Italiaanse economie dit jaar en volgend jaar in RECESSIE zal zijn, durven banken het niet aan om geld uit te lenen aan bedrijven. Gevreesd wordt dat die kredieten niet worden afgelost.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$