Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1002 artikelen gevonden. Artikel 561 tot 565
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

Diepere RECESSIE dwingt Italië meer te lenen

Een dieper dan verwachte RECESSIE noopt Italië er toe meer staatsobligaties uit te geven. Dat zei Maria Cannata, binnen het ministerie van Financiën verantwoordelijk voor het beheer van de Italiaanse staatsschuld, dinsdag.

Rome verwacht over het hele jaar 460 à 465 miljard euro op te halen met kort- en langlopend staatspapier, minimaal 15 miljard euro meer dan de aanvankelijk geplande 440 tot 450 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 oktober 2012

RECESSIE Italië dieper dan gedacht

De Italiaanse economie is in het tweede kwartaal sterker gekrompen dan bij een eerdere raming werd gemeld. De RECESSIE in Italië is daarmee nog dieper dan gedacht. Dat maakte het Italiaanse bureau voor de statistiek dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

Kredietcrisis in Italië verdiept zich

Italiaanse banken staken hun geld in augustus in staatsobligaties in plaats van het uit te lenen aan het bedrijfsleven. Dat blijkt uit cijfers die de Italiaanse centrale bank maandag naar buiten bracht.

De kredietverstrekking aan bedrijven buiten de financiële sector daalde met 1,9 procent. Het was de vierde maandelijkse daling op rij en de scherpste afname sinds mei. Gezien de voorspelling dat de Italiaanse economie dit jaar en volgend jaar in RECESSIE zal zijn, durven banken het niet aan om geld uit te lenen aan bedrijven. Gevreesd wordt dat die kredieten niet worden afgelost.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

RECESSIE voor de VS? Vergeet het!

Tenminste, dat is de conclusie die we kunnen afleiden uit de recente ommezwaai van de Citigroup Economic Surprise index.

De index die de verwachtingen van de economische evolutie in de VS tracht in te schatten (met een redelijk goede trackrecord), geeft aan dat de donkere wolken boven de Amerikaanse economie stilaan wegtrekken.

Als we ons op de index mogen baseren, dan is een nieuwe RECESSIE in de VS — waar vandaag vele economen vanuit gaan — feitelijk uitgesloten.

Geen onheil maar eerder een economische opklaring voor de Amerikanen. En dat is nog meer goed uit voor de huidige president Obama in de presidentsrace in de VS.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Kijk op de week van Fininfo-be week 40

Vandaag lezen we over de globale groei die stilvalt, pak de poen uit ons pensioen en vragen we ons af waar de bailouts blijven in Europa.

Deze grafiek van Morgan Stanley laat zien hoe de wereldwijde groei in elkaar stuikt. De daling is van die orde die zich normaal gezien alleen voordoet als Amerika zich in een RECESSIE bevindt. Je kan je afvragen hoe de grafiek verder verloopt eens Amerika officieel in een RECESSIE zal zitten. Alleen al naar deze grafiek kijken doet je begrijpen waarom resultaten van bedrijven als Caterpillar en FedEx tegenvallen, waarom de Chinese beurs op zijn gat ligt, waarom de Baltic Dry Index (BDI: Wiki) met 60 % gedaald is,…

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$