Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 566 tot 570
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 oktober 2012

RECESSIE voor de VS? Vergeet het!

Tenminste, dat is de conclusie die we kunnen afleiden uit de recente ommezwaai van de Citigroup Economic Surprise index.

De index die de verwachtingen van de economische evolutie in de VS tracht in te schatten (met een redelijk goede trackrecord), geeft aan dat de donkere wolken boven de Amerikaanse economie stilaan wegtrekken.

Als we ons op de index mogen baseren, dan is een nieuwe RECESSIE in de VS — waar vandaag vele economen vanuit gaan — feitelijk uitgesloten.

Geen onheil maar eerder een economische opklaring voor de Amerikanen. En dat is nog meer goed uit voor de huidige president Obama in de presidentsrace in de VS.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012

Kijk op de week van Fininfo-be week 40

Vandaag lezen we over de globale groei die stilvalt, pak de poen uit ons pensioen en vragen we ons af waar de bailouts blijven in Europa.

Deze grafiek van Morgan Stanley laat zien hoe de wereldwijde groei in elkaar stuikt. De daling is van die orde die zich normaal gezien alleen voordoet als Amerika zich in een RECESSIE bevindt. Je kan je afvragen hoe de grafiek verder verloopt eens Amerika officieel in een RECESSIE zal zitten. Alleen al naar deze grafiek kijken doet je begrijpen waarom resultaten van bedrijven als Caterpillar en FedEx tegenvallen, waarom de Chinese beurs op zijn gat ligt, waarom de Baltic Dry Index (BDI: Wiki) met 60 % gedaald is,…

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2012

Griekse staatsschuld loopt weer verder op

Niet alleen zal Griekenland in 2013 voor het zesde jaar op rij de effecten van een RECESSIE ondervinden, ook loopt de staatsschuld van het land dit en volgend jaar verder op.

Dat blijkt uit de maandag gepresenteerde concept-begroting van het Griekse ministerie van financien.

Naar verwachting loopt de staatsschuld in 2012 op naar 169,5% van het bruto binnenlands product (bbp) waarna de overheidsschuld in 2013 verder stijgt naar 179,3% van het bbp.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Zesde RECESSIEjaar voor Grieken

Ook in 2013 krimpt de Griekse economie. Dat is dan voor het zesde jaar op rij. De grootste krimp heeft Griekenland echter achter de rug, blijkt uit de voorlopige begroting die de Griekse regering voor 2013 heeft opgesteld.

De economie krimpt dit jaar 6,5 procent. Volgend jaar is de krimp nog 3,8 procent.

Ondanks alle bezuinigingen en belastingverhogingen van de afgelopen jaren heeft Griekenland in 2013 nog altijd een gat in de begroting. Het begrotingstekort is volgend jaar 4,2 procent. Dat is minder dan het tekort over 2012. Dat komt waarschijnlijk uit op 6,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Slechtste kwartaal Europese industriële sector in vier jaar

De industriële sector van de eurozone heeft het slechtste kwartaal sinds de RECESSIE van 2009 achter de rug. Dat concludeerde onderzoeksbureau Markit maandag.

De afgelopen maanden ging de industriële activiteit volgens de onderzoekers in nagenoeg alle eurolanden onafgebroken achteruit.

De krimp was daarbij in september minder hevig dan in de maanden ervoor, maar over het gehele derde kwartaal ontstond het meest sombere beeld sinds het tweede kwartaal van 2009.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$