Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Zesde RECESSIEjaar voor Grieken

Ook in 2013 krimpt de Griekse economie. Dat is dan voor het zesde jaar op rij. De grootste krimp heeft Griekenland echter achter de rug, blijkt uit de voorlopige begroting die de Griekse regering voor 2013 heeft opgesteld.

De economie krimpt dit jaar 6,5 procent. Volgend jaar is de krimp nog 3,8 procent.

Ondanks alle bezuinigingen en belastingverhogingen van de afgelopen jaren heeft Griekenland in 2013 nog altijd een gat in de begroting. Het begrotingstekort is volgend jaar 4,2 procent. Dat is minder dan het tekort over 2012. Dat komt waarschijnlijk uit op 6,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 oktober 2012

Slechtste kwartaal Europese industriële sector in vier jaar

De industriële sector van de eurozone heeft het slechtste kwartaal sinds de RECESSIE van 2009 achter de rug. Dat concludeerde onderzoeksbureau Markit maandag.

De afgelopen maanden ging de industriële activiteit volgens de onderzoekers in nagenoeg alle eurolanden onafgebroken achteruit.

De krimp was daarbij in september minder hevig dan in de maanden ervoor, maar over het gehele derde kwartaal ontstond het meest sombere beeld sinds het tweede kwartaal van 2009.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Amerikaanse bedrijven houden cash op zak

Amerikaanse non-financial bedrijven hebben een recordbedrag van $ 931 miljard op hun rekening staan. Deposito’s verdubbelden sinds juni 2009 terwijl de economie in die periode slechts met 6,3 % toenam.

Bedrijven houden de cash binnen hun bedrijf uit angst voor een nieuwe RECESSIE en een gebrek aan risicoloze alternatieven.  Misschien moeten ze eens het voorbeeld van Samsung volgen.

[grafiek]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Spanje presenteert hervormingsplan, voorziet lichte RECESSIE in 2013

De Spaanse regering heeft donderdag na enkele uren uitstel dan toch een economisch hervormingsplan gepresenteerd waarmee het land zijn begrotingstekort naar beneden hoopt te dringen.

De Spaanse overheid is van plan in 2013 met name te bezuinigen binnen de publieke sector als onderdeel om het tekort op de begroting terug te dringen naar de Europese norm van 3%, waaraan het land in 2014 aan moet voldoen. Tot nu steeg het begrotingstekort in de periode januari-augustus tot 4,7% van het bbp. De regering heeft er vertrouwen in dat de doelstelling voor 2012; een tekort van 6,3% van het bbp gehaald wordt.

Volgend jaar verwacht de regering verder een lichte RECESSIE waarbij de economie met 0,5% krimpt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Staking legt Griekenland vrijwel plat

Griekenland staat grotendeels stil door een 24 uursstaking tegen nieuwe ingrijpende bezuinigingen. Op de vliegvelden zijn veel vluchten geannuleerd, de veerboten liggen aan de kant, treinen blijven in de stations en musea zijn gesloten. Zelfs de belastingambtenaren werken vandaag niet.

Winkeliers zijn ook opgeroepen om de deuren gesloten te houden, maar wegens de RECESSIE zijn velen toch opengegaan. ,,Het zijn vooral ambtenaren die staken'', zegt Irene, die een printshop runt. ,,Mijn werknemers komen wat later, maar ze staken niet. Dat heeft ons nog nooit geholpen.''

Het is de derde algemene staking dit jaar, maar de eerste die is gericht tegen de nieuwe regering. Die moet 11,5 miljard euro vinden aan bezuinigingen en 2 miljard aan belastingverhogingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$