Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Amerikaanse bedrijven houden cash op zak

Amerikaanse non-financial bedrijven hebben een recordbedrag van $ 931 miljard op hun rekening staan. Deposito’s verdubbelden sinds juni 2009 terwijl de economie in die periode slechts met 6,3 % toenam.

Bedrijven houden de cash binnen hun bedrijf uit angst voor een nieuwe RECESSIE en een gebrek aan risicoloze alternatieven.  Misschien moeten ze eens het voorbeeld van Samsung volgen.

[grafiek]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Spanje presenteert hervormingsplan, voorziet lichte RECESSIE in 2013

De Spaanse regering heeft donderdag na enkele uren uitstel dan toch een economisch hervormingsplan gepresenteerd waarmee het land zijn begrotingstekort naar beneden hoopt te dringen.

De Spaanse overheid is van plan in 2013 met name te bezuinigen binnen de publieke sector als onderdeel om het tekort op de begroting terug te dringen naar de Europese norm van 3%, waaraan het land in 2014 aan moet voldoen. Tot nu steeg het begrotingstekort in de periode januari-augustus tot 4,7% van het bbp. De regering heeft er vertrouwen in dat de doelstelling voor 2012; een tekort van 6,3% van het bbp gehaald wordt.

Volgend jaar verwacht de regering verder een lichte RECESSIE waarbij de economie met 0,5% krimpt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 september 2012

Staking legt Griekenland vrijwel plat

Griekenland staat grotendeels stil door een 24 uursstaking tegen nieuwe ingrijpende bezuinigingen. Op de vliegvelden zijn veel vluchten geannuleerd, de veerboten liggen aan de kant, treinen blijven in de stations en musea zijn gesloten. Zelfs de belastingambtenaren werken vandaag niet.

Winkeliers zijn ook opgeroepen om de deuren gesloten te houden, maar wegens de RECESSIE zijn velen toch opengegaan. ,,Het zijn vooral ambtenaren die staken'', zegt Irene, die een printshop runt. ,,Mijn werknemers komen wat later, maar ze staken niet. Dat heeft ons nog nooit geholpen.''

Het is de derde algemene staking dit jaar, maar de eerste die is gericht tegen de nieuwe regering. Die moet 11,5 miljard euro vinden aan bezuinigingen en 2 miljard aan belastingverhogingen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Bank of Amerika raad beleggers aan om in Turkije te beleggen.

Turkije is volgens Bank of America Merrill Lynch een van de weinige landen, die – wat de bank noemt – de ’huidige internationale crisis’ aangegrepen hebben als kans. Het land is dan ook in een sterkere positie uit de RECESSIE gekomen.

De wereldwijde crisis en het pijnlijk langzame herstel van de ontwikkelde landen hebben Turkije een uitzonderlijke mogelijkheid gegeven om het groeipotentieel van het land de vrije teugel te geven in een klimaat van lage inflatie en lage reële rente.

De bank schat dat de Turkse economie in de komende jaren met gemiddeld 5% per jaar zal groeien, en mogelijk zelfs met 5,5 à 6% per jaar, zeker wanneer grootschalig geïnvesteerd gaat worden in infrastructuur, zoals de bedoeling van de overheid is. Turkije is daarmee een sterk ‘groeiverhaal', vindt de bank. De huidige groei ligt tussen 4,5 en 5%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

'Een derde winkels centrum Athene dicht'

De diepe en slepende RECESSIE in de Griekse economie heeft al bijna een derde van alle zaken in het winkelhart van de hoofdstad Athene ertoe gedwongen de deuren te sluiten Een belangenvereniging van de detailhandel, de ESEE, heeft maandag op basis aan eigen onderzoek gemeld 31 procent van de winkels in de ,,handelsdriehoek'' van Athene, een stadsdeel waar ooit de beste winkels floreerden, nu is gesloten. Veel andere zaken hebben borden opgehangen met teksten als 'alles moet weg' en 'opheffingsuitverkoop'.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$