Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

998 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Barry Ritholtz: “Er komt nog een RECESSIE met een beurscorrectie aan”

Barry Ritholtz, money manager bij Fusion IQ, was te gast bij Forbes TV. Hij geeft er tekst en uitleg aan de markt, individuele beurssegmenten (waaronder biotechnologie en vastgoed).

Ritholtz geeft ook aan dat hij redelijk negatief is op de markt door de inmenging van de centrale bankiers, met een 60/40 (aandelen/obligaties) verhouding voor zijn portefeuille. Barry verwacht nog een RECESSIE met een beurscorrectie vooraleer we naar nieuwe beursrecords kunnen.

Staatsobligaties zijn te mijden, aldus Ritholtz. Over de presidentsverkiezingen is hij duidelijk: het maakt niets uit wie de volgende president van de VS wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 september 2012

'Spanje haalt begrotingsdoel niet'

Spanje moet onder druk van de andere Europese landen zijn begrotingstekort flink verlagen. Vorig jaar ging het om een tekort van 8,9 procent. Dit jaar beloofde de Spaanse premier Mariano Rajoy het tekort terug te brengen naar 6,3 procent, hoewel hij eerder nog een doelstelling van 5,3 procent had afgegeven.

Maar marktkenners twijfelen sterk over het vermogen van Rajoy het tekort in de hand te houden. Juist de bezuinigingsmaatregelen die de overheid heeft genomen om het tekort terug te dringen zorgen voor de problemen. Omdat de economische RECESSIE in het land door de bezuinigingen verergert, dalen ook de inkomsten voor de schatkist.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

“Fed doet haar uiterste best om inflatie de vrije hand te geven”

De Federal Reserve doet haar uiterste best om de inflatie de vrije hand te geven. Mohamed El-Erian van Pimco spreekt van een ‘après-nous le déluge’-mentaliteit. Ben Bernanke en zijn team proberen de eigen lei zo proper mogelijk te houden, waarbij hun opvolgers de rotzooi mogen opkuisen.

De kans is inderdaad bijzonder groot dat de Federal Reserve alles in werk zal stellen om a) de economie weer vlot te krijgen en b) de schulden af te bouwen. Dat daarbij de inflatie opmarcheert, zal de Fed worst wezen. Inflatie kan namelijk een handje toesteken om het schuldenprobleem te helpen oplossen.

El-Erian vindt het vermakelijk dat Bernanke & Co het omgekeerde voorbeeld volgen van zijn voorganger Paul Volcker in de jaren 80. Die trok bij het begin van dat decennium de rente zo snel mogelijk op om de inflatie een halt toe te roepen, waardoor hij de economie in een RECESSIE stortte.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Europa richting diepe RECESSIE?

Europa gaat mogelijk richting een behoorlijk diepe RECESSIE. Dat blijkt uit een serie inkoopmanagersindexen die vanochtend zijn gepubliceerd.

Zo'n index is een goede graadmeter voor de economische ontwikkeling de komende maanden. En de vooruitzichten zijn niet best.

De inkoopmanagersindex voor heel Europa kwam uit op 45,9. Dat is het laagste punt in ruim drie jaar tijd. Een stand van onder de 50 duidt op krimp. In dit geval behoorlijke krimp dus.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Geen Redding voor de EU ongeacht de fondsgrootte

Financiële reddingsoperaties van de ECB dicteren Duitse bezuinigingsmaatregelen, welke de economische groei omlaaghaalt, en dat leidt tot RECESSIE met uiteindelijk depressie. Super Mario's reddingsplan om de EU naties overeind te houden door zijn aankopen van staatsobligaties met ‘geld dat er niet is,’ is meer humbug dan realiteit. Spanje en Italië wijzen de zware bezuinigingsvoorwaarden af, waarop voordien Griekenland en Portugal reeds onderuitgingen. Wat ze willen is onvoorwaardelijke hulp.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$