Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 606 tot 610
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Europese economie staat voor verloren decennium

De economie in de Eurozone dreigt opnieuw in een RECESSIE weg te zinken en dit ondanks de publicatie van meevallende BBP-cijfers over het tweede kwartaal. Maar eigenlijk is er niets nieuws aan de hand, de aftakeling van de Europese economie is al geruime tijd bezig.

Met uitzondering van Duitsland heeft geen enkele van de grote economiezones in de Eurozone zich kunnen herstellen tot het peil van voor de financiële crisis van 2008. Dat blijkt uit een berekening gemaakt door de Amerikaanse economen Peter Rupert en Thomas F. Cooley.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Europa van Twee Snelheden blijft nog jaren bestaan

De economie van de monetaire unie kromp met 0,2% in het tweede kwartaal van 2012. De enige reden waarom de schade relatief beperkt blijft, is de Duitse groei van 0,3%. De vooruitzichten zijn somber en een snel herstel is onwaarschijnlijk, aldus de Wall Street Journal.

De toestand in de periferie wordt steeds slechter. Griekenland beleeft het derde RECESSIEjaar op rij. De Portugese economie krimpt al zeven kwartalen, de Italiaanse vier en de Spaanse drie. De broodnodige hervormingen staan groei op de korte termijn in de weg, dus de hoop op een snel herstel is ver weg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Europa zakt verder in de RECESSIE

De Europese bbp-cijfers over het 2e kwartaal maken duidelijk dat Europa in een RECESSIE zit. Alleen enkele kernlanden zoals Duitsland, Nederland en Oostenrijk konden een bescheiden groei noteren. Frankrijk boekte een nulgroei, maar dit was voornamelijk te danken aan een forse bijdrage door overheidsuitgaven. België krimpte met -0,6 % en Finland zelfs met -1,0 %. De Zuiderse landen krimpten ook fors van -0,4 % voor Spanje tot -1,2 % voor Portugal.

Ook de industriële productie laat eenzelfde beeld zien. YoY daalde deze in Italië met -8,2 %, Spanje -6,3 % en Portugal -4,4 %. Van de landen die in problemen zitten ontspringt alleen Ierland de dans met een stijging van 9,5 %. Dit komt omdat Ierland een sterk exportland is en vooral omdat het exporteert buiten Europa. De divergentie tussen Duitsland en de periferie vergroot nog steeds, terwijl dit juist het tegenovergesteld is van hetgeen er moet gebeuren om problemen binnen eenzelfde muntunie op te lossen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Onderzoekers: 15% meer zelfmoorden door RECESSIE

Het aantal mensen dat zelfmoord pleegt, kan in een tijd van economische RECESSIE met 8 tot 15% stijgen. Dat concluderen onderzoekers in twee studies.

Britse onderzoekers schatten in een onderzoek in de British Medical Journal dat de economische problemen ongeveer 1000 Britten in de periode 2008-2010 ertoe kunnen hebben gebracht zich van het leven te benemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Nooit was de omvang van de Spaanse vastgoedcrisis duidelijker dan in deze grafiek

Aan de basis van de economische RECESSIE ligt de implosie van de Spaanse vastgoedmarkt en de situatie is nog steeds rampzalig.

Het is de Spaanse vastgoedcrisis die de Spaanse banken aan de rand van de afgrond heeft gebracht. De banken hebben ongebreideld kredieten toegestaan aan projectontwikkelaars. Veel van hun debiteuren kunnen hun schulden niet meer betalen dus zitten de banken met grote hoeveelheden bad loans op hun balans.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$