Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 606 tot 610
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

CBO waarschuwt dat U.S. door "fiscal cliff" op RECESSIE afstevenen

Tegenwoordig heeft iedereen in de U.S. de mond vol van de ‘fiscal cliff’ die in verte steeds dreigender vormen aanneemt. Einde dit jaar vervalt de belastingverlaging die door president Bush werd toegestaan. In combinatie met meer besparingen kan dit de economie flink wat schade toebrengen.

De doorsnee Amerikaan gaan namelijk minder te besteden hebben, noodgedwongen zal onze Joe-Six-Pack de broeksriem moeten aanhalen. Het Congressional Budget Office waarschuwt dat de impact daarvan niet mag worden onderschat, in 2013 zal het bbp met 0,5 % krimpen in plaats van met 0,5 % stijgen. Vooral de eerst helft van 2013 belooft moeilijk te worden, aldus het CBO.

Bron: eur.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Opkomst China veroorzaakte financiële crisis

De huidige financiële crisis is veroorzaakt door opkomst van China. De spaardrift van Chinezen heeft geleid tot veel goedkoop geld. Gevolg was een hausse op de Amerikaanse huizenmarkt. Het einde daarvan vormde de start van de financiële crisis. Dat stelt Heleen Mees in haar proefschrift ‘Changing Fortunes – How China’s Boom Caused the Financial Crisis’. Ze promoveert op dinsdag 28 augustus 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sinds het ontstaan van de financiële crisis in 2008 en de daaropvolgende wereldwijde RECESSIE wordt er volop gediscussieerd over wie de crisis heeft veroorzaakt. Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, wees met name op Wall Street-bankiers die subprime hypotheken verkochten.  In bureaucratisch jargon was er sprake van ‘regulatory oversight failure’ (falend financieel toezicht).  

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

ECB en Duitsland reageren fel op obligatie-opkoop plan

De Duitse regering en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben maandag beide fel gereageerd op een in het weekend verschenen nieuwsbericht, waarin vermeld werd dat de ECB van plan is om de financieringskosten van de met te zware schulden belaste landen terug te dringen met zijn onbeperkte financiele middelen.

Een bericht in het Duitse tijdschrift der spiegel heeft in het weekend een pijnlijk debat heropend over de vraag hoever de ECB mag gaan in zijn pogingen om de rendementen laag te houden op de obligaties van de landen die het marktvertrouwen verloren hebben en worstelen met RECESSIEs. De ECB wordt algemeen beschouwd als de enige instelling die de Europese muntunie bijeen kan houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Europese economie staat voor verloren decennium

De economie in de Eurozone dreigt opnieuw in een RECESSIE weg te zinken en dit ondanks de publicatie van meevallende BBP-cijfers over het tweede kwartaal. Maar eigenlijk is er niets nieuws aan de hand, de aftakeling van de Europese economie is al geruime tijd bezig.

Met uitzondering van Duitsland heeft geen enkele van de grote economiezones in de Eurozone zich kunnen herstellen tot het peil van voor de financiële crisis van 2008. Dat blijkt uit een berekening gemaakt door de Amerikaanse economen Peter Rupert en Thomas F. Cooley.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Europa van Twee Snelheden blijft nog jaren bestaan

De economie van de monetaire unie kromp met 0,2% in het tweede kwartaal van 2012. De enige reden waarom de schade relatief beperkt blijft, is de Duitse groei van 0,3%. De vooruitzichten zijn somber en een snel herstel is onwaarschijnlijk, aldus de Wall Street Journal.

De toestand in de periferie wordt steeds slechter. Griekenland beleeft het derde RECESSIEjaar op rij. De Portugese economie krimpt al zeven kwartalen, de Italiaanse vier en de Spaanse drie. De broodnodige hervormingen staan groei op de korte termijn in de weg, dus de hoop op een snel herstel is ver weg.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$