Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 606 tot 610
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Beurzen zakken in het rood

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent lager op 330,12 punten. De MidKap-index zakte 0,7 procent tot 508,09 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 1 procent. Londen bleef ongewijzigd. In New York stond de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,4 procent in de min.

De stemming op de beurzen kwam onder druk te staan nadat bekend werd gemaakt dat de economische bedrijvigheid in de eurolanden deze maand opnieuw is gedaald. Dit wakkerde de vrees aan voor een nieuwe RECESSIE in de eurozone.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

"Hoge werkloosheid, trage groei en meer ongelijkheid"

Lawrence Summers, de voormalige voorzitter van de National Economic Council, waarschuwt dat we voor een lange en moeilijke periode staan, hij waarschuwt zelfs tien jaar die op economisch vlak ronduit als verloren kunnen worden beschouwd. Veel hoop kan of wil Summers ons dus niet geven.

Het verloren decennium zal worden gekenmerkt door hoge werkloosheid, trage groei en meer ongelijkheid. Summers verwijst daarbij naar het feit dat de Europese economie op een double-dip RECESSIE afstevent, terwijl ook de groei van de Amerikaanse economie aan het vertragen is.

De fundamenten van de huidige crisis zitten volgens hem diep, want het is de eerste keer in 75 jaar dat we met een verlengde RECESSIE worden geconfronteerd als gevolg van het opdrogen van de vraag. De crisis is al in haar vijfde jaar en van een herstel van de vraag is nog altijd geen sprake.

Ongelijkheid in VS op hetzelfde niveau als de vooravond van de Grote Depressie

De ongelijkheid in de Verenigde Staten heeft volgens Summers hetzelfde niveau bereikt als aan de vooravond van de Grote Depressie. 1% van de topverdieners in de VS is nu goed voor 20% van het nationaal inkomen van het land, waar dat 20 jaar geleden nog maar 10% was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

CBO waarschuwt dat U.S. door "fiscal cliff" op RECESSIE afstevenen

Tegenwoordig heeft iedereen in de U.S. de mond vol van de ‘fiscal cliff’ die in verte steeds dreigender vormen aanneemt. Einde dit jaar vervalt de belastingverlaging die door president Bush werd toegestaan. In combinatie met meer besparingen kan dit de economie flink wat schade toebrengen.

De doorsnee Amerikaan gaan namelijk minder te besteden hebben, noodgedwongen zal onze Joe-Six-Pack de broeksriem moeten aanhalen. Het Congressional Budget Office waarschuwt dat de impact daarvan niet mag worden onderschat, in 2013 zal het bbp met 0,5 % krimpen in plaats van met 0,5 % stijgen. Vooral de eerst helft van 2013 belooft moeilijk te worden, aldus het CBO.

Bron: eur.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Opkomst China veroorzaakte financiële crisis

De huidige financiële crisis is veroorzaakt door opkomst van China. De spaardrift van Chinezen heeft geleid tot veel goedkoop geld. Gevolg was een hausse op de Amerikaanse huizenmarkt. Het einde daarvan vormde de start van de financiële crisis. Dat stelt Heleen Mees in haar proefschrift ‘Changing Fortunes – How China’s Boom Caused the Financial Crisis’. Ze promoveert op dinsdag 28 augustus 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sinds het ontstaan van de financiële crisis in 2008 en de daaropvolgende wereldwijde RECESSIE wordt er volop gediscussieerd over wie de crisis heeft veroorzaakt. Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, wees met name op Wall Street-bankiers die subprime hypotheken verkochten.  In bureaucratisch jargon was er sprake van ‘regulatory oversight failure’ (falend financieel toezicht).  

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

ECB en Duitsland reageren fel op obligatie-opkoop plan

De Duitse regering en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben maandag beide fel gereageerd op een in het weekend verschenen nieuwsbericht, waarin vermeld werd dat de ECB van plan is om de financieringskosten van de met te zware schulden belaste landen terug te dringen met zijn onbeperkte financiele middelen.

Een bericht in het Duitse tijdschrift der spiegel heeft in het weekend een pijnlijk debat heropend over de vraag hoever de ECB mag gaan in zijn pogingen om de rendementen laag te houden op de obligaties van de landen die het marktvertrouwen verloren hebben en worstelen met RECESSIEs. De ECB wordt algemeen beschouwd als de enige instelling die de Europese muntunie bijeen kan houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$