Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 631 tot 635
Bron: gangvanzaken.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Stockman: "We steven af op een RECESSIE"

Bank of England gaat 50 miljard in de economie pompen

David Stockman, de directeur van het ‘Office of Management and Budget’ in de regering van Ronald Reagan en medeoprichter van de Blackstone Groep (een inversteringsbedrijf uit New York) geeft aan bij Bloomberg TV dat hij voorlopig niet gelooft in een economisch herstel. De onzekerheid zal blijven toenemen waardoor we opnieuw in een RECESSIE terecht zouden kunnen komen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Het eindspel is begonnen

David Stockman, voormalig directeur van Office of Management and Budget en medeoprichter van de Blackstone Group, laat bij Bloomberg weten dat hij denkt dat de onzekerheid omtrent het economisch systeem zal blijven toenemen. 'Als mensen je vertellen dat het allemaal wel goed zal komen, vergeten ze te vertellen hoe de problemen zullen worden opgelost', aldus Stockman. Tevens verwacht hij een nieuwe RECESSIE in Amerika.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

RECESSIE Italië houdt aan tot in 2013

De Italiaanse economie zal dit jaar sterk krimpen en de RECESSIE zal aanhouden tot in 2013.

Dat stelde de Italiaanse centrale bank, de Banca d'Italia, dinsdag.

De bank gaat ervan uit dat de consumentenbestedingen steeds verder afnemen omdat consumenten moeilijk geld kunnen lenen. Die krapte op de kredietmarkt leidt er bij bedrijven toe dat ze hun investeringsplannen moeten bijstellen, aldus de Banca d'Italia.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Centrale bank Spanje faalde als toezichthouder op banken

De Spaanse centrale bank is tekort geschoten als toezichthouder op de bankensector door niet sneller te reageren op de stijgende schuldniveaus van het land en de snel verslechterende balansen van Spaanse banken, zegt de nieuw aangetreden gouverneur van de bank Luis Maria Linde dinsdag tijdens een hoorzitting van het Spaanse parlementscomite.

"We kunnen het verlies aan vertrouwen in ons bankensysteem niet alleen wijten aan de economische vertraging wereldwijd, de problemen in de eurozone of de RECESSIE waarin Spanje zit", aldus Linde. "Met wat we nu weten, moeten we erkennen dat de centrale bank niet succesvol is geweest in wat we het macroprudentieel toezicht noemen".

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Robeco: Inflatie wordt op termijn een probleem

De combinatie van een RECESSIE en een bankencrisis leidt altijd tot hogere inflatie. Daarom gaat inflatie wel degelijk een probleem worden voor de ECB. Dat zegt Ronald Doeswijk, hoofdstrateeg van Robeco in de vooruitblik voor het tweede half jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$