Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 631 tot 635
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Amerika staat voor een nieuwe RECESSIE

Er is al herhaaldelijk geschreven dat Amerika voor een nieuwe RECESSIE staat. Maar de economie bleef verbazen en groeide aan een rustig tempo. Onderstaande lijst van indicatoren wijzen er echter op dat het vermijden van een nieuwe RECESSIE een huzarenstuk zou zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Spanje keurt bezuinigingsplan goed, na stijging financieringskosten

Spaanse beleidsmakers hebben donderdag een zwaar bezuinigingspakket goedgekeurd, nadat de financieringskosten van het perifere land een nieuw recordniveau naderden tijdens een veiling in de ochtend, en de begrotingsminister waarschuwde dat de regering geen geld meer heeft om overheidsdiensten te financieren.

Premier Mariano Rajoy stelde de steun van de parlementsleden van zijn conservatieve Partido Popular partij veilig voor een impopulair pakket aan bezuinigingen en belastingverhogingen, waarna de partij een golf van protest over zich heen kreeg van het RECESSIE-vermoeide Spaanse publiek. Vakbonden organiseerden op donderdagavond in Madrid en overige steden demonstraties tegen de bezuinigingen, die de economie in een diepere RECESSIE kunnen drukken en het werkloosheidspercentage kunnen verhogen, dat nu al op een recordniveau van 25% uitkomt.

Bron: gangvanzaken.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Stockman: "We steven af op een RECESSIE"

Bank of England gaat 50 miljard in de economie pompen

David Stockman, de directeur van het ‘Office of Management and Budget’ in de regering van Ronald Reagan en medeoprichter van de Blackstone Groep (een inversteringsbedrijf uit New York) geeft aan bij Bloomberg TV dat hij voorlopig niet gelooft in een economisch herstel. De onzekerheid zal blijven toenemen waardoor we opnieuw in een RECESSIE terecht zouden kunnen komen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Het eindspel is begonnen

David Stockman, voormalig directeur van Office of Management and Budget en medeoprichter van de Blackstone Group, laat bij Bloomberg weten dat hij denkt dat de onzekerheid omtrent het economisch systeem zal blijven toenemen. 'Als mensen je vertellen dat het allemaal wel goed zal komen, vergeten ze te vertellen hoe de problemen zullen worden opgelost', aldus Stockman. Tevens verwacht hij een nieuwe RECESSIE in Amerika.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

RECESSIE Italië houdt aan tot in 2013

De Italiaanse economie zal dit jaar sterk krimpen en de RECESSIE zal aanhouden tot in 2013.

Dat stelde de Italiaanse centrale bank, de Banca d'Italia, dinsdag.

De bank gaat ervan uit dat de consumentenbestedingen steeds verder afnemen omdat consumenten moeilijk geld kunnen lenen. Die krapte op de kredietmarkt leidt er bij bedrijven toe dat ze hun investeringsplannen moeten bijstellen, aldus de Banca d'Italia.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$