Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

997 artikelen gevonden. Artikel 671 tot 675
Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Commodities beleven slechtste maand sinds 2008, vat ruwe olie 17% goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1563,30 dollar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. De correlatie tussen de dollar en het goud blijft dus bestaan.

Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,75 dollar betaald of een verlies van ruim 1%.

Voor de grondstoffen werd het de slechtste maand sinds de RECESSIE van 2008, een vat ruwe olie werd 17% goedkoper.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Kans op globale RECESSIE bedraagt nu 100 %

Marc Faber heeft weer eens gesproken en erg vrolijk werden we van zijn woorden ook deze keer niet. Faber beschouwt een wereldwijde RECESSIE, met als kernzones Europa en de U.S. namelijk als onvermijdelijk. De kans op een globale RECESSIE bedraagt nu 100 %, niet meer of niet minder. Dixit Faber.

Alle investeerders zitten als verlamd te kijken naar wat er in Griekenland en, bij uitbreiding, in de rest van Europa gebeurt. De gebeurtenissen aldaar zijn weinig hoopgevend, Faber ziet bovendien dat dit gegeven langzamerhand verrekend zit in de markten. Ook de beurs van Wall Street ontsnapt er niet aan.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Centrale bank: Spanje blijft in RECESSIE

De Spaanse economie blijft ook in het tweede kwartaal in een RECESSIE. Dat heeft de Spaanse centrale bank dinsdag gezegd.

,,De beschikbare indicatoren voor het tweede kwartaal zijn nog schaars, maar wijzen wel op een aanhoudende krimp van de activiteit in deze periode'', aldus de centrale bank. Begin vorige week liet de Spaanse minister van Economische Zaken ook al weten dat in het tweede kwartaal een teruggang wordt verwacht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Winst bedrijfsleven daalt tot dieptepunt

De winstgevendheid van het Nederlandse bedrijfsleven is met een afname van 20 procent gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van de RECESSIE. Doordat de vraag dit jaar amper zal toenemen en de kosten blijven stijgen is het diepte punt waarschijnlijk nog niet bereikt. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde Conjunctuurenquête Nederland (COEN).

Bron: pluspost.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Grondstoffen verliezen aan populariteit

Een en ander vindt zijn weerslag in de (speculatieve) vraag naar grondstoffen, met steeds kleiner wordende posities als gevolg. Op de termijn- en optiebeurs in de VS zijn het aantal uitstaande contracten in goud sinds december 2008 niet zo laag geweest. Maar ook de posities in bijvoorbeeld katoen waren in vijf jaar niet zo gering, en de koperposities daalden de afgelopen vijf weken met bijna 70%. Oorzaak is de angst voor een aanhoudende RECESSIE in Europa, die 18% van de wereldconsumptie in koper voor haar rekening neemt. 

De grondstoffenbeleggingsfondsen in de VS zien al vier achtereenvolgende weken dat beleggers meer geld onttrekken, dan investeren. En zoals altijd gaan ook analisten met het getij mee. Zo verwacht Donald Selking – marktstrateeg van National Securities – dat een realistisch niveau voor de goudprijs eigenlijk $ 1.100 oftewel € 870 per troy ounce is. Dit zou betekenen dat de prijs nog een derde kan dalen. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$