Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 676 tot 680
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

De week waarin Europa ophield met te doen alsof

De euro lijkt niet langer houdbaar als economisch en politiek project. De wereld maakt zich op voor een nieuwe globale RECESSIE. Er rest Europa slechts weinig tijd om het gebroken vertrouwen te herstellen:

De Europese instellingen werken aan een masterplan voor de redding van de eurozone en een uitweg uit de crisis. In het plan is een optie opgenomen waarin voor een deel van de Europese Unie andere regels zouden gaan gelden. (Welt am Sonntag)

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

DNB waarschuwt de Tweede Kamer

Dat de Europese crisis zou zorgen voor een nieuwe RECESSIE stond voor ons vorig jaar al vast. De Nederlandse Bank laat nu ook weten dat de europerikelen effect hebben op de reƫle economie. Het consumentenvertrouwen staat inmiddels lager dan tijdens de Lehman crash in 2008, de bestedingen en investeringen nemen af, bedrijven maken minder winst en er is een stagnatie van de huizenmarkt gaande. Tevens neemt de werkloosheid flink toe en stijgen de verliesratio's van banken. Hierdoor kan de kredietversterkking weer teruglopen en dat heeft effect op de economische groei (of krimp dan natuurlijk).

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Commodities beleven slechtste maand sinds 2008, vat ruwe olie 17% goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1563,30 dollar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. De correlatie tussen de dollar en het goud blijft dus bestaan.

Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,75 dollar betaald of een verlies van ruim 1%.

Voor de grondstoffen werd het de slechtste maand sinds de RECESSIE van 2008, een vat ruwe olie werd 17% goedkoper.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Kans op globale RECESSIE bedraagt nu 100 %

Marc Faber heeft weer eens gesproken en erg vrolijk werden we van zijn woorden ook deze keer niet. Faber beschouwt een wereldwijde RECESSIE, met als kernzones Europa en de U.S. namelijk als onvermijdelijk. De kans op een globale RECESSIE bedraagt nu 100 %, niet meer of niet minder. Dixit Faber.

Alle investeerders zitten als verlamd te kijken naar wat er in Griekenland en, bij uitbreiding, in de rest van Europa gebeurt. De gebeurtenissen aldaar zijn weinig hoopgevend, Faber ziet bovendien dat dit gegeven langzamerhand verrekend zit in de markten. Ook de beurs van Wall Street ontsnapt er niet aan.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Centrale bank: Spanje blijft in RECESSIE

De Spaanse economie blijft ook in het tweede kwartaal in een RECESSIE. Dat heeft de Spaanse centrale bank dinsdag gezegd.

,,De beschikbare indicatoren voor het tweede kwartaal zijn nog schaars, maar wijzen wel op een aanhoudende krimp van de activiteit in deze periode'', aldus de centrale bank. Begin vorige week liet de Spaanse minister van Economische Zaken ook al weten dat in het tweede kwartaal een teruggang wordt verwacht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$