Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 676 tot 680
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

China op weg naar harde landing?

De Chinese economie vertraagt in een snel tempo. De industriële output vertraagt al 7 maanden op rij en krimpt momenteel. De bouwactiviteit en de vastgoedprijzen staan onder druk. De spaartegoeden nemen af.

Zoals de grafiek laat zien, heeft China momenteel een heel hoog investeringspercentage ten opzichte van het bbp. Dit niveau ligt veel hoger dan in Japan in 1973 en Korea in 1991 welke telkens de voorbode waren van een serieuze correctie.

Ook China’s grootste klant, Europa, verkeert in een zware RECESSIE. Ten slotte rapporteren Zuid-Afrikaanse en Australische mijnen lagere verkoopcijfers. Het is duidelijk dat de Chinese economie zwaar aan het afkoelen is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Meer mensen raken spoor bijster door crisis'

Nooit hadden we het zo goed en voelden we ons tegelijkertijd zo slecht. Mensen zijn door de RECESSIE de afgelopen jaren in een nieuw type crisis gekomen: de identiteitscrisis.

Dat zegt de Gentse psycholoog Paul Verhaege in De Crisis Voorbij. In de ratrace van de neo-liberale meritocratische maatschappij (een maatschappij waarbij iemand op z’n inkomen wordt beoordeeld) raken steeds meer mensen het spoor bijster.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

De week waarin Europa ophield met te doen alsof

De euro lijkt niet langer houdbaar als economisch en politiek project. De wereld maakt zich op voor een nieuwe globale RECESSIE. Er rest Europa slechts weinig tijd om het gebroken vertrouwen te herstellen:

De Europese instellingen werken aan een masterplan voor de redding van de eurozone en een uitweg uit de crisis. In het plan is een optie opgenomen waarin voor een deel van de Europese Unie andere regels zouden gaan gelden. (Welt am Sonntag)

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

DNB waarschuwt de Tweede Kamer

Dat de Europese crisis zou zorgen voor een nieuwe RECESSIE stond voor ons vorig jaar al vast. De Nederlandse Bank laat nu ook weten dat de europerikelen effect hebben op de reële economie. Het consumentenvertrouwen staat inmiddels lager dan tijdens de Lehman crash in 2008, de bestedingen en investeringen nemen af, bedrijven maken minder winst en er is een stagnatie van de huizenmarkt gaande. Tevens neemt de werkloosheid flink toe en stijgen de verliesratio's van banken. Hierdoor kan de kredietversterkking weer teruglopen en dat heeft effect op de economische groei (of krimp dan natuurlijk).

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Commodities beleven slechtste maand sinds 2008, vat ruwe olie 17% goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1563,30 dollar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. De correlatie tussen de dollar en het goud blijft dus bestaan.

Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,75 dollar betaald of een verlies van ruim 1%.

Voor de grondstoffen werd het de slechtste maand sinds de RECESSIE van 2008, een vat ruwe olie werd 17% goedkoper.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$