Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

'Europa had VS moeten volgen'

Europa heeft verzuimd aan het begin van deze RECESSIE de noodzakelijke stappen te nemen die de Verenigde Staten wel namen.

Dat zei president Barack Obama donderdag tijdens een evenement voor fondsenwerving in Seattle.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Eurozone geeft Spanje naar verwachting meer speelruimte

Overheden in de eurozone zullen Spanje naar verwachting meer speelruimte geven bij het behalen van zijn begrotingsdoelstellingen van volgend jaar, stellen functionarissen die betrokken zijn bij de discussies, waaruit blijkt dat het valutablok de intentie heeft af te zien van de starre tenuitvoerlegging van de begrotingsregelgeving in de regio.

Bezuinigingen zullen nog steeds het overheersende principe zijn van het Europese begrotingsbeleid. Maar de verwachte bijgestelde benadering richting Spanje,, suggereert dat de regels in bepaalde gevallen aangepast kunnen worden om rekening te houden met het gegeven dat begrotingstekorten meestal toenemen in het geval economieen in een RECESSIE raken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Denk ervan wat u wil, maar er komt een RECESSIE

Men kan zeggen van Lakshman Acuthan (ECRI) wat men wil, maar niet dat hij met de wind meedraait. Hij houdt al maanden vast aan zijn RECESSIE-scenario voor de Amerikaanse economie, en ook vandaag blijft hij bij dit standpunt.

We zullen pas achteraf weten of Acuthan het bij het rechte eind had…

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Meer faillissementen in 2012, RECESSIE in eurozone - Euler Hermes

Het aantal faillissementen zal in 2012 wereldwijd toenemen en de eurozone komt dit jaar in een RECESSIE terecht, stelt Euler Hermes, de wereldmarktleider in kredietverzekeringen, woensdag in een rapport.

Wereldwijd stijgt het bruto binnenlands product (bbp) dit jaar volgens de economen met 2,6% en in 2013 met 3,1%. Voor de eurozone wordt dit jaar een economische krimp van 0,3% voorzien, om in 2013 terug te keren naar een groei van het bbp met 1,0%. Voor Nederland wordt dit jaar een krimp van 0,6% verwacht en voor 2013 een groei van 1,2%.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

ECB: "Als Griekenland in de euro wil blijven, is saneren de enige optie"

ECB: "Als Griekenland in de euro wil blijven, is saneren de enige optie"

(Belga) Voor het eerst sinds de verkiezingen in Griekenland van afgelopen zondag heeft een vooraanstaand lid van de Europese Centrale Bank (ECB) zich uitgelaten over de moeilijke situatie waarin het land verzeild is geraakt. Volgens de Duitser Jörg Asmussen, die zetelt in het zeskoppige directiecomité van de ECB, is er geen discussie mogelijk: als de Grieken in de eurozone willen blijven, moeten ze de afgesproken saneringsmaatregelen onverkort uitvoeren.

In Athene zijn de ogen momenteel op Alexis Tsipras gericht, de leider van de radicaal linkse partij Syriza, die zondag de op een na grootste partij van het land werd. Tsipras probeert een coalitie op de been te brengen die de akkoorden met de Europese Unie en het IMF over de noodleningen voor Griekenland opblaast. Volgens Jörg Asmussen is dat allesbehalve een goed idee. "De beslissing om in de eurozone te blijven, ligt in de handen van de Grieken", zegt hij woensdag in de Duitse krant Handelsblatt. "Maar als ze lid willen blijven, is er geen alternatief voor de overeengekomen gezondmaking van de overheidsfinanciën. Dat is duidelijk." Gevraagd of de saneringen Griekenland niet in een nog diepere RECESSIE storten, antwoordt Asmussen dat er sprake is van een communicatieprobleem. Er zou beter over "structurele, groeibevorderende hervormingen" gesproken worden dan over "besparingsmaatregelen", luidt het. Toch wijst hij ook de vorige Griekse regering met de vinger, die te lang gewacht zou hebben om de hervormingen op de sporen te zetten. Asmussen spreekt zich overigens niet uit tegen bijkomende Europese afspraken over het stimuleren van economische groei en werkgelegenheid, maar die mogen dan wel geen afbreuk doen aan het door Duitsland gevraagde (en nu fel verdedigde) begrotingsverdrag. (MVL)Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$