Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: urubin.com
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Nederland staat er slechter voor dan wij horen

Nederland is nu officieel het slechst presterende land van Noord-Europa zelfs de meeste PIIGS-landen (Portugal, Ireland, Italy, Greece and Spain) doen het nog beter. Alleen Griekenland staat er nog slechter voor.

De Nederlandse economie zal dit jaar sterker krimpen (0,9%) en volgend jaar minder herstellen (0,7%) dan het Centraal Planbureau denkt. Het begrotingstekort loopt bij ongewijzigd beleid op tot 4,6 procent. De eurozone is dit jaar in RECESSIE, met een krimp van 0,3 procent, hoewel daar grote verschillen achter schuil gaan per land: Nederland krimpt, Duitsland groeit.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

Nederlandse economie bijna net zo slecht als van Spanje

De Nederlandse economie zal dit jaar sterker krimpen (0,9%) en volgend jaar minder herstellen (0,7%) dan  het Centraal Planbureau denkt. Het begrotingstekort loopt bij ongewijzigd beleid op tot 4,6 procent. De eurozone is dit jaar in RECESSIE, met een  krimp van 0,3 procent, hoewel daar grote verschillen achter schuil gaan per land: Nederland krimpt, Duitsland groeit .

Het lente-akkoord is in deze cijfers niet meegnomen. Daardoor zal de groei in 2013 nog minstens een half procent lager uitvallen. Een RECESSIE ook in 2013 ligt dus op de loer. Toen Rutte aantrad was Nederland de best presterende Europese economie, nu bijna de slechtste

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 mei 2012

'Europa had VS moeten volgen'

Europa heeft verzuimd aan het begin van deze RECESSIE de noodzakelijke stappen te nemen die de Verenigde Staten wel namen.

Dat zei president Barack Obama donderdag tijdens een evenement voor fondsenwerving in Seattle.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Eurozone geeft Spanje naar verwachting meer speelruimte

Overheden in de eurozone zullen Spanje naar verwachting meer speelruimte geven bij het behalen van zijn begrotingsdoelstellingen van volgend jaar, stellen functionarissen die betrokken zijn bij de discussies, waaruit blijkt dat het valutablok de intentie heeft af te zien van de starre tenuitvoerlegging van de begrotingsregelgeving in de regio.

Bezuinigingen zullen nog steeds het overheersende principe zijn van het Europese begrotingsbeleid. Maar de verwachte bijgestelde benadering richting Spanje,, suggereert dat de regels in bepaalde gevallen aangepast kunnen worden om rekening te houden met het gegeven dat begrotingstekorten meestal toenemen in het geval economieen in een RECESSIE raken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Denk ervan wat u wil, maar er komt een RECESSIE

Men kan zeggen van Lakshman Acuthan (ECRI) wat men wil, maar niet dat hij met de wind meedraait. Hij houdt al maanden vast aan zijn RECESSIE-scenario voor de Amerikaanse economie, en ook vandaag blijft hij bij dit standpunt.

We zullen pas achteraf weten of Acuthan het bij het rechte eind had…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$