Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 71 tot 75
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Moet je straks betalen om te sparen? Gerrit Zalm sluit het niet uit

Het is mogelijk dat mensen straks moeten gaan betalen om geld op hun bankrekening te zetten, als de Europese Centrale Bank (ECB) zou besluiten de rente in de eurozone nog verder te verlagen.

Hij waarschuwde donderdag voor de maatschappelijke gevolgen van zo’n negatieve spaarrente. De voormalig minister van Financiën vreest dat mensen dan meer contant geld in huis gaan bewaren, met het risico dat het aantal inbraken toeneemt.

Zalm heeft wel al langer kritiek op het rentebeleid van de ECB. Die houdt de rente al een tijd erg laag om de economische groei aan te jagen, maar banken hebben daar last van in hun verdienmodel. “Als we in een diepe RECESSIE zouden zitten had ik er nog begrip voor kunnen hebben, maar de Europese economie groeit”, aldus Zalm, die vindt dat de ECB-maatregelen niet meer werken en inmiddels averechtse effecten vertonen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Eerste kop rolt door Panama Papers: IJslandse premier treedt af

De premier van IJsland is dinsdag afgetreden. De positie van Sigmundur Davíð Gunnlaugsson werd zondag aan het wankelen gebracht door de onthullingen in de zogenoemde Panama Papers. Hij is de eerste politicus die na het verschijnen van de onthullingen het veld ruimt.

Het vertrek van de premier werd bekendgemaakt door Sigurdur Ingi Johannsson, de nummer twee binnen Gunnlaugssons Progressieve Partij en de huidige minister van Landbouw en Visserij. De partij zal Johannsson voordragen aan de coalitiepartners als nieuwe premier.

Uit de Panama Papers blijkt dat Gunnlaugssons echtgenote Anna een bedrijf heeft dat obligaties bezit van drie IJslandse banken die door de RECESSIE omvielen. De premier steunde een beweging die schuldeisers van deze banken, waaronder Nederland, wilde uitbetalen. Daardoor had hij tevens een persoonlijk belang bij uitbetaling van schulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Groeicyclus V.S. bijna ten einde?

Vaak wordt er gebruik gemaakt van historische grafieken en data om te voorspellen wat er zal gebeuren in de nabije toekomst, zo heb je bijvoorbeeld een gemiddelde groeicyclus van 5 tot 6 jaar. De Amerikaanse economie zit ondertussen in het zevende jaar van groei en dat kan erop wijzen dat een RECESSIE nakend is.

Als we ons echt moeten baseren op deze gegevens, dan zit de Amerikaanse RECESSIE er aan te komen. We zien vooral dat de Federal Reserve alles in werking stelt om deze groeicyclus uit te rekken om zo een RECESSIE te voorkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Amerika richting RECESSIE

Het zag er tot voor een jaar geleden nog zo goed uit voor de Verenigde Staten. De arbeidsmarkt en economie herstelden zich quasi volledig van de economische crisis. Ook het overheidstekort op de begroting liep stukje bij beetje terug.

De groeicijfers blijken de jongste tijd toch minder goed te zijn dan eerst werd aangenomen. De Verenigde Staten lijken te bewegen richting een stagnatie, of zelfs RECESSIE.

Vooral de dalende bedrijfswinsten zijn een probleem aan het worden. Sinds 2012 zaten deze winsten op zo’n 12 procent van het BBP. Vandaag is dit nog 10,5 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Jim Rickards: “De reden waarom de goudprijs naar $10.000 kan stijgen”

Jim Rickards is zowat de Willem Middelkoop van de Verenigde Staten. Beide heren hebben een enorme kennis van de monetaire geschiedenis en zien goud als een belangrijk onderdeel in de oplossing van de huidige problemen. Rickards voorspelt net als Middelkoop ook een veel hoger goudprijs als vandaag.

Momenteel bevindt de wereld zich niet in een financiële crisis. Rickards ziet wel een RECESSIE in de Verenigde Staten en een daling van de aandelenmarkt, maar geen nieuwe crisis. In 1987 was er een financiële crisis zonder RECESSIE, in 1990 was er een RECESSIE zonder financiële crisis. In 2008 was er beide. Maar nu zitten we meer in het scenario van 1990.

Het kan dus nog een tijdje duren vooraleer de goudprijs echt naar de hemel schiet. Dit is dus goed nieuws voor beleggers die nog geen goud kochten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$