Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 701 tot 705
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Het einde van de besparingslijdensweg? 94% van de maatregelen zijn niet eens geïmplementeerd...

Paul Krugman beweert dat besparingen desastreus zijn voor Europa. Hij ziet zowel in Europa als in de VS - waar zijn advies grotendeels wordt opgevolgd - een andere oplossing voor de schuldencrisis: meer overheid, meer stimulus, hogere belastingen, en meer bailouts. Helemaal fout, schrijft Nile Gardiner van The Telegraph.

Krugman schreef verleden vrijdag in de New York Times dat ‘grote bezuinigingen RECESSIEs en werkloosheid veroorzaken omdat ze vreten aan het consumentenvertrouwen.' In de politieke verschuivingen van de laatste weken ziet hij zijn voorspellingen uitkomen: het volk wijst de besparingen af omdat ze niet werken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Wat kan Europa doen om de groei te stimuleren? Weinig, is het eerlijke antwoord...

De focus van het economisch debat in de eurozone draait nu helemaal rond het stimuleren van de economische groei. De echte vraag is echter in welke vorm die groeistimulans moet of kan komen.

Volgens Daniel Gros, de directeur van het Center for European Policy Studies, die een lange carrière achter de rug heeft bij het IMF, de Europese Commissie, het Europees Parlement en het Franse Ministerie van Financiën, vond in de jaren negentig van vorige eeuw een gelijkaardig debat plaats op Europees niveau. De RECESSIE van 1995 leidde tot het Stabiliteit- en Groeipact in 1997, op een moment dat Spanje en Italië met werkloosheidscijfers kampten gelijkaardig aan die van vandaag.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

NEGENDE ORIGINELE STUK (en voorlopig laatste, just to make my point)

Ik vond bij Casey Research twee adequate grafieken die precies op deze vraag een antwoord geven. Goud en ook zilver ? Zij deden het alright, doorheen RECESSIEs en depressies, en zelfs na een occasionele terugval eindigden ze telkens hoger en hoger.

Elke negatieve economische periode sinds 1955 heeft goud, dat zilver altijd met zich mee trekt, overleefd, meer nog : is daar altijd beter en sterker uit gekomen.

En hoe deden de afgeleiden van goud het, de goudmijnen ? Wel, ook hier zien we een zelfde patroon :

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

12 Europese landen in RECESSIE

Hieronder de Chart of the Day. Momenteel zijn er 12 landen in de eurozone die te maken hebben met een RECESSIE. De dubbele dip is dus duidelijk een feit. Geloof daarom dus nooit kredietbeoordelaars, zoals S&P, die toch wel dacht dat Europa aan een dubbele dip zou ontsnappen.

[afbeelding]

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Vloed aan liquiditeiten heeft rentestand kunstmatig beïnvloed

De monetaire politiek van de ECB moet volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco rekening houden met de RECESSIE in de Zuid-europese landen en met het inflatierisico in de sterkere noordelijke economiën.

De ECB houdt de interestvoet extreem laag op 1% en blijft de impact van de LTRO op het interbancaire markt en op de rëele economie in het oog houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$