Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 701 tot 705
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Meer faillissementen in 2012, RECESSIE in eurozone - Euler Hermes

Het aantal faillissementen zal in 2012 wereldwijd toenemen en de eurozone komt dit jaar in een RECESSIE terecht, stelt Euler Hermes, de wereldmarktleider in kredietverzekeringen, woensdag in een rapport.

Wereldwijd stijgt het bruto binnenlands product (bbp) dit jaar volgens de economen met 2,6% en in 2013 met 3,1%. Voor de eurozone wordt dit jaar een economische krimp van 0,3% voorzien, om in 2013 terug te keren naar een groei van het bbp met 1,0%. Voor Nederland wordt dit jaar een krimp van 0,6% verwacht en voor 2013 een groei van 1,2%.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

ECB: "Als Griekenland in de euro wil blijven, is saneren de enige optie"

ECB: "Als Griekenland in de euro wil blijven, is saneren de enige optie"

(Belga) Voor het eerst sinds de verkiezingen in Griekenland van afgelopen zondag heeft een vooraanstaand lid van de Europese Centrale Bank (ECB) zich uitgelaten over de moeilijke situatie waarin het land verzeild is geraakt. Volgens de Duitser Jörg Asmussen, die zetelt in het zeskoppige directiecomité van de ECB, is er geen discussie mogelijk: als de Grieken in de eurozone willen blijven, moeten ze de afgesproken saneringsmaatregelen onverkort uitvoeren.

In Athene zijn de ogen momenteel op Alexis Tsipras gericht, de leider van de radicaal linkse partij Syriza, die zondag de op een na grootste partij van het land werd. Tsipras probeert een coalitie op de been te brengen die de akkoorden met de Europese Unie en het IMF over de noodleningen voor Griekenland opblaast. Volgens Jörg Asmussen is dat allesbehalve een goed idee. "De beslissing om in de eurozone te blijven, ligt in de handen van de Grieken", zegt hij woensdag in de Duitse krant Handelsblatt. "Maar als ze lid willen blijven, is er geen alternatief voor de overeengekomen gezondmaking van de overheidsfinanciën. Dat is duidelijk." Gevraagd of de saneringen Griekenland niet in een nog diepere RECESSIE storten, antwoordt Asmussen dat er sprake is van een communicatieprobleem. Er zou beter over "structurele, groeibevorderende hervormingen" gesproken worden dan over "besparingsmaatregelen", luidt het. Toch wijst hij ook de vorige Griekse regering met de vinger, die te lang gewacht zou hebben om de hervormingen op de sporen te zetten. Asmussen spreekt zich overigens niet uit tegen bijkomende Europese afspraken over het stimuleren van economische groei en werkgelegenheid, maar die mogen dan wel geen afbreuk doen aan het door Duitsland gevraagde (en nu fel verdedigde) begrotingsverdrag. (MVL)

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Het einde van de besparingslijdensweg? 94% van de maatregelen zijn niet eens geïmplementeerd...

Paul Krugman beweert dat besparingen desastreus zijn voor Europa. Hij ziet zowel in Europa als in de VS - waar zijn advies grotendeels wordt opgevolgd - een andere oplossing voor de schuldencrisis: meer overheid, meer stimulus, hogere belastingen, en meer bailouts. Helemaal fout, schrijft Nile Gardiner van The Telegraph.

Krugman schreef verleden vrijdag in de New York Times dat ‘grote bezuinigingen RECESSIEs en werkloosheid veroorzaken omdat ze vreten aan het consumentenvertrouwen.' In de politieke verschuivingen van de laatste weken ziet hij zijn voorspellingen uitkomen: het volk wijst de besparingen af omdat ze niet werken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Wat kan Europa doen om de groei te stimuleren? Weinig, is het eerlijke antwoord...

De focus van het economisch debat in de eurozone draait nu helemaal rond het stimuleren van de economische groei. De echte vraag is echter in welke vorm die groeistimulans moet of kan komen.

Volgens Daniel Gros, de directeur van het Center for European Policy Studies, die een lange carrière achter de rug heeft bij het IMF, de Europese Commissie, het Europees Parlement en het Franse Ministerie van Financiën, vond in de jaren negentig van vorige eeuw een gelijkaardig debat plaats op Europees niveau. De RECESSIE van 1995 leidde tot het Stabiliteit- en Groeipact in 1997, op een moment dat Spanje en Italië met werkloosheidscijfers kampten gelijkaardig aan die van vandaag.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

NEGENDE ORIGINELE STUK (en voorlopig laatste, just to make my point)

Ik vond bij Casey Research twee adequate grafieken die precies op deze vraag een antwoord geven. Goud en ook zilver ? Zij deden het alright, doorheen RECESSIEs en depressies, en zelfs na een occasionele terugval eindigden ze telkens hoger en hoger.

Elke negatieve economische periode sinds 1955 heeft goud, dat zilver altijd met zich mee trekt, overleefd, meer nog : is daar altijd beter en sterker uit gekomen.

En hoe deden de afgeleiden van goud het, de goudmijnen ? Wel, ook hier zien we een zelfde patroon :Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$