Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

998 artikelen gevonden. Artikel 711 tot 715
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit met verlies

Wall Street is maandag lager gesloten, nadat bekend werd dat Spanje officieel in een RECESSIE is gekomen en Amerikaanse macrocijfers tegenvielen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 13.213,63 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4% tot 1.397,91 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,7% afstond tot 3.046,36 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 april 2012

Meer slecht dan goed nieuws vandaag in Europese bedrijfswereld

De Spaanse economie bevindt zich nu officieel voor de tweede keer sinds 2009 in een RECESSIE. Het land heeft ingrijpende besparingen doorgevoerd, onder druk van andere Europese landen. In Europa begint nu ongeveer iedereen te beseffen dat de onkosten drukken ons niet alleen gaan redden. Er wordt vaker en vaker nagedacht over acties om de groei te stabiliseren.

Zelfs Angela Merkel, zonder enige twijfel een hard liner gaat besparen betreft, overweegt nu om de Europese Investeringsbank te versterken om het economisch weefsel beter uit te bouwen. Merkel verklaarde dit vorige zaterdag in een interview met de Leipziger Volkszeitung, voorstellen daaromtrent zullen op de Europese top in juni worden besproken. Die top in juni zou dus wel eens erg belangrijk kunnen worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 april 2012

Lagere opening Wall Street verwacht

De beurzen in New York gaan maandag naar verwachting licht lager van start, na de winstreeks van vier handelsdagen op rij vorige week. De zorgen over Spanje zorgden voor nervositeit onder beleggers op Wall Street.

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar officieel in een RECESSIE beland. Bovendien verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor's maandag de kredietwaardigheid van de grootste Spaanse banken, in navolging van de verlaging van de Spaanse rating vorige week.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: maandag 30 april 2012

'Werkloosheid in de wereld stijgt nog tot 2016 tenzij ommezwaai van het beleid'

De Internationale Arbeidsorganisatie waarin zowel regeringen als werkgevers en werknemers vertegenwoordigd zijn, is bijzonder kritisch voor de aanpak van de economische crisis. “De enge focus op besparingen verdiept de crisis op de arbeidsmarkt en kan zelfs tot een nieuwe RECESSIE leiden”, klinkt het in het World of work 2012-rapport.

Hoewel er hier en daar signalen zijn dat de economie terug aantrekt, is de globale situatie op de arbeidsmarkt alarmerend en zijn er geen tekenen van herstel. Er zijn nog altijd 50 miljoen minder jobs dan voor de crisis uitbrak. De IAO waarschuwt zelfs voor een nieuwe fase in de jobcrisis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 april 2012

'Spaanse economie in enorme crisis na kredietafwaardering'

De Spaanse economie is in een crisis van enorme proporties terecht gekomen. De werkloosheid is op het hoogste niveau in twintig jaar terecht gekomen en de kredietafwaardering van S&P maakt het land niet aantrekkelijker voor investeerders.

“De cijfers zijn verschrikkelijk voor iedereen en voor de regering. Spanje zit in een crisis van enorme proporties”, aldus Garcia-Margallo. Spanje is binnen drie jaar al in de tweede RECESSIE terecht gekomen en er is veel onzekerheid over of het land er wel weer uit kan komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$