Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 711 tot 715
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Interactieve kaart van de Europese RECESSIE

Dat de Europese landen in een RECESSIE zitten, of dreigen te komen, is ondertussen al goed geweten. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje hebben al kennis gemaakt met de double dip, landen als België, Nederland, Denemarken zullen snel volgen.

Deze super interactieve kaart van Reuters bezorgt u een mooi overzicht van de bbp-kwartaalcijfers van alle Europese landen van de laatste 4 jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Spaanse economie is er veel erger aan toe dan we denken

De Spaanse economie is er veel erger aan toe dan we denken. Dat is alleszins de mening van Willem Buiter, de Nederlandse hoofdeconoom van Citigroup, die de zaken al vaker door een donkere bril heeft bekeken. Dat Spanje heeft moeilijker heeft dan op het eerste gezicht kan worden aangenomen, blijkt onder andere uit de evolutie op de obligatiemarkten.

De rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie is voor het eerst in twee maanden gestegen tot boven het niveau van 5,50%. Dat bewijst dat de markt niet gelooft dat het land zijn schulden zal kunnen terugdringen of een tweede RECESSIE in een periode van twee jaar vermijden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Sell In May And Go Away, behalve …

De gekende beurswijsheid “Sell in may, and go away” lijkt op basis van de eerste grafiek te kloppen. Historisch gezien presteert de beurs het zwakste in de maanden juni – juli – augustus – september. Behalve,…

… in Amerikaanse verkiezingsjaren. In de aanloop naar een verkiezing is het voor de zittende president uiteraard beter om goede beursresultaten te hebben dan slechte.  Verkiezingsjaren op zich genereren meestal al een positieve return, in 5 van de 8 laatste verkiezingsjaren deed de beurs het goed. 2 van de 3 slechte verkiezingsjaren waren de RECESSIEjaren 2000 en 2008.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Groot verschil fysieke en papieren markt

Een uitgebreid stuk van Eric Sprott, misschien wel de koning van de zilvermarkt. Sprott legt kort en duidelijk uit waarom Amerika nog lang niet hersteld is van de grote RECESSIE

Ook heeft hij het over het permanente probleem in Spanje en wat de impact hiervan is op de goudprijs.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 2 mei 2012

Olieprijzen gaan pas vanaf 2013 weer stijgen

Het aanbod van ruwe olie zal, ondanks het embargo tegen Iran vanaf 1 juli, op peil blijven. Het olieaanbod van Iran zal wel verminderen, maar niet opdrogen, omdat China en India Iraanse aardolie zullen blijven kopen. De OPEC zal haar olieproductie blijven optrekken (vooral Saoedi-Arabië, Irak en Libië).

De huidige hoge olieprijzen stimuleren volgens Belfius Bank de leden van het oliekartel immers om meer ruwe olie op te pompen. Bovendien wil de OPEC een herhaling van het scenario van 2008 vermijden, waarbij excessieve olieprijzen de wereldeconomie in een RECESSIE storten en de vraag naar aardolie, en dus ook de olieprijzen, onderuit halen.+Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$