Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 711 tot 715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Harry Dent: "Spaanse default kan beurscorrectie van 10-20 % veroorzaken"

De geruchten over een default van Spanje worden met de dag groter. Het land is officieel in een RECESSIE gedoken en die zal niet snel achter de rug zijn. Wanneer we een gokje mogen doen, kan het land op het einde van dit of bij het begin van volgend jaar door de knieën gaan.

De werkloosheid ligt in Spanje hoger dan in Griekenland, de schulden van zowel de Spaanse overheid als die van de Griekse burgers liggen hoger dan die van de Griekse. We zwijgen maar liever zedig over de problemen van de Spaanse banken die stilaan hopeloos worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Bedrijven betalen rekeningen steeds later

Bedrijven betalen hun rekeningen steeds later. Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven constateert dat ze minder geld in kas hebben door achterstallige betalingen van andere bedrijven en de aanhoudende RECESSIE.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Australië zeilt door mondiale economische depressie met begrotingsoverschot

''Het is een bescheiden plusje. Het loopt op in de tijd'', zei de minister, vooruitlopend op het nieuwe begrotingsjaar dat 1 juli ingaat. Dinsdag presenteert hij de cijfers.

Australië is de wereldwijde financiële crisis doorgekomen zonder in een RECESSIE te belanden. Waarnemers voorspelden onlangs een overschot van 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) voor het komende begrotingsjaar 2012/2013.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Interactieve kaart van de Europese RECESSIE

Dat de Europese landen in een RECESSIE zitten, of dreigen te komen, is ondertussen al goed geweten. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje hebben al kennis gemaakt met de double dip, landen als België, Nederland, Denemarken zullen snel volgen.

Deze super interactieve kaart van Reuters bezorgt u een mooi overzicht van de bbp-kwartaalcijfers van alle Europese landen van de laatste 4 jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Spaanse economie is er veel erger aan toe dan we denken

De Spaanse economie is er veel erger aan toe dan we denken. Dat is alleszins de mening van Willem Buiter, de Nederlandse hoofdeconoom van Citigroup, die de zaken al vaker door een donkere bril heeft bekeken. Dat Spanje heeft moeilijker heeft dan op het eerste gezicht kan worden aangenomen, blijkt onder andere uit de evolutie op de obligatiemarkten.

De rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie is voor het eerst in twee maanden gestegen tot boven het niveau van 5,50%. Dat bewijst dat de markt niet gelooft dat het land zijn schulden zal kunnen terugdringen of een tweede RECESSIE in een periode van twee jaar vermijden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$