Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

998 artikelen gevonden. Artikel 716 tot 720
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Olieproductie sinds 2005 gelijk gebleven

Hoe lang kan het zwarte goud nog als de motor van de economie fungeren? The Economist is zichzelf ook hardop aan het afvragen wat de economische impact op lange termijn zal zijn van de gelijk blijvende productie en de hoge olieprijzen.

Peakoil kan namelijk nog wel een dichterbij zijn dan menig een denkt. Een aantal landen (zoals het Verenigd Koninkrijk, Egypte en Indonesië) zijn in de afgelopen jaren veranderd van netto exporteur van olie naar netto importeur van olie. We consumeren wereldwijd steeds meer olie en voornamelijke in de opkomende economieën stijgt de consumptie fors. RECESSIE of niet, energie hebben we allemaal nodig. De olieprijs staat ondanks dat het met de economie helemaal niet zo denderend gaat, gewoon dik boven de $100,-. Het tijdperk van goedkope olie is waarschijnlijk over.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

2 opmerkelijke grafieken over de Britse RECESSIE

Na Portugal, Italië, Griekenland en Spanje, is nu ook het Verenigd Koninkrijk opnieuw in een RECESSIE beland. Nadat de Britse economie in het laatste kwartaal van 2011 al met 0,3% was gekompen, werd ook in het eerste kwartaal van 2012 een krimp van 0,2% opgemeten.

Opmerkelijk genoeg kwam er een einde aan het herstel dat zich na de financiële crisis van 2008 had ingezet toen de huidige premier David Cameron in 2010 aan de macht kwam. Uit onderstaande grafiek van het persbureau Reuters blijkt dat de Britse economie het slechter doet dan die van de eurozone en die van de VS.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Deze aangstaanjagende grafiek laat zien dat het nu erger is dan in de jaren 30

Deze aangstaanjagende grafiek laat zien dat het nu erger is dan in de jaren 30

Engeland is weer in een RECESSIE, net als Nederland. De Bank of Engeland zette de economische groei van de jaren dertig en die van nu in een enkele grafiek. Kijkt en huiver:

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Dit is erger dan de jaren &lsquo30

Het gaat niet goed met de Westerse economiën. Dat bleek nog maar eens uit de hernieuwde RECESSIE waarin de Britse economie is aanbeland.

De gevreesde Double Dip slaat als toe in het VK, maar als we de economische indicatoren beschouwen, zullen de Britten wellicht niet laatsten zijn die een economische krimp moeten ondergaan.

Volgens Simon Rogers duurt de huidige reseccie inmiddels langer dan de Grote Depressie van de jaren ’30!

Dat plaatst het doemscenario van naamgenoot Jim Rogers in een duidelijker perspectief.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Britse economie in RECESSIE

De Britse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw gekrompen. Dat meldde het Britse statistiekbureau woensdag op basis van een eerste raming.

De Britse economie kromp met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd een achteruitgang van 0,3 procent gemeten. Economen hadden voor het afgelopen kwartaal een groei met 0,1 procent voorspeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$