Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1005 artikelen gevonden. Artikel 721 tot 725
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: maandag 30 april 2012

'Werkloosheid in de wereld stijgt nog tot 2016 tenzij ommezwaai van het beleid'

De Internationale Arbeidsorganisatie waarin zowel regeringen als werkgevers en werknemers vertegenwoordigd zijn, is bijzonder kritisch voor de aanpak van de economische crisis. “De enge focus op besparingen verdiept de crisis op de arbeidsmarkt en kan zelfs tot een nieuwe RECESSIE leiden”, klinkt het in het World of work 2012-rapport.

Hoewel er hier en daar signalen zijn dat de economie terug aantrekt, is de globale situatie op de arbeidsmarkt alarmerend en zijn er geen tekenen van herstel. Er zijn nog altijd 50 miljoen minder jobs dan voor de crisis uitbrak. De IAO waarschuwt zelfs voor een nieuwe fase in de jobcrisis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 april 2012

'Spaanse economie in enorme crisis na kredietafwaardering'

De Spaanse economie is in een crisis van enorme proporties terecht gekomen. De werkloosheid is op het hoogste niveau in twintig jaar terecht gekomen en de kredietafwaardering van S&P maakt het land niet aantrekkelijker voor investeerders.

“De cijfers zijn verschrikkelijk voor iedereen en voor de regering. Spanje zit in een crisis van enorme proporties”, aldus Garcia-Margallo. Spanje is binnen drie jaar al in de tweede RECESSIE terecht gekomen en er is veel onzekerheid over of het land er wel weer uit kan komen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Olieproductie sinds 2005 gelijk gebleven

Hoe lang kan het zwarte goud nog als de motor van de economie fungeren? The Economist is zichzelf ook hardop aan het afvragen wat de economische impact op lange termijn zal zijn van de gelijk blijvende productie en de hoge olieprijzen.

Peakoil kan namelijk nog wel een dichterbij zijn dan menig een denkt. Een aantal landen (zoals het Verenigd Koninkrijk, Egypte en Indonesië) zijn in de afgelopen jaren veranderd van netto exporteur van olie naar netto importeur van olie. We consumeren wereldwijd steeds meer olie en voornamelijke in de opkomende economieën stijgt de consumptie fors. RECESSIE of niet, energie hebben we allemaal nodig. De olieprijs staat ondanks dat het met de economie helemaal niet zo denderend gaat, gewoon dik boven de $100,-. Het tijdperk van goedkope olie is waarschijnlijk over.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

2 opmerkelijke grafieken over de Britse RECESSIE

Na Portugal, Italië, Griekenland en Spanje, is nu ook het Verenigd Koninkrijk opnieuw in een RECESSIE beland. Nadat de Britse economie in het laatste kwartaal van 2011 al met 0,3% was gekompen, werd ook in het eerste kwartaal van 2012 een krimp van 0,2% opgemeten.

Opmerkelijk genoeg kwam er een einde aan het herstel dat zich na de financiële crisis van 2008 had ingezet toen de huidige premier David Cameron in 2010 aan de macht kwam. Uit onderstaande grafiek van het persbureau Reuters blijkt dat de Britse economie het slechter doet dan die van de eurozone en die van de VS.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Deze aangstaanjagende grafiek laat zien dat het nu erger is dan in de jaren 30

Deze aangstaanjagende grafiek laat zien dat het nu erger is dan in de jaren 30

Engeland is weer in een RECESSIE, net als Nederland. De Bank of Engeland zette de economische groei van de jaren dertig en die van nu in een enkele grafiek. Kijkt en huiver:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$