Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 726 tot 730
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Britse economie in RECESSIE

De Britse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw gekrompen. Dat meldde het Britse statistiekbureau woensdag op basis van een eerste raming.

De Britse economie kromp met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd een achteruitgang van 0,3 procent gemeten. Economen hadden voor het afgelopen kwartaal een groei met 0,1 procent voorspeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Griekenland al vijf jaar lang in RECESSIE

Het jaarlijks begrotingstekort van Griekenland daalde in 2011 tot 9,1% van het bruto binnenlands product (bbp), een pak minder dan het tekort van 15,6% in 2009. Het einde van de economische nachtmerrie is echter nog lang niet in zicht.

De doelstellingen van de EU en het IMF voorzien voor dit jaar een Grieks begrotingstekort van 6,7%. Mogelijk wordt dat cijfer alsnog gerealiseerd, maar de bijtende RECESSIE en de verkiezingen kunnen alsnog roet in het eten gooien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Jim Rogers: “Er gaat iets helemaal fout op de beurs!”

Jim Rogers was te gast op Fox en hij voelt dat er iets grondig mis is met de aandelenmarkt.

Volgens Jim hebben we een geweldig eerste beurskwartaal achter de rug, maar het tweede verloopt tot nu toe belabberd: aandelen reageren negatief op positief nieuws. Rogers’ ervaring leert dat dit wel eens de voorbode kan zijn voor meer onheil op de beurs!

Verder voorziet hij grote problemen in 2013, met een forse verhoging van de belastingen en een cyclische RECESSIE.

Jim Rogers zit short op aandelen en koopt grondstoffen!

Watch the latest video at video.foxbusiness.com

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Zilver zakt vandaag fors weg, goud houdt stand

Goud begint de week met een gematigd verlies, de zilverprijs zakte daarentegen flink weg vandaag. Het verlies van zilver ligt in de trend met die van de internationale beurzen. Zo dook de AEX even onder de 300 punten en noteren alle internationale beurzen forse verlies. De rode beurscijfers werden voornamelijk veroorzaakt door negatieve cijfers uit Europa. De economie in de eurozone blijft maar krimpen, tevens liet de activiteit in de Duitse Industrie de sterkste krimp zien in 3 jaar tijd. De zorgen omtrent Spanje namen wederom toe vandaag, het land zit weer in een RECESSIE.

Goud houdt goed stand vandaag en laat stabiliteit zien, zilver bewoog vandaag met de beurzen mee. Een mogelijke verklaring voor dit verschijnsel is het feit dat ongeveer de helft van al het zilver ter wereld  in de industrie verwerkt wordt, hierdoor is zilver conjunctuur gevoeliger dan goud en toont dan ook vrijwel altijd een sterke volatiliteit dan zijn gouden broer. Daar komt vandaag nog boven op dat de Chinese Industrie deze maand voor de zesde keer op rij gekrompen is. China is een groot producent van producten waar zilver in verwerkt zit, bijvoorbeeld telefoons en zonnepanelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Spanje opnieuw in RECESSIE

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Dat maakte de Spaanse centrale bank maandag bekend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$