Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 731 tot 735
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

Waarom een verbod op cash de RECESSIE ten einde zou brengen

Spanje verbood onlangs de cashtransacties boven 2.500 euro; Italiƫ doet dat straks zelfs voor transacties boven duizend euro. Beide landen willen zo optreden tegen belastingontduiking. Toch biedt een verbod op cashtransacties nog veel meer voordelen, niet in het minst het einde van de boom-en-bust-cyclus, schrijft Mathew Yglesias op Slate.com.

Mainstreameconomen zitten al een hele tijd met een probleem. Om aan monetaire politiek te doen, moet de interestvoet worden gemanipuleerd, maar die kan niet onder nul zakken. Tenzij cash-transacties verboden worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

BoE tegen extra stimulus ondanks mogelijke RECESSIE

De beleidsmakers van de Bank of England (BoE) hebben tijdens hun bijeenkomst in april tegen verdere stimuleringsmaatregelen gestemd, terwijl de beleidsmakers erkennen dat uit officiele cijfers kan blijken dat het Verenigd Koninkrijk tijdens het eerste kwartaal in een RECESSIE terecht is gekomen.

Volgens de notulen van de bijeenkomst, welke woensdag werden vrijgegeven, stemde slechts e e n van de negen leden van de Monetaire Beleidscommissie (MPC) voor een verhoging van het aantal obligatie-inkopen met vers geld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Spaanse economie zit in RECESSIE maar steunpakket is niet nodig

Na een licht herstel, dat zichtbaar werd tussen begin en medio 2011, is de Spaanse economie weer in een RECESSIE beland en ziet het een "exceptionele" situatie tegemoet die mogelijk leidt tot een verdere stijging van de werkloosheid, zo verklaarde president van de Spaanse centrale bank Miguel Angel Fernandez Ordonez maandagavond in een toelichting aan een parlementair comite.

Daarbij moet de economie van het noodlijdende land een "ongekende" fiscale aanpassing doen door het begrotingstekort terug te brengen tot een percentage van 5,3% van het bruto binnenlands product (bbp), aldus Fernandez Ordonez.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 april 2012

VS hopen op winst bij steunprogramma's

Volgens het ministerie zorgde de kredietcrisis in de VS voor de zwaarste RECESSIE sinds de Grote Depressie. Door de crisis gingen 8,8 miljoen banen verloren en werd 19,2 biljoen dollar (14.677 miljard euro) aan waarde van huishoudens weggevaagd, aldus het document.

Het ministerie zei dat nog een lange weg is te gaan voordat de economische schade door de crisis volledig is hersteld, maar dat de klap veel erger was geweest en de kosten veel hoger waren uitgevallen als de overheid niet had ingegrepen.

De Treasury stelde verder dat de Amerikaanse huizenmarkt is gestabiliseerd, maar nog wel zwak blijft. Op de banenmarkt zijn er sindsdien 4,1 miljoen banen bij gekomen, maar de werkloosheid is nog steeds hoog, aldus de publicatie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

China en Spanje zetten Wall Street op verlies

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent lager op 12.923 punten. De S&P 500 zakte 0,7 procent tot 1378 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 3024 punten.

Na twee positieve handelsdagen sloeg de RECESSIEvrees weer toe. Uit China kwamen berichten over een terugval van de economische groei, terwijl het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten afgelopen maand onverwacht daalde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$