Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 731 tot 735
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Zilver zakt vandaag fors weg, goud houdt stand

Goud begint de week met een gematigd verlies, de zilverprijs zakte daarentegen flink weg vandaag. Het verlies van zilver ligt in de trend met die van de internationale beurzen. Zo dook de AEX even onder de 300 punten en noteren alle internationale beurzen forse verlies. De rode beurscijfers werden voornamelijk veroorzaakt door negatieve cijfers uit Europa. De economie in de eurozone blijft maar krimpen, tevens liet de activiteit in de Duitse Industrie de sterkste krimp zien in 3 jaar tijd. De zorgen omtrent Spanje namen wederom toe vandaag, het land zit weer in een RECESSIE.

Goud houdt goed stand vandaag en laat stabiliteit zien, zilver bewoog vandaag met de beurzen mee. Een mogelijke verklaring voor dit verschijnsel is het feit dat ongeveer de helft van al het zilver ter wereld  in de industrie verwerkt wordt, hierdoor is zilver conjunctuur gevoeliger dan goud en toont dan ook vrijwel altijd een sterke volatiliteit dan zijn gouden broer. Daar komt vandaag nog boven op dat de Chinese Industrie deze maand voor de zesde keer op rij gekrompen is. China is een groot producent van producten waar zilver in verwerkt zit, bijvoorbeeld telefoons en zonnepanelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Spanje opnieuw in RECESSIE

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Dat maakte de Spaanse centrale bank maandag bekend.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

voedselhulp-voor-veel-amerikanen

1 op de 7 Amerikanen heeft voedselbonnen nodig om rond te kunnen komen. Dat blijkt uit cijfers van het begrotingsbureau van het Amerikaanse Congres. In 2011 hebben in totaal 45 miljoen Amerikanen elke maand voedselhulp ontvangen. Dat is een toename van 70 procent in vergelijking met vijf jaar geleden.

Steeds meer arme Amerikanen kunnen aanspraak maken op voedselhulp en steeds meer mensen doen dat ook. Volgens het begrotingsbureau is de toename vooral te wijten aan de RECESSIE van 2008. Het herstel in de jaren daarna heeft niet gezorgd voor een dalende hulpvraag.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

Waarom een verbod op cash de RECESSIE ten einde zou brengen

Spanje verbood onlangs de cashtransacties boven 2.500 euro; Italië doet dat straks zelfs voor transacties boven duizend euro. Beide landen willen zo optreden tegen belastingontduiking. Toch biedt een verbod op cashtransacties nog veel meer voordelen, niet in het minst het einde van de boom-en-bust-cyclus, schrijft Mathew Yglesias op Slate.com.

Mainstreameconomen zitten al een hele tijd met een probleem. Om aan monetaire politiek te doen, moet de interestvoet worden gemanipuleerd, maar die kan niet onder nul zakken. Tenzij cash-transacties verboden worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

BoE tegen extra stimulus ondanks mogelijke RECESSIE

De beleidsmakers van de Bank of England (BoE) hebben tijdens hun bijeenkomst in april tegen verdere stimuleringsmaatregelen gestemd, terwijl de beleidsmakers erkennen dat uit officiele cijfers kan blijken dat het Verenigd Koninkrijk tijdens het eerste kwartaal in een RECESSIE terecht is gekomen.

Volgens de notulen van de bijeenkomst, welke woensdag werden vrijgegeven, stemde slechts e e n van de negen leden van de Monetaire Beleidscommissie (MPC) voor een verhoging van het aantal obligatie-inkopen met vers geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$