Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 731 tot 735
Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 20 april 2012

voedselhulp-voor-veel-amerikanen

1 op de 7 Amerikanen heeft voedselbonnen nodig om rond te kunnen komen. Dat blijkt uit cijfers van het begrotingsbureau van het Amerikaanse Congres. In 2011 hebben in totaal 45 miljoen Amerikanen elke maand voedselhulp ontvangen. Dat is een toename van 70 procent in vergelijking met vijf jaar geleden.

Steeds meer arme Amerikanen kunnen aanspraak maken op voedselhulp en steeds meer mensen doen dat ook. Volgens het begrotingsbureau is de toename vooral te wijten aan de RECESSIE van 2008. Het herstel in de jaren daarna heeft niet gezorgd voor een dalende hulpvraag.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

Waarom een verbod op cash de RECESSIE ten einde zou brengen

Spanje verbood onlangs de cashtransacties boven 2.500 euro; Italiƫ doet dat straks zelfs voor transacties boven duizend euro. Beide landen willen zo optreden tegen belastingontduiking. Toch biedt een verbod op cashtransacties nog veel meer voordelen, niet in het minst het einde van de boom-en-bust-cyclus, schrijft Mathew Yglesias op Slate.com.

Mainstreameconomen zitten al een hele tijd met een probleem. Om aan monetaire politiek te doen, moet de interestvoet worden gemanipuleerd, maar die kan niet onder nul zakken. Tenzij cash-transacties verboden worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

BoE tegen extra stimulus ondanks mogelijke RECESSIE

De beleidsmakers van de Bank of England (BoE) hebben tijdens hun bijeenkomst in april tegen verdere stimuleringsmaatregelen gestemd, terwijl de beleidsmakers erkennen dat uit officiele cijfers kan blijken dat het Verenigd Koninkrijk tijdens het eerste kwartaal in een RECESSIE terecht is gekomen.

Volgens de notulen van de bijeenkomst, welke woensdag werden vrijgegeven, stemde slechts e e n van de negen leden van de Monetaire Beleidscommissie (MPC) voor een verhoging van het aantal obligatie-inkopen met vers geld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Spaanse economie zit in RECESSIE maar steunpakket is niet nodig

Na een licht herstel, dat zichtbaar werd tussen begin en medio 2011, is de Spaanse economie weer in een RECESSIE beland en ziet het een "exceptionele" situatie tegemoet die mogelijk leidt tot een verdere stijging van de werkloosheid, zo verklaarde president van de Spaanse centrale bank Miguel Angel Fernandez Ordonez maandagavond in een toelichting aan een parlementair comite.

Daarbij moet de economie van het noodlijdende land een "ongekende" fiscale aanpassing doen door het begrotingstekort terug te brengen tot een percentage van 5,3% van het bruto binnenlands product (bbp), aldus Fernandez Ordonez.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 april 2012

VS hopen op winst bij steunprogramma's

Volgens het ministerie zorgde de kredietcrisis in de VS voor de zwaarste RECESSIE sinds de Grote Depressie. Door de crisis gingen 8,8 miljoen banen verloren en werd 19,2 biljoen dollar (14.677 miljard euro) aan waarde van huishoudens weggevaagd, aldus het document.

Het ministerie zei dat nog een lange weg is te gaan voordat de economische schade door de crisis volledig is hersteld, maar dat de klap veel erger was geweest en de kosten veel hoger waren uitgevallen als de overheid niet had ingegrepen.

De Treasury stelde verder dat de Amerikaanse huizenmarkt is gestabiliseerd, maar nog wel zwak blijft. Op de banenmarkt zijn er sindsdien 4,1 miljoen banen bij gekomen, maar de werkloosheid is nog steeds hoog, aldus de publicatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$