Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 736 tot 740
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Onrustig op financiële markten

Op de financiële markten is het de laatste twee weken onrustig geworden. In Europa dalen de beurskoersen en stijgt de rente op staatsleningen voor probleemlanden als Spanje en Italië.

Beleggers in aandelen en obligaties maken zich in toenemende mate zorgen over de verzwakkende Chinese economie, de wisselende signalen over de Amerikaanse economie, en de ontwikkeling van de Europese schuldencrisis.

De Amsterdamse AEX-index en de markten in Londen, Parijs en Frankfurt tekenen rond de middag verliezen op van rond de 1,5 procent. De vrees voor een uitdiepende RECESSIE duwt vooral de koersen van banken en grondstofbedrijven omlaag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Lagarde waarschuwt voor te veel bezuinigen

De Verenigde Staten en grotere Europese landen moeten niet te snel op hun overheidsuitgaven bezuinigen, zegt directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds.

In een toespraak tot de jaarvergadering van Associated Press zegt Lagarde dinsdag dat de wereldeconomie langzaam overeind krabbelt uit een diepe RECESSIE, maar dat het herstel erg broos blijft, vooral in Europa. Te veel bezuinigen kan de zaken erger, niet beter maken, zegt zij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

China waarschuwt voor risico wereldwijde RECESSIE

People's Bank of China gouverneur Zhou Xiaochuan stelt dinsdag dat de wereldwijde economie nog niet uit de financiele crisis is en waarschuwt de VS om "meer verantwoordelijkheid" te nemen voor zijn acties met betrekking tot de opleving van de economie en het toevoegen van banen door monetaire versoepeling.

Er zijn "nieuwe elementen die de wereldwijde economie terug in een RECESSIE kunnen brengen", stelde het hoofd van de centrale bank, zonder in te gaan op wat die "nieuwe elementen" kunnen zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Denktank: Griekse economie krimpt met 5% in 2012

Griekenland gaat mogelijk een zwaardere RECESSIE tegemoet in 2012 dan officiele cijfers laten zien, zo meldt de Griekse denktank Foundation for Economic and Industrial Research (IOBE) maandag in zijn driemaandelijks rapport over de economie van het land.

Volgens het IOBE zal het Griekse bruto binnenlands product (bbp) in 2012 mogelijk met meer dan 5% afnemen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) meldde eerder een krimp van 4,8% in 2012.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

RECESSIE Portugal dit jaar nog dieper

De economische ontwikkeling van Portugal zal dit jaar en volgend jaar slechter uitvallen dan eerder verwacht.

Volgens nieuwe voorspellingen van de Portugese centrale bank zal de RECESSIE die Portugal dit jaar in haar greep houdt, met een krimp van 3,4 procent dieper zijn dan verwacht.

Voor 2013 verwacht de bank stagnatie, terwijl eerder nog gedacht werd aan een groei van 0,3 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$