Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 736 tot 740
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

China en Spanje zetten Wall Street op verlies

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent lager op 12.923 punten. De S&P 500 zakte 0,7 procent tot 1378 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 3024 punten.

Na twee positieve handelsdagen sloeg de RECESSIEvrees weer toe. Uit China kwamen berichten over een terugval van de economische groei, terwijl het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten afgelopen maand onverwacht daalde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Mogelijk extra kapitaal naar Spaanse banken

Spaanse banken hebben mogelijk extra kapitaal nodig vanwege de verslechterende economie in het land. Dat heeft de president van de Spaanse centrale bank dinsdag gezegd.

Bankpresident Miguel Ángel Fernández Ordóñez denkt niet dat de Spaanse economie op korte termijn sterk herstel zal laten zien. Hij vreest dat Spaanse banken daardoor met meer slechte leningen te maken zullen krijgen. De banken in Spanje hebben al veel last van de vastgoedcrisis en de economische RECESSIE in het land.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 5 april 2012

Biflatie Bulletin: Nieuwe RECESSIE in Frankrijk?

Woensdag was de tweede deadline voor de inmiddels befaamde Griekse schuldenruil. Inzet was deze maal obligaties die niet exclusief onder het Griekse recht vallen. Bij deze schuldenruil zou het om in totaal €26,8 miljard aan staatsobligaties gaan, waarbij de eerste obligaties in mei moet worden afbetaald. Pikant detail is dat volgens bronnen ABN Amro één van de grootste partijen is die de schuldenruil heeft afgewezen. ABN heeft 1,3 miljard euro aan staatsobligaties in bezit. Het was overigens onze eigen minister Jan Kees de Jager die altijd pleitte voor pijn bij de private sector.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Onrustig op financiële markten

Op de financiële markten is het de laatste twee weken onrustig geworden. In Europa dalen de beurskoersen en stijgt de rente op staatsleningen voor probleemlanden als Spanje en Italië.

Beleggers in aandelen en obligaties maken zich in toenemende mate zorgen over de verzwakkende Chinese economie, de wisselende signalen over de Amerikaanse economie, en de ontwikkeling van de Europese schuldencrisis.

De Amsterdamse AEX-index en de markten in Londen, Parijs en Frankfurt tekenen rond de middag verliezen op van rond de 1,5 procent. De vrees voor een uitdiepende RECESSIE duwt vooral de koersen van banken en grondstofbedrijven omlaag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Lagarde waarschuwt voor te veel bezuinigen

De Verenigde Staten en grotere Europese landen moeten niet te snel op hun overheidsuitgaven bezuinigen, zegt directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds.

In een toespraak tot de jaarvergadering van Associated Press zegt Lagarde dinsdag dat de wereldeconomie langzaam overeind krabbelt uit een diepe RECESSIE, maar dat het herstel erg broos blijft, vooral in Europa. Te veel bezuinigen kan de zaken erger, niet beter maken, zegt zij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$