Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 736 tot 740
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 april 2012

Spaanse economie zit in RECESSIE maar steunpakket is niet nodig

Na een licht herstel, dat zichtbaar werd tussen begin en medio 2011, is de Spaanse economie weer in een RECESSIE beland en ziet het een "exceptionele" situatie tegemoet die mogelijk leidt tot een verdere stijging van de werkloosheid, zo verklaarde president van de Spaanse centrale bank Miguel Angel Fernandez Ordonez maandagavond in een toelichting aan een parlementair comite.

Daarbij moet de economie van het noodlijdende land een "ongekende" fiscale aanpassing doen door het begrotingstekort terug te brengen tot een percentage van 5,3% van het bruto binnenlands product (bbp), aldus Fernandez Ordonez.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 april 2012

VS hopen op winst bij steunprogramma's

Volgens het ministerie zorgde de kredietcrisis in de VS voor de zwaarste RECESSIE sinds de Grote Depressie. Door de crisis gingen 8,8 miljoen banen verloren en werd 19,2 biljoen dollar (14.677 miljard euro) aan waarde van huishoudens weggevaagd, aldus het document.

Het ministerie zei dat nog een lange weg is te gaan voordat de economische schade door de crisis volledig is hersteld, maar dat de klap veel erger was geweest en de kosten veel hoger waren uitgevallen als de overheid niet had ingegrepen.

De Treasury stelde verder dat de Amerikaanse huizenmarkt is gestabiliseerd, maar nog wel zwak blijft. Op de banenmarkt zijn er sindsdien 4,1 miljoen banen bij gekomen, maar de werkloosheid is nog steeds hoog, aldus de publicatie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

China en Spanje zetten Wall Street op verlies

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent lager op 12.923 punten. De S&P 500 zakte 0,7 procent tot 1378 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1 procent tot 3024 punten.

Na twee positieve handelsdagen sloeg de RECESSIEvrees weer toe. Uit China kwamen berichten over een terugval van de economische groei, terwijl het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten afgelopen maand onverwacht daalde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Mogelijk extra kapitaal naar Spaanse banken

Spaanse banken hebben mogelijk extra kapitaal nodig vanwege de verslechterende economie in het land. Dat heeft de president van de Spaanse centrale bank dinsdag gezegd.

Bankpresident Miguel Ángel Fernández Ordóñez denkt niet dat de Spaanse economie op korte termijn sterk herstel zal laten zien. Hij vreest dat Spaanse banken daardoor met meer slechte leningen te maken zullen krijgen. De banken in Spanje hebben al veel last van de vastgoedcrisis en de economische RECESSIE in het land.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 5 april 2012

Biflatie Bulletin: Nieuwe RECESSIE in Frankrijk?

Woensdag was de tweede deadline voor de inmiddels befaamde Griekse schuldenruil. Inzet was deze maal obligaties die niet exclusief onder het Griekse recht vallen. Bij deze schuldenruil zou het om in totaal €26,8 miljard aan staatsobligaties gaan, waarbij de eerste obligaties in mei moet worden afbetaald. Pikant detail is dat volgens bronnen ABN Amro één van de grootste partijen is die de schuldenruil heeft afgewezen. ABN heeft 1,3 miljard euro aan staatsobligaties in bezit. Het was overigens onze eigen minister Jan Kees de Jager die altijd pleitte voor pijn bij de private sector.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$