Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 741 tot 745
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

China waarschuwt voor risico wereldwijde RECESSIE

People's Bank of China gouverneur Zhou Xiaochuan stelt dinsdag dat de wereldwijde economie nog niet uit de financiele crisis is en waarschuwt de VS om "meer verantwoordelijkheid" te nemen voor zijn acties met betrekking tot de opleving van de economie en het toevoegen van banen door monetaire versoepeling.

Er zijn "nieuwe elementen die de wereldwijde economie terug in een RECESSIE kunnen brengen", stelde het hoofd van de centrale bank, zonder in te gaan op wat die "nieuwe elementen" kunnen zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Denktank: Griekse economie krimpt met 5% in 2012

Griekenland gaat mogelijk een zwaardere RECESSIE tegemoet in 2012 dan officiele cijfers laten zien, zo meldt de Griekse denktank Foundation for Economic and Industrial Research (IOBE) maandag in zijn driemaandelijks rapport over de economie van het land.

Volgens het IOBE zal het Griekse bruto binnenlands product (bbp) in 2012 mogelijk met meer dan 5% afnemen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) meldde eerder een krimp van 4,8% in 2012.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

RECESSIE Portugal dit jaar nog dieper

De economische ontwikkeling van Portugal zal dit jaar en volgend jaar slechter uitvallen dan eerder verwacht.

Volgens nieuwe voorspellingen van de Portugese centrale bank zal de RECESSIE die Portugal dit jaar in haar greep houdt, met een krimp van 3,4 procent dieper zijn dan verwacht.

Voor 2013 verwacht de bank stagnatie, terwijl eerder nog gedacht werd aan een groei van 0,3 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Hoe de droom van de gouden 'generatie Y' uiteindelijk een nachtmerrie werd

De millenials (geboren tussen 1978 en 1994) zouden de nieuwe generatie goudhaantjes worden. Zij waren de eerste generatie die met internet en met gsm’s opgroeiden. Vanaf 2000 tot de dag dat de Lehman Brothers Bank failliet ging leek de sky de limit te gaan worden voor deze jongeren. Doch de voorbije jaren ontaarde hun droom in een ware nachtmerrie: geen enkele groep werd harder door de Grote RECESSIE getroffen dan zij. Hun carrières stokken. In Spanje en Griekenland heeft 1 op elke 2 van deze jongeren geen werk.  In de meeste landen zijn ze tot over hun oren bedolven onder de studieschulden. Het onderzoeksbureau Pew zette enkele onthutsende statistieken op een rij. Ze gelden voor de VS, maar geven een idee van hoe de meeste jongeren in de westerse wereld er vandaag voorstaan:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Biflatie Bulletin: RECESSIE zet door

Niet alleen volgens de markt barometer staat Nederland er slecht voor. Steeds meer partijen beginnen in te zien dat we in Nederland helemaal niet zo financieel verantwoord bezig zijn. Citigroup-econoom Jürgen Michels., draait Nederland de nek om, door te benoemen dat Nederland volgens de bank niet meer tot de kern van de Eurozone behoort. Letterlijk zegt hij: ‘ Nederland bevindt zich in een zwakkere positie dan Duitsland, Finland en Luxemburg’. Raakt Nederland de Triple A status kwijt? Het zou zo maar kunnen. De rente van de Nederlandse 10 jarige staatsobligatie staat overigens nog wel gewoon onder de 2,5%. Na Finland en Duitsland het laagste percentage van de eurozone.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$