Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1002 artikelen gevonden. Artikel 741 tot 745
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

RECESSIE Portugal dit jaar nog dieper

De economische ontwikkeling van Portugal zal dit jaar en volgend jaar slechter uitvallen dan eerder verwacht.

Volgens nieuwe voorspellingen van de Portugese centrale bank zal de RECESSIE die Portugal dit jaar in haar greep houdt, met een krimp van 3,4 procent dieper zijn dan verwacht.

Voor 2013 verwacht de bank stagnatie, terwijl eerder nog gedacht werd aan een groei van 0,3 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Hoe de droom van de gouden 'generatie Y' uiteindelijk een nachtmerrie werd

De millenials (geboren tussen 1978 en 1994) zouden de nieuwe generatie goudhaantjes worden. Zij waren de eerste generatie die met internet en met gsm’s opgroeiden. Vanaf 2000 tot de dag dat de Lehman Brothers Bank failliet ging leek de sky de limit te gaan worden voor deze jongeren. Doch de voorbije jaren ontaarde hun droom in een ware nachtmerrie: geen enkele groep werd harder door de Grote RECESSIE getroffen dan zij. Hun carrières stokken. In Spanje en Griekenland heeft 1 op elke 2 van deze jongeren geen werk.  In de meeste landen zijn ze tot over hun oren bedolven onder de studieschulden. Het onderzoeksbureau Pew zette enkele onthutsende statistieken op een rij. Ze gelden voor de VS, maar geven een idee van hoe de meeste jongeren in de westerse wereld er vandaag voorstaan:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Biflatie Bulletin: RECESSIE zet door

Niet alleen volgens de markt barometer staat Nederland er slecht voor. Steeds meer partijen beginnen in te zien dat we in Nederland helemaal niet zo financieel verantwoord bezig zijn. Citigroup-econoom Jürgen Michels., draait Nederland de nek om, door te benoemen dat Nederland volgens de bank niet meer tot de kern van de Eurozone behoort. Letterlijk zegt hij: ‘ Nederland bevindt zich in een zwakkere positie dan Duitsland, Finland en Luxemburg’. Raakt Nederland de Triple A status kwijt? Het zou zo maar kunnen. De rente van de Nederlandse 10 jarige staatsobligatie staat overigens nog wel gewoon onder de 2,5%. Na Finland en Duitsland het laagste percentage van de eurozone.

Bron: 360mag.nl
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Europa wordt paradijs voor werkgevers

Herziening van het arbeidsrecht, soepeler ontslagrecht, loonsverlagingen: onder druk van RECESSIE en staatsschulden begint de ene Europese regering na de andere te tornen aan de rechten van werknemers. En werkgevers varen er wel bij.

De crisis woedt volop in Griekenland, Spanje, Italië en Portugal. Heel Zuid-Europa zit in zak en as. Heel Zuid-Europa? Nee. Voor een aantal mensen in deze landen gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Neem nu Juan Rosell, voorzitter van de Spaanse werkgeversorganisatie CEOE. Jarenlang had hij al gepleit voor een versoepeling van het ontslagrecht. Nu heeft de Spaanse regering eindelijk gehoor gegeven aan zijn verzoek. "Dit is vast nog niet de laatste hervorming van de arbeidsmarkt", voorspelt Rosell, overtuigd van zijn zege. De crisis is zijn kans.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: zondag 25 maart 2012

Schroders: goud wordt weer duurder | IEXProfs.nl

Fed voorzitter Ben Bernanke is optimistischer dan verwacht. Beleggers concludeerden dat een derde ronde van kwantitatieve versoepeling er niet snel aan zit te komen, en dat zorgde dat de goudprijs met 4% daalde. Volgens Schroders is kwantitatieve versoepeling echter onvermijdelijk wanneer de economie in de komende drie jaar toch minder sterk blijkt, aangezien de rente al bijna op nul staat en de tekorten in de VS hoog zijn.

Er bestaan nog steeds een aantal belangrijke risico’s voor de markt: een Europese RECESSIE, vertraging in de VS door lagere overheidsuitgaven, een vertraging van de Chinese economie en lagere vastgoedprijzen en de instabiliteit in Syrië en de nucleaire ambities en verkiezingen in Iran die het risico op conflicten verhogen.

Op de lange termijn betaalt investeren in energie uit vanwege de stijgende vraag in opkomende markten.

Als de kwantitatieve versoepeling in verschillende landen wordt hervat, stijgt de goudprijs weer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$