Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 746 tot 750
Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: zondag 25 maart 2012

Schroders: goud wordt weer duurder | IEXProfs.nl

Fed voorzitter Ben Bernanke is optimistischer dan verwacht. Beleggers concludeerden dat een derde ronde van kwantitatieve versoepeling er niet snel aan zit te komen, en dat zorgde dat de goudprijs met 4% daalde. Volgens Schroders is kwantitatieve versoepeling echter onvermijdelijk wanneer de economie in de komende drie jaar toch minder sterk blijkt, aangezien de rente al bijna op nul staat en de tekorten in de VS hoog zijn.

Er bestaan nog steeds een aantal belangrijke risico’s voor de markt: een Europese RECESSIE, vertraging in de VS door lagere overheidsuitgaven, een vertraging van de Chinese economie en lagere vastgoedprijzen en de instabiliteit in Syrië en de nucleaire ambities en verkiezingen in Iran die het risico op conflicten verhogen.

Op de lange termijn betaalt investeren in energie uit vanwege de stijgende vraag in opkomende markten.

Als de kwantitatieve versoepeling in verschillende landen wordt hervat, stijgt de goudprijs weer.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

Het verdriet van China in 12 grafieken

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan publiceert 12 grafieken die aangeven dat de Chinese economie aan een flinke afkoeling begonnen lijkt. Nadat eerder deze week bekend raakte dat de Chinese PMI (Purchasing Managers Index) gedaald was van 49,6 tot 48,1, lijkt de kans dat China de wereldeconomie ook blijvend kan behoeden voor een RECESSIE nu te krimpen. Al wat onder de 50 gaat wijst op een inkrimping van de economie. Uit de grafieken blijkt dat alle indicatoren - op de verkoop van personenwagens na - zich in dalende lijn bewegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

Beurzen vrezen RECESSIE

De Europese beurzen stevenden donderdag af op de vierde verliesbeurt op rij. Dat is de langste verliesreeks in 4 maanden tijd. Tegenvallende industriecijfers uit China en Duitsland zorgden voor een terugkeer van de RECESSIEvrees op de beurzen. Vooral bankaandelen en industriële bedrijven werden van de hand gedaan.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1,3 procent lager op 326,59 punten. De MidKap-index zakte 1,2 procent tot 541,64 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 1,7 en 1,6 procent. Londen daalde 0,8 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

Ierland zakt terug in RECESSIE

De Ierse economie is in het laatste kwartaal van vorig jaar onverwacht gekrompen. Daarmee is het land teruggezakt in een RECESSIE, hoewel de economie over heel 2011 groeide. Dat blijkt uit cijfers die de Ierse overheid donderdag heeft gepubliceerd.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Nederland verkeert volgens CPB in een 'double dip'

De economie krimpt naar verwachting van het CPB dit jaar met driekwart procent van het bbp. Volgens Teulings is sprake van een 'forse RECESSIE'. Door de dubbele dip kampt de Nederlandse economie met zes jaar groeiverlies, aldus het CPB.

Kern achter de huidige economische krimp is volgens het CPB de daling van de consumptie. Van het bbp komt nu 44 procent voort uit binnenlandse consumptie. In 2004 was dat nog vier procentpunt meer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$