Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 746 tot 750
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Hoe de droom van de gouden 'generatie Y' uiteindelijk een nachtmerrie werd

De millenials (geboren tussen 1978 en 1994) zouden de nieuwe generatie goudhaantjes worden. Zij waren de eerste generatie die met internet en met gsm’s opgroeiden. Vanaf 2000 tot de dag dat de Lehman Brothers Bank failliet ging leek de sky de limit te gaan worden voor deze jongeren. Doch de voorbije jaren ontaarde hun droom in een ware nachtmerrie: geen enkele groep werd harder door de Grote RECESSIE getroffen dan zij. Hun carrières stokken. In Spanje en Griekenland heeft 1 op elke 2 van deze jongeren geen werk.  In de meeste landen zijn ze tot over hun oren bedolven onder de studieschulden. Het onderzoeksbureau Pew zette enkele onthutsende statistieken op een rij. Ze gelden voor de VS, maar geven een idee van hoe de meeste jongeren in de westerse wereld er vandaag voorstaan:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

Biflatie Bulletin: RECESSIE zet door

Niet alleen volgens de markt barometer staat Nederland er slecht voor. Steeds meer partijen beginnen in te zien dat we in Nederland helemaal niet zo financieel verantwoord bezig zijn. Citigroup-econoom Jürgen Michels., draait Nederland de nek om, door te benoemen dat Nederland volgens de bank niet meer tot de kern van de Eurozone behoort. Letterlijk zegt hij: ‘ Nederland bevindt zich in een zwakkere positie dan Duitsland, Finland en Luxemburg’. Raakt Nederland de Triple A status kwijt? Het zou zo maar kunnen. De rente van de Nederlandse 10 jarige staatsobligatie staat overigens nog wel gewoon onder de 2,5%. Na Finland en Duitsland het laagste percentage van de eurozone.

Bron: 360mag.nl
Geplaatst: maandag 26 maart 2012

Europa wordt paradijs voor werkgevers

Herziening van het arbeidsrecht, soepeler ontslagrecht, loonsverlagingen: onder druk van RECESSIE en staatsschulden begint de ene Europese regering na de andere te tornen aan de rechten van werknemers. En werkgevers varen er wel bij.

De crisis woedt volop in Griekenland, Spanje, Italië en Portugal. Heel Zuid-Europa zit in zak en as. Heel Zuid-Europa? Nee. Voor een aantal mensen in deze landen gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Neem nu Juan Rosell, voorzitter van de Spaanse werkgeversorganisatie CEOE. Jarenlang had hij al gepleit voor een versoepeling van het ontslagrecht. Nu heeft de Spaanse regering eindelijk gehoor gegeven aan zijn verzoek. "Dit is vast nog niet de laatste hervorming van de arbeidsmarkt", voorspelt Rosell, overtuigd van zijn zege. De crisis is zijn kans.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: zondag 25 maart 2012

Schroders: goud wordt weer duurder | IEXProfs.nl

Fed voorzitter Ben Bernanke is optimistischer dan verwacht. Beleggers concludeerden dat een derde ronde van kwantitatieve versoepeling er niet snel aan zit te komen, en dat zorgde dat de goudprijs met 4% daalde. Volgens Schroders is kwantitatieve versoepeling echter onvermijdelijk wanneer de economie in de komende drie jaar toch minder sterk blijkt, aangezien de rente al bijna op nul staat en de tekorten in de VS hoog zijn.

Er bestaan nog steeds een aantal belangrijke risico’s voor de markt: een Europese RECESSIE, vertraging in de VS door lagere overheidsuitgaven, een vertraging van de Chinese economie en lagere vastgoedprijzen en de instabiliteit in Syrië en de nucleaire ambities en verkiezingen in Iran die het risico op conflicten verhogen.

Op de lange termijn betaalt investeren in energie uit vanwege de stijgende vraag in opkomende markten.

Als de kwantitatieve versoepeling in verschillende landen wordt hervat, stijgt de goudprijs weer.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 maart 2012

Het verdriet van China in 12 grafieken

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan publiceert 12 grafieken die aangeven dat de Chinese economie aan een flinke afkoeling begonnen lijkt. Nadat eerder deze week bekend raakte dat de Chinese PMI (Purchasing Managers Index) gedaald was van 49,6 tot 48,1, lijkt de kans dat China de wereldeconomie ook blijvend kan behoeden voor een RECESSIE nu te krimpen. Al wat onder de 50 gaat wijst op een inkrimping van de economie. Uit de grafieken blijkt dat alle indicatoren - op de verkoop van personenwagens na - zich in dalende lijn bewegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$