Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 746 tot 750
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

Beurzen vrezen RECESSIE

De Europese beurzen stevenden donderdag af op de vierde verliesbeurt op rij. Dat is de langste verliesreeks in 4 maanden tijd. Tegenvallende industriecijfers uit China en Duitsland zorgden voor een terugkeer van de RECESSIEvrees op de beurzen. Vooral bankaandelen en industriƫle bedrijven werden van de hand gedaan.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1,3 procent lager op 326,59 punten. De MidKap-index zakte 1,2 procent tot 541,64 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 1,7 en 1,6 procent. Londen daalde 0,8 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 22 maart 2012

Ierland zakt terug in RECESSIE

De Ierse economie is in het laatste kwartaal van vorig jaar onverwacht gekrompen. Daarmee is het land teruggezakt in een RECESSIE, hoewel de economie over heel 2011 groeide. Dat blijkt uit cijfers die de Ierse overheid donderdag heeft gepubliceerd.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Nederland verkeert volgens CPB in een 'double dip'

De economie krimpt naar verwachting van het CPB dit jaar met driekwart procent van het bbp. Volgens Teulings is sprake van een 'forse RECESSIE'. Door de dubbele dip kampt de Nederlandse economie met zes jaar groeiverlies, aldus het CPB.

Kern achter de huidige economische krimp is volgens het CPB de daling van de consumptie. Van het bbp komt nu 44 procent voort uit binnenlandse consumptie. In 2004 was dat nog vier procentpunt meer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Grafiek: dure olie leidt (altijd) tot RECESSIE

Is er een verband tussen dure olie en RECESSIEs? Volgens SocGen wel. In deze grafiek zie je de economische activiteit in elkaar zakken als de olieprijs piekt.

En omgekeerd zie je olieprijzen dalen in tijden van hoogconjunctuur.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Loert daar om de hoek een economische heropleving?

Loert daar om de hoek een economische heropleving? Volgens The Economist zijn er verschillende aanwijzingen in die richting: Amerikaanse bedrijven nemen meer mensen aan en consumenten geven meer uit, de RECESSIE in de eurozone lijkt minder drastisch dan werd verwacht en de Griekse schuldenherstructurering verloopt vrij soepel. Dit nieuws is door de financiƫle markten opgelucht onthaald: de globale beursindex MSCI is sinds begin dit jaar dan ook al 9% gestegen (sinds vorige oktober vorig jaar zelfs 20%).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$