Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1002 artikelen gevonden. Artikel 751 tot 755
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Loert daar om de hoek een economische heropleving?

Loert daar om de hoek een economische heropleving? Volgens The Economist zijn er verschillende aanwijzingen in die richting: Amerikaanse bedrijven nemen meer mensen aan en consumenten geven meer uit, de RECESSIE in de eurozone lijkt minder drastisch dan werd verwacht en de Griekse schuldenherstructurering verloopt vrij soepel. Dit nieuws is door de financiële markten opgelucht onthaald: de globale beursindex MSCI is sinds begin dit jaar dan ook al 9% gestegen (sinds vorige oktober vorig jaar zelfs 20%).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Trojka rapport: Griekse economie krimpt verder in 2012

De Griekse economie zal in 2012 naar verwachting verder krimpen. Dit staat in een rapport wat is opgesteld door de zogenaamde trojka bestaande uit de Europese Commissie, de Europese Centrale bank en het Internationaal Monetair Fonds, waarin Dow Jones Newswires dinsdag inzage kreeg.

Het bruto binnenlands product (bbp) daalt in 2012 met 4,75% waarbij het land in een zware RECESSIE zal blijven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

RECESSIE Italië bevestigd

De Italiaanse economie is in het vierde kwartaal van 2011 met 0,7 procent gekrompen in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Daarmee is het land officieel in een RECESSIE. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Italiaanse bureau voor de statistiek die maandag werden gepubliceerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Bijna geen vaste contracten meer in Nederland

Bedrijven lijken steeds minder geneigd mensen in vaste dienst te nemen. Het afgelopen jaar kregen niet meer dan 2000 mensen een vast contract aangeboden. In 2010 waren dat er nog 83.000. Dat is een daling van liefst 97 procent, blijkt uit cijfers van het UWV.

Ronald Dekker, arbeidseconoom van de Universiteit van Tilburg, laat aan RTL Z weten dat de trend al jaren zichbaar is. 'Er zijn twee zaken die van invloed zijn. Dat is de schuwheid van de werkgevers en de RECESSIE. Daarom durven werkgevers geen vast contract te verstrekken', aldus Dekker.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

EU Rehn: werkloosheid blijft een grote zorg

De Europese Commissaris van economische zaken Olli Rehn stelt dat het risico van een ineenstorting van de eurozone weliswaar "achter ons ligt", maar dat de regio in een RECESSIE verkeert en de werkloosheid een grote zorg blijft, blijkt uit een interview met Rehn dat woensdag gepubliceerd is in de Franse krant Le Figaro.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$