Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 751 tot 755
Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Nederland verkeert volgens CPB in een 'double dip'

De economie krimpt naar verwachting van het CPB dit jaar met driekwart procent van het bbp. Volgens Teulings is sprake van een 'forse RECESSIE'. Door de dubbele dip kampt de Nederlandse economie met zes jaar groeiverlies, aldus het CPB.

Kern achter de huidige economische krimp is volgens het CPB de daling van de consumptie. Van het bbp komt nu 44 procent voort uit binnenlandse consumptie. In 2004 was dat nog vier procentpunt meer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Grafiek: dure olie leidt (altijd) tot RECESSIE

Is er een verband tussen dure olie en RECESSIEs? Volgens SocGen wel. In deze grafiek zie je de economische activiteit in elkaar zakken als de olieprijs piekt.

En omgekeerd zie je olieprijzen dalen in tijden van hoogconjunctuur.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 maart 2012

Loert daar om de hoek een economische heropleving?

Loert daar om de hoek een economische heropleving? Volgens The Economist zijn er verschillende aanwijzingen in die richting: Amerikaanse bedrijven nemen meer mensen aan en consumenten geven meer uit, de RECESSIE in de eurozone lijkt minder drastisch dan werd verwacht en de Griekse schuldenherstructurering verloopt vrij soepel. Dit nieuws is door de financiƫle markten opgelucht onthaald: de globale beursindex MSCI is sinds begin dit jaar dan ook al 9% gestegen (sinds vorige oktober vorig jaar zelfs 20%).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Trojka rapport: Griekse economie krimpt verder in 2012

De Griekse economie zal in 2012 naar verwachting verder krimpen. Dit staat in een rapport wat is opgesteld door de zogenaamde trojka bestaande uit de Europese Commissie, de Europese Centrale bank en het Internationaal Monetair Fonds, waarin Dow Jones Newswires dinsdag inzage kreeg.

Het bruto binnenlands product (bbp) daalt in 2012 met 4,75% waarbij het land in een zware RECESSIE zal blijven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 maart 2012

RECESSIE Italiƫ bevestigd

De Italiaanse economie is in het vierde kwartaal van 2011 met 0,7 procent gekrompen in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Daarmee is het land officieel in een RECESSIE. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Italiaanse bureau voor de statistiek die maandag werden gepubliceerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$