Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1000 artikelen gevonden. Artikel 761 tot 765
Bron: peakoil.nl
Geplaatst: zondag 26 februari 2012

Olieprijs breekt nieuw record in Euro's , maar wat doet het kabinet?

De prijs voor een vat Brent olie doorbrak zaterdag de oude recordprijs uit 2008 van 93,06 euro met een prijs van 93,24 euro. Door de al sinds 2006 terugvallende productie van conventionele olie, de spanningen rond Iran en het wegvallen van de export uit een aantal andere olieproducerende landen is het niet de verwachting dat de olieprijs hoog zal blijven. Door de redelijk unieke combinatie van een RECESSIE en hoge olieprijzen is dit slecht nieuws voor een aantal belangrijke economische sectoren in de Nederlandse economie. Vrachtvervoerders, chemiebedrijven maar bijvoorbeeld ook busmaatschappijen en de luchtvaart zullen hun gestegen kosten maar met moeite kunnen door berekenen aan hun klanten. Wat overigens weer niet geld voor oliebedrijven met eigen tankstations. Door het steeds verder terug zakken van het goedkope deel van de oliewinning, en de verwachting dat de olieproductie als geheel binnenkort zijn maximum bereikt vraagt dit om daadkrachtig optreden van de politiek. De olieprijs maakt economisch herstel moeilijk, terwijl de sterk olieafhankelijke economische sectoren in Nederland zwaar moeten investeren in alternatieven voor olie. Dat kan alleen als het kabinet hen daar in steunt en de oliecrisis die als sinds 2006 voortwoekert onderkent. Helaas heeft dit kabinet er tot nu toe voor gekozen deze crisis te negeren.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

Het einde van de economische groei is bereikt

Het valt Denker des Vaderlands Hans Achterhuis op dat bijna geen econoom serieus nadenkt over de mogelijkheid dat we het einde van de economische groei beleven.

De cijfers kwamen niet onverwacht, maar de schok was er niet minder om: de gevreesde dubbele dip is een feit. Nederland verkeert opnieuw in een RECESSIE, en we vragen ons met z'n allen af hoe hierop te reageren. Hoe zorgen we ervoor dat de economische groei terugkeert?

Bron: blog.nl
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012

Gaan de Verenigde Staten verwoest worden van binnenuit?

Ik las onlangs een stuk van Richard Russell, de man achter de oudste beursbrief van de States, die geboren werd in 1924 en dus de Grote Depressie nog heeft meegemaakt. Dit is wat hij schrijft :

“The signs are growing. I can see the signs in the number of vagrants in La Jolla and south in Pacific Beach. As I drive by I see little clusters of men and women (mostly men) huddled in doorways or sitting in the bushes beside the roads. These are vagrants, always a sign of a severe recession. Men holding cardboard signs stand by the side of the road. The signs read, “Vet needs work.” or “Single mom needs food for her three children.”

Tekens aan de wand. Het aantal bedelaars en vagebonden neemt toe in La Jolla en Pacific Beach. Mensen die maar wat hangen voor hun huis en op de stoep zitten of langs de weg. In ieder geval een teken van een ernstige RECESSIE. Mensen ook met borden langs de weg : dierenarts zoekt werk. Moeder van drie vraagt om eten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012

Het besparingsbeest bijt in zijn eigen staart

De Europese Commissie verlaagde gisteren de groeiprognose voor 10 landen van de eurozone, waaronder België en Nederland. Voor al deze landen dreigt een RECESSIE, waaronder wordt verstaan dat die landen gedurende twee opeenvolgende kwartalen een negatieve groei zullen kennen. In Griekenland (-4,4%), Portugal (-3,3%), Italië (-1,3%) en Spanje (-1%) zal de RECESSIE harder toeslaan dan in de andere eurolanden. De vooruitzichten voor Duitsland en Frankrijk werden licht verlaagd maar blijven significant beter dan die van de rest van de eurozonelanden. Ook het ondernemersvertrouwen noteerde in Duitsland op haar hoogste peil sinds juli vorig jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Beurzen opnieuw omlaag

De Europese beurzen lieten donderdag voor de derde dag op rij verliezen zien. De stemming werd gedrukt door de verwachting dat de eurozone voor de tweede keer in 3 jaar tijd in een RECESSIE zal belanden. Ook maakten beleggers zich zorgen over de forse afschrijvingen op Griekse staatsobligaties door een aantal banken.

In Amsterdam noteerde de AEX-index in de middaghandel 0,7 procent lager op 324,59 punten. DeMidKap-index zakte 1,3 procent tot 527,49 punten. De beurs in Londen verloor 0,2 procent, terwijl de DAXin Frankfurt 1,4 procent inleverde. Parijs daalde 0,4 procent. In New York stonden de beurzen kort na opening tot 0,4 procent lager.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$