Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 776 tot 780
Bron: omroepbrabant.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

Miljoenenverlies dreigt voor provincie op huizenmarkt

DEN BOSCH - De provincie dreigt een verlies van 23 miljoen euro op te lopen door een erfenis uit de vorige RECESSIE in 2009. Toen zegde de provincie toe huizen van nieuwkomers op de huizenmarkt op te kopen, zodra ze langer dan twee jaar te koop stonden.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2012

Redding Grieken weer bedrog; Leiders weten nu al dat er EUR 50 tot EUR 100 miljard extra nodig is

Waarom wordt ons niet verteld dat gisteren al bekend was dat Griekenland nog minstens € 50 tot € 100 miljard extra nodig zal hebben?

Bij de zoveelste 'redding' van Griekenland hebben de ministers van Financiën van de eurozone zich gisteren opnieuw schuldig gemaakt aan puur volksbedrog, ook al hield de Nederlandse minister De Jager alvast een slag om de arm. En waarom? Omdat de ministers gisteren al wisten dat het tweede, € 130 miljard hoge hulppakket aan de Grieken bij lange na niet toereikend is en er minstens € 50 tot € 100 miljard extra nodig is (1). Maar dat rapport wordt omdat het politiek nog te gevoelig ligt voorlopig onder tafel gehouden - tot de eurozone over een poosje wéér een spoedvergadering moet beleggen en Nederland opnieuw met miljarden over de brug zal moeten komen.

De 10 pagina's lange analyse die gisterenavond de basis vormde van de onderhandelingen ging er zelfs in het meest optimistische scenario vanuit dat de Grieken een ernstige RECESSIE niet meer kunnen vermijden en niet in staat zullen zijn om uit het schuldendal te klimmen, ook niet met het € 130 miljard grote tweede hulppakket. Dit was de reden waarom Duitsland, Nederland en Finland gisteren extreem terughoudend waren, omdat ze beseften dat de Grieken straks wéér een gigantische hoeveelheid geld zullen vragen.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 20 februari 2012

Werkloosheid hoger dan tijdens vorige RECESSIE

De officiƫle Nederlandse werkloosheid is in januari met 0,2% gestegen tot 6% van de beroepsbevolking. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat er nu 474.000 mensen werkloos zijn. Het aantal werklozen is daarmee groter dan de vorige piek in 2010, tijdens de vorige crisis. Momenteel bevindt Nederland zich ook in een RECESSIE omdat de economie in het vierde kwartaal van 2011 met 0,7% gekrompen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 februari 2012

De grote manoeuvres van het bankwezen

Is het u opgevallen ? Sinds het begin van dit jaar, ondanks een waaier onheilspellende berichten en diagnoses, trekken de beurzen en de obligatiemarkten terug aan. Zelfs de euro betert. Alsof er geen RECESSIE op komst is. Alsof er geen massale afdankingen plaatsvinden. Alsof er geen stakingen voor de boeg staan. Alsof de schulden geen probleem meer zijn. Eigenaardig, neen ?

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 februari 2012

Portugese werkloosheid stijgt naar 14 procent

De werkloosheid in Portugal is opgelopen van 12,4 procent in het derde kwartaal van 2011 tot 14 procent in de laatste 3 maanden van vorig jaar. Portugal zakte de afgelopen maanden dieper in een RECESSIE. Dat maakte het Portugese bureau voor de statistiek donderdag bekend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$