Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 781 tot 785
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Italiƫ ook in RECESSIE

De Italiaanse economie is in de tweede helft van vorig jaar opnieuw in een RECESSIE terechtgekomen. Dat bleek woensdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

'Nederland in RECESSIE'

Nederland is mogelijk vorig kwartaal al in een RECESSIE beland. Economen gaan ervan uit dat er in het vierde kwartaal van 2011 opnieuw sprake was van economische krimp; woensdagochtend om 9.30 uur blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of die voorspelling klopt.

Gemiddeld rekenen economen op een achteruitgang van het bruto binnenlands product, de optelsom van alle goederen en diensten die in Nederland worden gemaakt, van 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het derde kwartaal was al sprake van een krimp met 0,2 procent. Met twee opeenvolgende kwartalen van economische krimp is er sprake van een RECESSIE.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Hogere olieprijs is slecht voor de dollar

Er is een inverse correlatie tussen de dollar en de olieprijs. Als de olieprijs stijgt neigt de dollar naar een daling. De geschiedenis leert ons dat bij een stijging van de olieprijs de FED de rente optrekt om inflatie tegen te gaan. Deze rentestijgingen zijn in eerste instantie positief voor de dollar, maar doen de economie zoveel schade dat een (zware) RECESSIE de dollar sterk onderuit haalt. Maar de FED heeft laten weten dat de rente nog lang laag blijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Herstel tewerkstelling duurt langer

Historisch gezien herstelt de werkloosheid 6 maanden nadat bbp opnieuw het pre-RECESSIE niveau heeft bereikt. De laatste 2 decennia duurt het herstel van de tewerkstelling in de Amerikaanse economie steeds langer.

Bij de RECESSIE van 1990 duurde het 15 maanden alvorens de tewerkstelling hetzelfde niveau bereikte dan vlak voor de RECESSIE. Tien jaar later tijdens de RECESSIE van 2001 duurde het 39 maanden.

Na de RECESSIE van 2008 staat de teller voorlopig op 13 maanden maar zou aan dit tempo het herstel oplopen tot 60 maanden.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2012

Biflatie Bulletin: Griekenland in brand

Donderdag dacht iedereen dat er een akkoord bereikt was tussen de Grieken en de Troika, maar vrijdag zag de wereld er alweer helemaal anders uit. Maar liefst vier ministers van de extreem rechtse partij LAOS en 1 van de socialistische PAOK partij zijn afgetreden omdat ze het niet eens zijn met de overeengekomen maatregelen. Vooral het korten op het minimumloon en de pensioenen blijkt voor veel Grieken een brug te ver. Het was vrijdag dan ook een zeer onrustige middag in Athene waar veel mensen bijeenkwamen om te protesteren tegen de maatregelen. Ook de beurzen wereldwijd sidderden van deze ontwikkeling en doken in het rood. De AEX-index daalde 1,6% en sloot de week af op 320 punten. De euro daalde tot onder de $1,32.

Verder aan bod:

Griekse politie waarschuwt IMF Vergelijking Griekenland en Argentinië Nieuwe afkorting: OSI (Official Sector Involvement) PIMCO legt het u uit RECESSIE in Italië De Nederlandse vastgoedzeepbel

Quote of the day: 'If you rob people of their identity, if you rob them of their democracy, then all they are left with is nationalism and violence' - Nigel Farage -Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$