Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 781 tot 785
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 februari 2012

ECB-onderzoek wijst lichte RECESSIE eurozone uit

De economie van de eurozone zal dit jaar in een lichte RECESSIE belanden, maar in 2013 weer groei laten zien.

Dat blijkt uit een peiling onder vooraanstaande economen die de Europese Centrale bank (ECB) donderdag publiceerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Labyrint TV: Wat is schuld en zitten we op een ‘kantelmoment’?

De ingestorte economie en grote schulden. De berichtgeving over de RECESSIE beheerst ons dagelijkse nieuws. Labyrint duikt in de economische vraagstukken vanuit verschillende wetenschappen: ecologie, antropologie en complexe economie!

De economische wetenschap gebruikt van allemaal wat en geeft antwoord op de vraag: wat is schuld en valt een RECESSIE te voorspellen?

[video]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Schuldencrisis treft economie eurozone hard

De aanhoudende schuldencrisis heeft de economische groei in de eurozone afgelopen kwartaal hard geraakt. Gemiddeld krompen de economieën van de eurolanden met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, waardoor Nederland en een groot aantal andere landen nu in een RECESSIE zitten.

,,De schuldencrisis heeft het herstel van de eurozone duidelijk teruggeworpen'', concludeerde econoom Martin van Vliet van ING. De krimp was volgens hem echter iets minder sterk dan verwacht, dankzij meevallende ontwikkelingen in Duitsland en Frankrijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Italië ook in RECESSIE

De Italiaanse economie is in de tweede helft van vorig jaar opnieuw in een RECESSIE terechtgekomen. Dat bleek woensdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

'Nederland in RECESSIE'

Nederland is mogelijk vorig kwartaal al in een RECESSIE beland. Economen gaan ervan uit dat er in het vierde kwartaal van 2011 opnieuw sprake was van economische krimp; woensdagochtend om 9.30 uur blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of die voorspelling klopt.

Gemiddeld rekenen economen op een achteruitgang van het bruto binnenlands product, de optelsom van alle goederen en diensten die in Nederland worden gemaakt, van 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het derde kwartaal was al sprake van een krimp met 0,2 procent. Met twee opeenvolgende kwartalen van economische krimp is er sprake van een RECESSIE.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$