Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 781 tot 785
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Schuldencrisis treft economie eurozone hard

De aanhoudende schuldencrisis heeft de economische groei in de eurozone afgelopen kwartaal hard geraakt. Gemiddeld krompen de economieƫn van de eurolanden met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, waardoor Nederland en een groot aantal andere landen nu in een RECESSIE zitten.

,,De schuldencrisis heeft het herstel van de eurozone duidelijk teruggeworpen'', concludeerde econoom Martin van Vliet van ING. De krimp was volgens hem echter iets minder sterk dan verwacht, dankzij meevallende ontwikkelingen in Duitsland en Frankrijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Italiƫ ook in RECESSIE

De Italiaanse economie is in de tweede helft van vorig jaar opnieuw in een RECESSIE terechtgekomen. Dat bleek woensdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

'Nederland in RECESSIE'

Nederland is mogelijk vorig kwartaal al in een RECESSIE beland. Economen gaan ervan uit dat er in het vierde kwartaal van 2011 opnieuw sprake was van economische krimp; woensdagochtend om 9.30 uur blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of die voorspelling klopt.

Gemiddeld rekenen economen op een achteruitgang van het bruto binnenlands product, de optelsom van alle goederen en diensten die in Nederland worden gemaakt, van 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het derde kwartaal was al sprake van een krimp met 0,2 procent. Met twee opeenvolgende kwartalen van economische krimp is er sprake van een RECESSIE.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Hogere olieprijs is slecht voor de dollar

Er is een inverse correlatie tussen de dollar en de olieprijs. Als de olieprijs stijgt neigt de dollar naar een daling. De geschiedenis leert ons dat bij een stijging van de olieprijs de FED de rente optrekt om inflatie tegen te gaan. Deze rentestijgingen zijn in eerste instantie positief voor de dollar, maar doen de economie zoveel schade dat een (zware) RECESSIE de dollar sterk onderuit haalt. Maar de FED heeft laten weten dat de rente nog lang laag blijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Herstel tewerkstelling duurt langer

Historisch gezien herstelt de werkloosheid 6 maanden nadat bbp opnieuw het pre-RECESSIE niveau heeft bereikt. De laatste 2 decennia duurt het herstel van de tewerkstelling in de Amerikaanse economie steeds langer.

Bij de RECESSIE van 1990 duurde het 15 maanden alvorens de tewerkstelling hetzelfde niveau bereikte dan vlak voor de RECESSIE. Tien jaar later tijdens de RECESSIE van 2001 duurde het 39 maanden.

Na de RECESSIE van 2008 staat de teller voorlopig op 13 maanden maar zou aan dit tempo het herstel oplopen tot 60 maanden.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$