Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 786 tot 790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Heropleving Amerikaanse tewerkstelling in perspectief

In januari werden in Amerika 243.000 banen gecreëerd. Maar de economische heropleving van de laatste 2 RECESSIEs in 2001 en 2007 gaat niet meer zo gepaard met een heropleving van de tewerkstelling zoals vroeger. Er is een duidelijk divergentie ontstaan tussen de gemiddelde jobgroei van de laatste decennia met het huidige decennium. De huidige heropleving is onvoldoende om het gat met de gemiddelde jobgroei te dichten. Het huidige niveau staat zelfs nog onder het niveau van de top in 2001, meer dan 10 jaar geleden dus.

[grafiek]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Bernanke betwijfelt of eurozone helemaal in RECESSIE zit

Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, twijfelt eraan dat de eurozone in een RECESSIE verkeert zoals algemeen wordt gesteld, "al is het wel mogelijk". Dat heeft hij verklaard tijdens een hoorzitting in de commissie Begroting in de Amerikaanse Senaat.

[...]

Bron: dePers.nl
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012

Het gekke neefje hoort bij de familie

Griekenland heeft genoeg geleden, vindt zelfs het IMF. Europa heeft het land zelf bij de familie gehaald en kan het nu niet aan zijn lot overlaten.

Hoe lang nog moeten de Grieken boeten voor hun wandaden? Het gekke neefje van de eurozone heeft het natuurlijk wel bont gemaakt en is volledig afhankelijk van belastinggeld van anderen. En nog steeds liggen allerlei politici en vakbonden dwars bij het invoeren van noodzakelijke hervormingen. Maar de economie van een land welbewust naar de filistijnen helpen in naam van begrotingsdiscipline, gaat wel ver.

Toch gaat dit proces vrolijk door. De geldschieters van Griekenland, dat ook dit weekend nog op de rand van een faillissement leek te verkeren, eisen deze week opnieuw forse bezuinigingen op de lonen in ruil voor de volgende tranche van de noodlening, terwijl overduidelijk is dat meer bezuinigingen het land verder richting de afgrond duwen. De RECESSIE is zo ernstig dat de belastinginkomsten tegenvallen en de uitgaven minder afnemen dan verwacht, waarna weer nieuwe bezuinigingen worden geëist en de economie verder krimpt.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

RECESSIE in eurozone kan Chinese economische groei halveren

Een RECESSIE van de eurozone zou de Chinese economische groei dit jaar kunnen halveren. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens de monetaire instelling zou de Chinese economie dit jaar een groei met 8,2 procent kunnen kennen, maar met een RECESSIE van de eurozone zou dat tot 4,2 procent herleid kunnen worden. Er wordt aan toegevoegd dat de Chinese regering zich moet voorbereiden om desnoods miljarden dollars in de economie te injecteren om een terugval de vermijden.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

ECB: geld lenen wordt moeilijker

Een kwart van de banken in de eurozone verwacht in de toekomst strenger te worden bij de beoordeling van kredietaanvragen uit het bedrijfsleven.

Strengere regels
Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek dat de Europese Centrale Bank (ECB) elk kwartaal uitvoert. Meer dan een derde van de banken voerde in het vierde kwartaal strengere regels in bij het uitlenen van geld. De banken spraken toen ook de verwachting uit dat de vraag naar leningen vanuit het bedrijfsleven zou afnemen door de dreigende RECESSIE in het eurogebied.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$