Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

997 artikelen gevonden. Artikel 786 tot 790
Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Game over

De Europese top is weer een maat voor niets. Maar wat had je anders verwacht. Markten reageren al niet meer op het nieuws uit Brussel. De feiten zijn er en liegen er niet om:

De Spaanse economie kromp opnieuw in het 4e kwartaal van 2011. Het IMF verwacht een lange en diepe RECESSIE met een krimp van 1,7 % in 2012 en 0,3 % in 2013. Dit zou het Spaanse overheidstekort voor 2012 op 6,8 % brengen en 6,3 % voor 2013, ver onder de Europese doelstellingen dus. Met andere woorden: game over!!!

De CDS premie op 5-jarige Portugese staatsschuld maakt gisteren een ‘hockey-stick’ beweging, terwijl de Ierse CDS premie (een vergelijkbaar land) verder daalde. Fondsbeheerder twijfelen dus niet veel langer en nemen bescherming tegen een faling van de Portugese schulden.  Met andere woorden: game over!!

De Europese schuldencrisis zorgt ervoor dat inmiddels de helft (+50%) van de jeugd in bepaalde Zuid-Europese landen (Spanje, Griekenland) werkloos is. Deze motivatie van de jongeren daalt met de dag en de frustratie groeit met de dag.

[grafiek + ...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 28 januari 2012

IMF: "Belgische economie zit in een RECESSIE"

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet de groei van de Belgische economie voor dit jaar uitkomen op -0,1 procent. Voor 2013 zal de groei rond de 0,8 procent liggen. Dat is vandaag gezegd bij de conclusies van het IMF na zijn jaarlijkse bezoek aan België.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Britse economie op rand van RECESSIE

De Britse economie is in het vierde kwartaal meer gekrompen dan verwacht. Dat blijkt uit een eerste schatting van het Britse nationale statistiekenbureau. Het bruto binnenlands product kromp met 0,2 procent tegenover het derde kwartaal. Groot-Brittanië komt zo op de rand van een RECESSIE te staan.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

IMF verwacht dit jaar Europese RECESSIE

De schuldencrisis schaadt de groei van de internationale economie en drukt de eurozone dit jaar in een RECESSIE.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepresenteerd overzicht van de wereldeconomie.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Griekenland in langdurige depressie

De Griekse economie bevindt zich niet slechts in een RECESSIE, maar in een langdurige depressie.

Samaras wil dat zo snel mogelijk na het binnenhalen van het tweede steunpakket, van 130 miljard euro, parlementsverkiezingen worden uitgeschreven. Die moeten uiterlijk 8 april plaatsvinden.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$