Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 786 tot 790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Hogere olieprijs is slecht voor de dollar

Er is een inverse correlatie tussen de dollar en de olieprijs. Als de olieprijs stijgt neigt de dollar naar een daling. De geschiedenis leert ons dat bij een stijging van de olieprijs de FED de rente optrekt om inflatie tegen te gaan. Deze rentestijgingen zijn in eerste instantie positief voor de dollar, maar doen de economie zoveel schade dat een (zware) RECESSIE de dollar sterk onderuit haalt. Maar de FED heeft laten weten dat de rente nog lang laag blijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Herstel tewerkstelling duurt langer

Historisch gezien herstelt de werkloosheid 6 maanden nadat bbp opnieuw het pre-RECESSIE niveau heeft bereikt. De laatste 2 decennia duurt het herstel van de tewerkstelling in de Amerikaanse economie steeds langer.

Bij de RECESSIE van 1990 duurde het 15 maanden alvorens de tewerkstelling hetzelfde niveau bereikte dan vlak voor de RECESSIE. Tien jaar later tijdens de RECESSIE van 2001 duurde het 39 maanden.

Na de RECESSIE van 2008 staat de teller voorlopig op 13 maanden maar zou aan dit tempo het herstel oplopen tot 60 maanden.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 11 februari 2012

Biflatie Bulletin: Griekenland in brand

Donderdag dacht iedereen dat er een akkoord bereikt was tussen de Grieken en de Troika, maar vrijdag zag de wereld er alweer helemaal anders uit. Maar liefst vier ministers van de extreem rechtse partij LAOS en 1 van de socialistische PAOK partij zijn afgetreden omdat ze het niet eens zijn met de overeengekomen maatregelen. Vooral het korten op het minimumloon en de pensioenen blijkt voor veel Grieken een brug te ver. Het was vrijdag dan ook een zeer onrustige middag in Athene waar veel mensen bijeenkwamen om te protesteren tegen de maatregelen. Ook de beurzen wereldwijd sidderden van deze ontwikkeling en doken in het rood. De AEX-index daalde 1,6% en sloot de week af op 320 punten. De euro daalde tot onder de $1,32.

Verder aan bod:

Griekse politie waarschuwt IMF Vergelijking Griekenland en Argentinië Nieuwe afkorting: OSI (Official Sector Involvement) PIMCO legt het u uit RECESSIE in Italië De Nederlandse vastgoedzeepbel

Quote of the day: 'If you rob people of their identity, if you rob them of their democracy, then all they are left with is nationalism and violence' - Nigel Farage -

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Heropleving Amerikaanse tewerkstelling in perspectief

In januari werden in Amerika 243.000 banen gecreëerd. Maar de economische heropleving van de laatste 2 RECESSIEs in 2001 en 2007 gaat niet meer zo gepaard met een heropleving van de tewerkstelling zoals vroeger. Er is een duidelijk divergentie ontstaan tussen de gemiddelde jobgroei van de laatste decennia met het huidige decennium. De huidige heropleving is onvoldoende om het gat met de gemiddelde jobgroei te dichten. Het huidige niveau staat zelfs nog onder het niveau van de top in 2001, meer dan 10 jaar geleden dus.

[grafiek]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Bernanke betwijfelt of eurozone helemaal in RECESSIE zit

Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, twijfelt eraan dat de eurozone in een RECESSIE verkeert zoals algemeen wordt gesteld, "al is het wel mogelijk". Dat heeft hij verklaard tijdens een hoorzitting in de commissie Begroting in de Amerikaanse Senaat.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$