EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 791 tot 795 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: woensdag 15 februari 2012

'Nederland in RECESSIE'

Nederland is mogelijk vorig kwartaal al in een RECESSIE beland. Economen gaan ervan uit dat er in het vierde kwartaal van 2011 opnieuw sprake was van economische krimp; woensdagochtend om 9.30 uur blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of die voorspelling klopt.

Nederland is mogelijk vorig kwartaal al in een RECESSIE beland. Economen gaan ervan uit dat er in het vierde kwartaal van 2011 opnieuw sprake was van economische krimp; woensdagochtend om 9.30 uur blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of die voorspelling klopt.

Gemiddeld rekenen economen op een achteruitgang van het bruto binnenlands product, de optelsom van alle goederen en diensten die in Nederland worden gemaakt, van 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het derde kwartaal was al sprake van een krimp met 0,2 procent. Met twee opeenvolgende kwartalen van economische krimp is er sprake van een RECESSIE.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 14 februari 2012

Hogere olieprijs is slecht voor de dollar

Er is een inverse correlatie tussen de dollar en de olieprijs. Als de olieprijs stijgt neigt de dollar naar een daling. De geschiedenis leert ons dat bij een stijging van de olieprijs de FED de rente optrekt om inflatie tegen te gaan. Deze rentestijgingen zijn in eerste instantie positief voor de dollar, maar doen de economie zoveel schade dat een (zware) RECESSIE de dollar sterk onderuit haalt. Maar de FED heeft laten weten dat de rente nog lang laag blijft.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 14 februari 2012

Herstel tewerkstelling duurt langer

Historisch gezien herstelt de werkloosheid 6 maanden nadat bbp opnieuw het pre-RECESSIE niveau heeft bereikt. De laatste 2 decennia duurt het herstel van de tewerkstelling in de Amerikaanse economie steeds langer.

Historisch gezien herstelt de werkloosheid 6 maanden nadat bbp opnieuw het pre-RECESSIE niveau heeft bereikt. De laatste 2 decennia duurt het herstel van de tewerkstelling in de Amerikaanse economie steeds langer.

Bij de RECESSIE van 1990 duurde het 15 maanden alvorens de tewerkstelling hetzelfde niveau bereikte dan vlak voor de RECESSIE. Tien jaar later tijdens de RECESSIE van 2001 duurde het 39 maanden.

Na de RECESSIE van 2008 staat de teller voorlopig op 13 maanden maar zou aan dit tempo het herstel oplopen tot 60 maanden.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 11 februari 2012

Biflatie Bulletin: Griekenland in brand

Donderdag dacht iedereen dat er een akkoord bereikt was tussen de Grieken en de Troika, maar vrijdag zag de wereld er alweer helemaal anders uit. Maar liefst vier ministers van de extreem rechtse partij LAOS en 1 van de socialistische PAOK partij zijn afgetreden omdat ze het niet eens zijn met de overeengekomen maatregelen. Vooral het korten op het minimumloon en de pensioenen blijkt voor veel Grieken een brug te ver. Het was vrijdag dan ook een zeer onrustige middag in Athene waar veel mensen bijeenkwamen om te protesteren tegen de maatregelen. Ook de beurzen wereldwijd sidderden van deze ontwikkeling en doken in het rood. De AEX-index daalde 1,6% en sloot de week af op 320 punten. De euro daalde tot onder de $1,32.

Verder aan bod:

Griekse politie waarschuwt IMF Vergelijking Griekenland en Argentinië Nieuwe afkorting: OSI (Official Sector Involvement) PIMCO legt het u uit RECESSIE in Italië De Nederlandse vastgoedzeepbel

Quote of the day: 'If you rob people of their identity, if you rob them of their democracy, then all they are left with is nationalism and violence' - Nigel Farage -

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 8 februari 2012

Heropleving Amerikaanse tewerkstelling in perspectief

In januari werden in Amerika 243.000 banen gecreëerd. Maar de economische heropleving van de laatste 2 RECESSIEs in 2001 en 2007 gaat niet meer zo gepaard met een heropleving van de tewerkstelling zoals vroeger. Er is een duidelijk divergentie ontstaan tussen de gemiddelde jobgroei van de laatste decennia met het huidige decennium. De huidige heropleving is onvoldoende om het gat met de gemiddelde jobgroei te dichten. Het huidige niveau staat zelfs nog onder het niveau van de top in 2001, meer dan 10 jaar geleden dus.

[grafiek]

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.
Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs