Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 791 tot 795
Bron: dePers.nl
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012

Het gekke neefje hoort bij de familie

Griekenland heeft genoeg geleden, vindt zelfs het IMF. Europa heeft het land zelf bij de familie gehaald en kan het nu niet aan zijn lot overlaten.

Hoe lang nog moeten de Grieken boeten voor hun wandaden? Het gekke neefje van de eurozone heeft het natuurlijk wel bont gemaakt en is volledig afhankelijk van belastinggeld van anderen. En nog steeds liggen allerlei politici en vakbonden dwars bij het invoeren van noodzakelijke hervormingen. Maar de economie van een land welbewust naar de filistijnen helpen in naam van begrotingsdiscipline, gaat wel ver.

Toch gaat dit proces vrolijk door. De geldschieters van Griekenland, dat ook dit weekend nog op de rand van een faillissement leek te verkeren, eisen deze week opnieuw forse bezuinigingen op de lonen in ruil voor de volgende tranche van de noodlening, terwijl overduidelijk is dat meer bezuinigingen het land verder richting de afgrond duwen. De RECESSIE is zo ernstig dat de belastinginkomsten tegenvallen en de uitgaven minder afnemen dan verwacht, waarna weer nieuwe bezuinigingen worden geëist en de economie verder krimpt.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

RECESSIE in eurozone kan Chinese economische groei halveren

Een RECESSIE van de eurozone zou de Chinese economische groei dit jaar kunnen halveren. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens de monetaire instelling zou de Chinese economie dit jaar een groei met 8,2 procent kunnen kennen, maar met een RECESSIE van de eurozone zou dat tot 4,2 procent herleid kunnen worden. Er wordt aan toegevoegd dat de Chinese regering zich moet voorbereiden om desnoods miljarden dollars in de economie te injecteren om een terugval de vermijden.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

ECB: geld lenen wordt moeilijker

Een kwart van de banken in de eurozone verwacht in de toekomst strenger te worden bij de beoordeling van kredietaanvragen uit het bedrijfsleven.

Strengere regels
Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek dat de Europese Centrale Bank (ECB) elk kwartaal uitvoert. Meer dan een derde van de banken voerde in het vierde kwartaal strengere regels in bij het uitlenen van geld. De banken spraken toen ook de verwachting uit dat de vraag naar leningen vanuit het bedrijfsleven zou afnemen door de dreigende RECESSIE in het eurogebied.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Besparen? Onze politici lijden aan geheugenverlies

Groot-Brittannië en Italië verkeren in een slechtere staat dan tijdens de Grote Depressie. En Spanje maakt zich op voor een double-dip RECESSIE.

“En toch krijgen Europese politieke leiders lof voor de manier waarop ze bezuinigen. Compleet onterecht”, schrijft Paul Krugman in een column in The New York Times.

[...]

Bron: Fin Info Blog
Geplaatst: woensdag 1 februari 2012

Game over

De Europese top is weer een maat voor niets. Maar wat had je anders verwacht. Markten reageren al niet meer op het nieuws uit Brussel. De feiten zijn er en liegen er niet om:

De Spaanse economie kromp opnieuw in het 4e kwartaal van 2011. Het IMF verwacht een lange en diepe RECESSIE met een krimp van 1,7 % in 2012 en 0,3 % in 2013. Dit zou het Spaanse overheidstekort voor 2012 op 6,8 % brengen en 6,3 % voor 2013, ver onder de Europese doelstellingen dus. Met andere woorden: game over!!!

De CDS premie op 5-jarige Portugese staatsschuld maakt gisteren een ‘hockey-stick’ beweging, terwijl de Ierse CDS premie (een vergelijkbaar land) verder daalde. Fondsbeheerder twijfelen dus niet veel langer en nemen bescherming tegen een faling van de Portugese schulden.  Met andere woorden: game over!!

De Europese schuldencrisis zorgt ervoor dat inmiddels de helft (+50%) van de jeugd in bepaalde Zuid-Europese landen (Spanje, Griekenland) werkloos is. Deze motivatie van de jongeren daalt met de dag en de frustratie groeit met de dag.

[grafiek + ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$