Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 796 tot 800
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 23 januari 2012

Spaanse economie weer in RECESSIE

De Spaanse economie valt dit jaar naar verwachting terug in een RECESSIE, met een krimp over het hele jaar van 1,5 procent. Vorig jaar groeide de economie nog met 0,7 procent, meldde de centrale bank van Spanje maandag.

[...]

Bron: Realiteits Blog
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2012

VS goochelt met cijfers en zit al jaren in diepe RECESSIE

Terwijl de Europese kredietcrisis in werkelijkheid erger en erger wordt, krijgen we positieve berichten over ons heen die ons hoop geven. De economie in Amerika zou weer aantrekken, en zou daarmee Europa mee kunnen trekken. Ook lopen de obligatieveilingen ineens onverwacht goed, ondanks de recente afwaarderingen van kredietwaardigheid. In deze blogpost poog ik uit te leggen waarom deze hoop vals en onterecht is.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

Wereldbank: Europese RECESSIE in 2012

De Wereldbank heeft de verwachtingen voor de wereldwijde economische groei naar beneden bijgesteld. De verlaging van de ‘global growth outlook’  komt op een moment dat er een RECESSIE op de loer ligt in Europa. Nederland verkeert momenteel al in een RECESSIE. Theoretisch gezien houdt dit in dat de economische groei twee kwartalen achter elkaar negatief is geweest.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Duitsland behoudt AAA-rating zelfs bij RECESSIE

Zelfs als de Duitse economie dit jaar in RECESSIE zou treden, zal niet aan de AAA-rating van het land geraakt worden. Dat zegt Moritz Krämer, bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verantwoordelijk voor Europa, in een interview met de Duitse krant Bild. "We geloven dat Duitsland zich in een relatief sterke positie bevindt en dat het een eventuele RECESSIE kan verdragen zonder ratingverlaging", aldus Krämer.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2012

Europese besparingsplannen zijn een gemeenschappelijk zelfmoordpact

'Besparingsmaatregelen opleggen aan landen die langzaam maar zeker een RECESSIE tegemoetgaan is niet de goede aanpak. Hoewel politici steeds opnieuw zien dat deze besparingen de economie ten val brengen, is hun antwoord onveranderd meer besparingen. Het doet me denken aan een middeleeuws medicijn, waarbij men het bloed uit een humeurige patiënt liet vloeien omdat men dacht dat het 'behekst' was. Hoe meer bloed je uit de patiënt liet vloeien, hoe zieker die werd. Dan werd nog meer bloed afgetapt, tot de patiënt op sterven na dood was. Wat vandaag in Europa aan de gang is, lijkt op een gemeenschappelijk zelfmoordpact.'

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$