Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 801 tot 805
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

Wereldbank: Europese RECESSIE in 2012

De Wereldbank heeft de verwachtingen voor de wereldwijde economische groei naar beneden bijgesteld. De verlaging van de ‘global growth outlook’  komt op een moment dat er een RECESSIE op de loer ligt in Europa. Nederland verkeert momenteel al in een RECESSIE. Theoretisch gezien houdt dit in dat de economische groei twee kwartalen achter elkaar negatief is geweest.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Duitsland behoudt AAA-rating zelfs bij RECESSIE

Zelfs als de Duitse economie dit jaar in RECESSIE zou treden, zal niet aan de AAA-rating van het land geraakt worden. Dat zegt Moritz Krämer, bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verantwoordelijk voor Europa, in een interview met de Duitse krant Bild. "We geloven dat Duitsland zich in een relatief sterke positie bevindt en dat het een eventuele RECESSIE kan verdragen zonder ratingverlaging", aldus Krämer.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2012

Europese besparingsplannen zijn een gemeenschappelijk zelfmoordpact

'Besparingsmaatregelen opleggen aan landen die langzaam maar zeker een RECESSIE tegemoetgaan is niet de goede aanpak. Hoewel politici steeds opnieuw zien dat deze besparingen de economie ten val brengen, is hun antwoord onveranderd meer besparingen. Het doet me denken aan een middeleeuws medicijn, waarbij men het bloed uit een humeurige patiënt liet vloeien omdat men dacht dat het 'behekst' was. Hoe meer bloed je uit de patiënt liet vloeien, hoe zieker die werd. Dan werd nog meer bloed afgetapt, tot de patiënt op sterven na dood was. Wat vandaag in Europa aan de gang is, lijkt op een gemeenschappelijk zelfmoordpact.'

[...]

Bron: Business Insider
Geplaatst: zondag 15 januari 2012

Een opvallende verwijzing naar citaat uit FAQ S&P

Tyler Durden van Zero Hedge haalde tezamen met niemand minder dan Paul Krugman van de NY Times een citaat aan uit de FAQ “Factors Behind Our Rating Actions On Eurozone Sovereign Governments” van de kredietbeoordelaar Standaard & Poors.

De statement luidt: We believe that a reform process based on a pillar of fiscal austerity alone risks becoming self-defeating, as domestic demand falls in line with consumers’ rising concerns about job security and disposable incomes, eroding national tax revenues.

Het statement suggereert dat er op geen enkele wijze economische groei te behalen valt indien Europa door blijft gaan met het doorvoeren van allerlei fiscale bezuinigingsmaatregelen. Er is slechts één oplossing: Italië en Spanje zullen de euro vaarwel moeten zeggen en hun lieren en peseta’s weer uit de schoenendoos moeten halen.

De Europese leiders echter blijven zich afstompen van soortgelijke berichten waarmee de Main Stream Media en weblogs ons dagelijks bombarderen. Intussen sluiten ook financiële experts en grote financiële instanties zich aan bij de groep voorstanders die de euro het liefst uiteen zien vallen.

“Merkozy” zullen desondanks voet bij stuk houden en zich niet laten imponeren door dergelijke suggesties totdat de schoen echt begint te wringen. Spreads op Italiaanse en Spaanse obligaties zullen verder oplopen, liquiditeiten zullen verder opdrogen, financieringsvoorwaarden voor banken worden strenger, bankaandelen zullen nog meer in waarde dalen en noem de rampen maar op. RECESSIE gepaard gaande met hoge werkloosheid is in de maak. Heftige achteruitgang en verpaupering zullen zich als eerste voordoen in Spanje en Italië. Sociale onrust is aanstaande.

[Business Insider]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 15 januari 2012

S&P: kans van 40 procent op RECESSIE eurozone

De kans dat de eurozone dit jaar in RECESSIE raakt, is volgens kredietbeoordelaar Standard & Poor´s (S&P) 40 procent. De krimp van de gezamenlijke economieën zou dan op 1,5 procent uitkomen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$