Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 806 tot 810
Bron: Business Insider
Geplaatst: zondag 15 januari 2012

Een opvallende verwijzing naar citaat uit FAQ S&P

Tyler Durden van Zero Hedge haalde tezamen met niemand minder dan Paul Krugman van de NY Times een citaat aan uit de FAQ “Factors Behind Our Rating Actions On Eurozone Sovereign Governments” van de kredietbeoordelaar Standaard & Poors.

De statement luidt: We believe that a reform process based on a pillar of fiscal austerity alone risks becoming self-defeating, as domestic demand falls in line with consumers’ rising concerns about job security and disposable incomes, eroding national tax revenues.

Het statement suggereert dat er op geen enkele wijze economische groei te behalen valt indien Europa door blijft gaan met het doorvoeren van allerlei fiscale bezuinigingsmaatregelen. Er is slechts één oplossing: Italië en Spanje zullen de euro vaarwel moeten zeggen en hun lieren en peseta’s weer uit de schoenendoos moeten halen.

De Europese leiders echter blijven zich afstompen van soortgelijke berichten waarmee de Main Stream Media en weblogs ons dagelijks bombarderen. Intussen sluiten ook financiële experts en grote financiële instanties zich aan bij de groep voorstanders die de euro het liefst uiteen zien vallen.

“Merkozy” zullen desondanks voet bij stuk houden en zich niet laten imponeren door dergelijke suggesties totdat de schoen echt begint te wringen. Spreads op Italiaanse en Spaanse obligaties zullen verder oplopen, liquiditeiten zullen verder opdrogen, financieringsvoorwaarden voor banken worden strenger, bankaandelen zullen nog meer in waarde dalen en noem de rampen maar op. RECESSIE gepaard gaande met hoge werkloosheid is in de maak. Heftige achteruitgang en verpaupering zullen zich als eerste voordoen in Spanje en Italië. Sociale onrust is aanstaande.

[Business Insider]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 15 januari 2012

S&P: kans van 40 procent op RECESSIE eurozone

De kans dat de eurozone dit jaar in RECESSIE raakt, is volgens kredietbeoordelaar Standard & Poor´s (S&P) 40 procent. De krimp van de gezamenlijke economieën zou dan op 1,5 procent uitkomen.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 14 januari 2012

Europese Commissie bereidt 15 jaar lange RECESSIE voor

Marc Faber: Grootste deel EU zou CCC status moeten hebben - Nobelprijs econoom Roubini: Instorten eurozone slechts kwestie van tijd - Griekse regering geeft pedofielen, exhibitionisten en pyromanen gehandicaptenuitkering;

Alleen al Frankrijk, Italië en Spanje moeten in de komende maanden aan vele tientallen miljarden euro's zien te komen om overeind te blijven.

De Belgische minister van Overheidsbedrijven, Paul Magnette, twijfelt aan het nut van de maatregelen die de Europese Commissie tegen de crisis neemt. 'De EU Commissie bereidt voor Europa een 15 jaar lange RECESSIE voor. Dat zeggen alle bekende economen,' verklaarde Magnette in een interview met de krant La Libre Belgique.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 januari 2012

Duitse economie stevent af op RECESSIE begin dit jaar

Duitsland zette het voorbije jaar nog een stevige economische groei neer, maar lijkt nu af te stevenen op een RECESSIE. Het bruto binnenlands product (bbp) daalde in het vierde kwartaal met ongeveer 0,25 procent en riskeert nog verder af te nemen de komende maanden. Officieel spreekt men van een RECESSIE bij twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei. Aanleiding is de schuldencrisis en besparingswoede, die net als in de rest van Europa huishoudt.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 5 januari 2012

Instorting dollar en beurzen op zwarte vrijdag 13 april 2012

Financiële zeepbel China 100 x groter dan in VS - 'Pact Rusland en China om VS ten val te brengen;

'In China is de Grote Depressie al begonnen,' getuige de snel oplopende inflatie, 200 miljoen werklozen en een financiële vastgoedzeepbel die 100 x groter is dan in de Verenigde Staten.

Volgens de Amerikaanse beleggingsexpert Michael Lombardi, die al 25 jaar in het vak zit en met zijn adviezen meer dan één miljoen klanten in 141 landen bedient, stevent de wereld in ijzingwekkend tempo op de financiële afgrond af. 'Alles wat u dierbaar is, uw manier van leven, zou op 13 april 2012 wel eens kunnen stoppen en onder uw voeten kunnen worden weggeslagen. Waarom ik daar zo zeker van ben? Omdat er geheime vergaderingen worden belegd, strategische allianties worden gevormd en een groot land in alle stilte aan het instorten is, met alle gevolgen die nu gevoeld zullen worden,' aldus de financiële specialist.

Lombardi waarschuwde in het verleden meestal vele maanden van te voren voor de huizenmarktzeepbel, de RECESSIE in 2007, de kredietcrisis in 2008 en ook de forse daling op de financiële markten afgelopen zomer. 'Dit is echter mijn grootste voorspelling ooit. Maar wees gewaarschuwd: het is een zeer controversiële.'

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$