Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 811 tot 815
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 januari 2012

Europese leiders vrezen zwaar 2012

Verschillende Europese leiders hebben in hun nieuwjaarstoespraken gewaarschuwd voor een zwaar economisch jaar, nu ook veel economen een RECESSIE voorspellen. Dat meldt de BBC.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

Europese obligatieveilingen houden invloed op crisis

Het veilen van Europese staatsobligaties zal ook in 2012 grote invloed hebben op de schuldencrisis in de regio. Daarbij zal de eurozone in 2012 een milde economische RECESSIE tegemoet gaan.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 26 december 2011

Spanje zakt terug in RECESSIE

De Spaanse economie is in de laatste 3 maanden van 2011 vrijwel zeker gekrompen en ook in het eerste kwartaal van 2012 zal de economie verder achteruitgaan. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Luis de Guindos, maandag gezegd.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 december 2011

Christine Lagarde (IMF): 'Europa duwt de wereld in een diepe crisis'

De topvrouw van het IMF, de Française Christine Lagarde, heeft in een interview met het Franse Journal de Dimanche gezegd dat Europa de rest van de wereld in een diepe crisis duwt, China en de Verenigde Staten inbegrepen. Ze bekritiseerde de traagheid waarmee Europa hervormingen doorvoert.

'Het Avondland is opnieuw in een RECESSIE beland en het remt de globale handel en productie. Zijn financiële crisis is een vertrouwenscrisis in staatsschulden geworden  en heeft nu ook de weerbaarheid van het financiële systeem aangetast. Volgens Lagarde zullen China, Rusland en Brazilië de dans evenmin ontspringen. Deze landen waren de locomotieven van de wereldeconomie, maar ook daar worden de groeiverwachtingen nu naar beneden bijgesteld.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 24 december 2011

Nederland gaat "zeven magere jaren" tegemoet volgens ING

Nederland gaat met een RECESSIE 2012 in en de consument zal volgend jaar de uitgaven terugschroeven. Ook nadat de Nederlandse economie zal zijn hersteld van de RECESSIE, volgt een periode van magere jaren. Dat heeft het Economisch Bureau van de Nederlandse bank ING voorspeld.

"Voor de rest van het decennium gaan we uit van een economisch groeitempo dat het laagste zal zijn van wat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt", luidt het.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$