Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 811 tot 815
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Wordt 2012 een moeilijk of een afschuwelijk jaar?

Voor Europa lijkt de vraag gerechtigd: wordt 2012 een moeilijk of een afschuwelijk jaar? De eurozone staat op het punt van imploderen, een groot aantal eurolanden verkeert in een RECESSIE en er komen in diverse landen verkiezingen aan die vertragend werken voor het Europese helingsproces.

Het Europese bedrijfsleven bereidt zich voor op een crash. Al maandenlang worden investeringen uitgesteld, overnames afgesteld en het personeelsbestand bevroren of uitgedund. Deze voorzichtigheid werkt echter als een “self-fulfilling prophecy”, oftewel een voorspelling die zichzelf waarmaakt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2012

Business cycle kondigt een RECESSIE aan

Historisch gezien is de “shorter business cycle” een goede voorspeller wanneer de economie in een RECESSIE beland. De huidige cyclus staat aan de vooravond van het historisch gemiddelde dat een nieuwe RECESSIE aankondigt.

Sinds 1854 duurt de expantie van de economie gemiddeld 40 maanden. Het gemiddelde sinds de laatste depressie is 58 maanden, maar de laatste 7 expanties duurden gemiddeld 70 maanden. Met de huidige 27 maanden komen we in de buurt van het historisch gemiddelde.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 januari 2012

Europese leiders vrezen zwaar 2012

Verschillende Europese leiders hebben in hun nieuwjaarstoespraken gewaarschuwd voor een zwaar economisch jaar, nu ook veel economen een RECESSIE voorspellen. Dat meldt de BBC.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 30 december 2011

Europese obligatieveilingen houden invloed op crisis

Het veilen van Europese staatsobligaties zal ook in 2012 grote invloed hebben op de schuldencrisis in de regio. Daarbij zal de eurozone in 2012 een milde economische RECESSIE tegemoet gaan.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 26 december 2011

Spanje zakt terug in RECESSIE

De Spaanse economie is in de laatste 3 maanden van 2011 vrijwel zeker gekrompen en ook in het eerste kwartaal van 2012 zal de economie verder achteruitgaan. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Luis de Guindos, maandag gezegd.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$