EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 811 tot 815 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: dinsdag 17 januari 2012

Europese besparingsplannen zijn een gemeenschappelijk zelfmoordpact

'Besparingsmaatregelen opleggen aan landen die langzaam maar zeker een RECESSIE tegemoetgaan is niet de goede aanpak. Hoewel politici steeds opnieuw zien dat deze besparingen de economie ten val brengen, is hun antwoord onveranderd meer besparingen. Het doet me denken aan een middeleeuws medicijn, waarbij men het bloed uit een humeurige patiënt liet vloeien omdat men dacht dat het 'behekst' was. Hoe meer bloed je uit de patiënt liet vloeien, hoe zieker die werd. Dan werd nog meer bloed afgetapt, tot de patiënt op sterven na dood was. Wat vandaag in Europa aan de gang is, lijkt op een gemeenschappelijk zelfmoordpact.'

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 15 januari 2012

Een opvallende verwijzing naar citaat uit FAQ S&P

Tyler Durden van Zero Hedge haalde tezamen met niemand minder dan Paul Krugman van de NY Times een citaat aan uit de FAQ “Factors Behind Our Rating Actions On Eurozone Sovereign Governments” van de kredietbeoordelaar Standaard & Poors.

Tyler Durden van Zero Hedge haalde tezamen met niemand minder dan Paul Krugman van de NY Times een citaat aan uit de FAQ “Factors Behind Our Rating Actions On Eurozone Sovereign Governments” van de kredietbeoordelaar Standaard & Poors.

De statement luidt: We believe that a reform process based on a pillar of fiscal austerity alone risks becoming self-defeating, as domestic demand falls in line with consumers’ rising concerns about job security and disposable incomes, eroding national tax revenues.

Het statement suggereert dat er op geen enkele wijze economische groei te behalen valt indien Europa door blijft gaan met het doorvoeren van allerlei fiscale bezuinigingsmaatregelen. Er is slechts één oplossing: Italië en Spanje zullen de euro vaarwel moeten zeggen en hun lieren en peseta’s weer uit de schoenendoos moeten halen.

De Europese leiders echter blijven zich afstompen van soortgelijke berichten waarmee de Main Stream Media en weblogs ons dagelijks bombarderen. Intussen sluiten ook financiële experts en grote financiële instanties zich aan bij de groep voorstanders die de euro het liefst uiteen zien vallen.

“Merkozy” zullen desondanks voet bij stuk houden en zich niet laten imponeren door dergelijke suggesties totdat de schoen echt begint te wringen. Spreads op Italiaanse en Spaanse obligaties zullen verder oplopen, liquiditeiten zullen verder opdrogen, financieringsvoorwaarden voor banken worden strenger, bankaandelen zullen nog meer in waarde dalen en noem de rampen maar op. RECESSIE gepaard gaande met hoge werkloosheid is in de maak. Heftige achteruitgang en verpaupering zullen zich als eerste voordoen in Spanje en Italië. Sociale onrust is aanstaande.

[Business Insider]

Lees verder op Business Insider
Geplaatst op: zondag 15 januari 2012

S&P: kans van 40 procent op RECESSIE eurozone

De kans dat de eurozone dit jaar in RECESSIE raakt, is volgens kredietbeoordelaar Standard & Poor´s (S&P) 40 procent. De krimp van de gezamenlijke economieën zou dan op 1,5 procent uitkomen.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: zaterdag 14 januari 2012

Europese Commissie bereidt 15 jaar lange RECESSIE voor

Marc Faber: Grootste deel EU zou CCC status moeten hebben - Nobelprijs econoom Roubini: Instorten eurozone slechts kwestie van tijd - Griekse regering geeft pedofielen, exhibitionisten en pyromanen gehandicaptenuitkering;

Alleen al Frankrijk, Italië en Spanje moeten in de komende maanden aan vele tientallen miljarden euro's zien te komen om overeind te blijven.

Marc Faber: Grootste deel EU zou CCC status moeten hebben - Nobelprijs econoom Roubini: Instorten eurozone slechts kwestie van tijd - Griekse regering geeft pedofielen, exhibitionisten en pyromanen gehandicaptenuitkering;

Alleen al Frankrijk, Italië en Spanje moeten in de komende maanden aan vele tientallen miljarden euro's zien te komen om overeind te blijven.

De Belgische minister van Overheidsbedrijven, Paul Magnette, twijfelt aan het nut van de maatregelen die de Europese Commissie tegen de crisis neemt. 'De EU Commissie bereidt voor Europa een 15 jaar lange RECESSIE voor. Dat zeggen alle bekende economen,' verklaarde Magnette in een interview met de krant La Libre Belgique.

[...]

Lees verder op XanderNieuws.nl
Geplaatst op: woensdag 11 januari 2012

Duitse economie stevent af op RECESSIE begin dit jaar

Duitsland zette het voorbije jaar nog een stevige economische groei neer, maar lijkt nu af te stevenen op een RECESSIE. Het bruto binnenlands product (bbp) daalde in het vierde kwartaal met ongeveer 0,25 procent en riskeert nog verder af te nemen de komende maanden. Officieel spreekt men van een RECESSIE bij twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei. Aanleiding is de schuldencrisis en besparingswoede, die net als in de rest van Europa huishoudt.

[...]

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.
Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs