Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

997 artikelen gevonden. Artikel 816 tot 820
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 16 december 2011

Weten hoe de crisis zal evolueren? Lees The Economist van 1931...

Kunnen we te weten komen wat de economische crisis de volgende maanden voor ons in petto heeft? The Economist nam de proef op de som door haar eigen artikels van begin 1931 opnieuw door te nemen en te kijken wat er nadien van haar conclusies is geworden. Niet veel blijkt: ‘in het oog van de storm’ kan niemand inschatten welke nieuwe gebeurtenissen ons te wachten staan, laat staan een heldere visie op de toekomst formuleren.

Begin 1931 bevond de wereld zich in een van de grootste RECESSIEs in de geschiedenis en was de westerse wereld al zo goed als 18 maanden door de crisis verlamd. Door de artikels van die periode opnieuw te lezen kwam de journalist tot de conclusie dat zowat alles wat het magazine had voorspeld nooit is uitgekomen.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Italiaanse minister voorziet RECESSIE in 2012

Italie zit in een RECESSIE, stelt de minister van industrie Corrado Passera donderdag in een toespraak bij de Italiaanse werkgeverslobby Confindustria.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

RECESSIE eurozone duurt maximaal 1 jaar

De RECESSIE in de eurozone zal niet langer dan een jaar duren. De vraag uit opkomende markten zal de groei in Europa weer aanjagen en met het akkoord over een fiscale unie in de eurozone is een oplossing voor de crisis in zicht. Dit stelt accountants- en adviesbureau Ernst & Young in zijn Eurozone Forecast, die het donderdag publiceerde.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

ECRI: "Nieuwe RECESSIE voor de VS zit erin gebakken!"

ECRI herhaalde op Bloomberg TV nogmaals de RECESSIE voorspelling voor de VS. Het instituut kreeg inmiddels redelijk wat kritiek, aangezien de economische indicatoren voorlopig in een andere richting wijzen.

Oprichter Lakshman Achuthan wijst erop dat hun ECRI indicator wel eerder vroeg is geweest met het voorspellen van een RECESSIE. Soms kan het wel 6 tot 9 maanden duren vooraleer de RECESSIE voelbaar wordt.

Hier is een recente update van de ECRI index:

[grafiek]

Lakshman Achuthan geeft z’n collega economen nog eens een veeg uit de pan. Hun scenario van ‘aanmodderen’ (muddle through) zal niet gebeuren, omdat dit in het verleden ook nooit gebeurd.

Het lijkt een een boodschap aan het adres van John Mauldin…

[video]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Euro blijft minder dan 1,30 dollar waard

De euro blijft vandaag, ondanks een lichte stijging, onder de 1,30 dollar noteren. De schuldencrisis en RECESSIEvrees drukken op de Europese eenheidsmunt. Een euro was vanochtend 1,2990 dollar waard, tegen 1,2946 dollar gisteren. Daarmee bereikte de euro het laagste peil sinds januari.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$