Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 816 tot 820
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Italië stevent af op RECESSIE

De Italiaanse economie is in het derde kwartaal met 0,2 procent gekrompen, de eerste daling sinds 2009. Dat heeft de Italiaanse overheid woensdag bekendgemaakt.

Italië waarschuwde eerder al dat het land op een RECESSIE afstevent. Volgend jaar krimpt de economie naar verwachting met 0,4 procent. In het afgelopen tweede kwartaal bedroeg de economische groei nog 0,3 procent. Er is sprake van een RECESSIE als er twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp zijn.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

ECB wijst 489 miljard toe bij liquiditeitsvoorziening

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag voor EUR489 miljard aan liquiditeitsvoorzieningen toegewezen aan 523 banken. De driejarige leningen hebben de langste looptijd ooit.

De veiling komt op een moment dat de ECB probeert een potentiele economische vertraging of zelfs RECESSIE in 2012 tegen te gaan door ongelimiteerde liquiditeit te verschaffen aan banken in de eurozone.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Vijf beursvoorspellingen voor 2012

2011 was weer een bewogen jaar voor de markten. Ook volgend jaar belooft woelig te worden, maar we zien de rust ook her en der terugkeren. De verrassingen komen mogelijk uit het Oosten in 2012.

2011 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin Europa onder vuur kwam. De Europese Monetaire Unie werd in vraag gesteld vanwege het onderbreken van enkele fundamentele aspecten, zoals fiscale eenheid. De gevolgen waren wereldwijd voelbaar: staatsobligaties van de zuiderse Europese landen werden uitgespuwd, waardoor de aandelenmarkten stevig corrigeerden.

Volgens economen en andere waarnemers stevent de globale economie af op een nieuwe RECESSIE. Maar wie het werk van Slim Beleggen al jaren volgt, weet dat we nooit herstelden van de klappen in 2008. Meer nog, de economie zit sinds toen in een verdoken depressie.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Nieuwe catastrofe: Breekt China?

In de doemscenario’s voor 2012, die - naarmate dit jaar zijn einde nadert - steeds populairder lijken te worden, hebben economen een nieuwe catastrofe toegevoegd aan de Europese schuldencrisis en de aankomende RECESSIE in het Avondland. Op de New York Times stelt Nobelprijswinnaar Paul Krugman openlijk de vraag: ‘Breekt China?’ luidt de titel van zijn laatste kroniek.

Zijn vraag blijkt rethorisch, want de bewijsvoering die hij aandraagt laat aan duidelijkheid niets te wensen over: de sterke Chinese groei van de voorbije jaren werd voornamelijk gevoed door de stijging van de vastgoedprijzen, die op haar beurt een gevolg was van goedkoop krediet dat verleend werd door lokale, corrupte kredietgevers, eerder dan door de traditionele banken.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 17 december 2011

Armoede in Griekenland fors gestegen

De armoede in Griekenland is tot recordhoogte gestegen. Het aantal werklozen, daklozen en berooiden zwelt aan door de RECESSIE en de bezuinigingen van het kabinet. In het dagblad Ethnos waarschuwden hoge publieke en kerkelijke functionarissen zaterdag voor een ,,humanitaire crisis''.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$