Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 816 tot 820
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 december 2011

Christine Lagarde (IMF): 'Europa duwt de wereld in een diepe crisis'

De topvrouw van het IMF, de Française Christine Lagarde, heeft in een interview met het Franse Journal de Dimanche gezegd dat Europa de rest van de wereld in een diepe crisis duwt, China en de Verenigde Staten inbegrepen. Ze bekritiseerde de traagheid waarmee Europa hervormingen doorvoert.

'Het Avondland is opnieuw in een RECESSIE beland en het remt de globale handel en productie. Zijn financiële crisis is een vertrouwenscrisis in staatsschulden geworden  en heeft nu ook de weerbaarheid van het financiële systeem aangetast. Volgens Lagarde zullen China, Rusland en Brazilië de dans evenmin ontspringen. Deze landen waren de locomotieven van de wereldeconomie, maar ook daar worden de groeiverwachtingen nu naar beneden bijgesteld.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 24 december 2011

Nederland gaat "zeven magere jaren" tegemoet volgens ING

Nederland gaat met een RECESSIE 2012 in en de consument zal volgend jaar de uitgaven terugschroeven. Ook nadat de Nederlandse economie zal zijn hersteld van de RECESSIE, volgt een periode van magere jaren. Dat heeft het Economisch Bureau van de Nederlandse bank ING voorspeld.

"Voor de rest van het decennium gaan we uit van een economisch groeitempo dat het laagste zal zijn van wat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt", luidt het.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 23 december 2011

Pimco: 2012 wordt een zwaar jaar

2012 wordt een zwaar jaar voor de wereldeconomie. Omvangrijke bezuinigingen drukken de Europese economie in een RECESSIE, terwijl de economische groei in de Verenigde Staten en China terugvalt. Dat voorspelde de grote internationale vermogensbeheerder Pimco donderdag.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Italië stevent af op RECESSIE

De Italiaanse economie is in het derde kwartaal met 0,2 procent gekrompen, de eerste daling sinds 2009. Dat heeft de Italiaanse overheid woensdag bekendgemaakt.

Italië waarschuwde eerder al dat het land op een RECESSIE afstevent. Volgend jaar krimpt de economie naar verwachting met 0,4 procent. In het afgelopen tweede kwartaal bedroeg de economische groei nog 0,3 procent. Er is sprake van een RECESSIE als er twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp zijn.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

ECB wijst 489 miljard toe bij liquiditeitsvoorziening

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag voor EUR489 miljard aan liquiditeitsvoorzieningen toegewezen aan 523 banken. De driejarige leningen hebben de langste looptijd ooit.

De veiling komt op een moment dat de ECB probeert een potentiele economische vertraging of zelfs RECESSIE in 2012 tegen te gaan door ongelimiteerde liquiditeit te verschaffen aan banken in de eurozone.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$