Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 821 tot 825
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Vijf beursvoorspellingen voor 2012

2011 was weer een bewogen jaar voor de markten. Ook volgend jaar belooft woelig te worden, maar we zien de rust ook her en der terugkeren. De verrassingen komen mogelijk uit het Oosten in 2012.

2011 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin Europa onder vuur kwam. De Europese Monetaire Unie werd in vraag gesteld vanwege het onderbreken van enkele fundamentele aspecten, zoals fiscale eenheid. De gevolgen waren wereldwijd voelbaar: staatsobligaties van de zuiderse Europese landen werden uitgespuwd, waardoor de aandelenmarkten stevig corrigeerden.

Volgens economen en andere waarnemers stevent de globale economie af op een nieuwe RECESSIE. Maar wie het werk van Slim Beleggen al jaren volgt, weet dat we nooit herstelden van de klappen in 2008. Meer nog, de economie zit sinds toen in een verdoken depressie.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Nieuwe catastrofe: Breekt China?

In de doemscenario’s voor 2012, die - naarmate dit jaar zijn einde nadert - steeds populairder lijken te worden, hebben economen een nieuwe catastrofe toegevoegd aan de Europese schuldencrisis en de aankomende RECESSIE in het Avondland. Op de New York Times stelt Nobelprijswinnaar Paul Krugman openlijk de vraag: ‘Breekt China?’ luidt de titel van zijn laatste kroniek.

Zijn vraag blijkt rethorisch, want de bewijsvoering die hij aandraagt laat aan duidelijkheid niets te wensen over: de sterke Chinese groei van de voorbije jaren werd voornamelijk gevoed door de stijging van de vastgoedprijzen, die op haar beurt een gevolg was van goedkoop krediet dat verleend werd door lokale, corrupte kredietgevers, eerder dan door de traditionele banken.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 17 december 2011

Armoede in Griekenland fors gestegen

De armoede in Griekenland is tot recordhoogte gestegen. Het aantal werklozen, daklozen en berooiden zwelt aan door de RECESSIE en de bezuinigingen van het kabinet. In het dagblad Ethnos waarschuwden hoge publieke en kerkelijke functionarissen zaterdag voor een ,,humanitaire crisis''.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 17 december 2011

Zorgen Eurozone verergeren door macro-economische data

De kans op economisch herstel in de eurozone in 2012 lijkt vrijdag verder afgenomen nadat macrodata in Ierland duidt op een economische krimp en het Franse statistiekbureau INSEE waarschuwde voor een op handen zijnde RECESSIE in zowel Frankrijk als de eurozone.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 16 december 2011

Weten hoe de crisis zal evolueren? Lees The Economist van 1931...

Kunnen we te weten komen wat de economische crisis de volgende maanden voor ons in petto heeft? The Economist nam de proef op de som door haar eigen artikels van begin 1931 opnieuw door te nemen en te kijken wat er nadien van haar conclusies is geworden. Niet veel blijkt: ‘in het oog van de storm’ kan niemand inschatten welke nieuwe gebeurtenissen ons te wachten staan, laat staan een heldere visie op de toekomst formuleren.

Begin 1931 bevond de wereld zich in een van de grootste RECESSIEs in de geschiedenis en was de westerse wereld al zo goed als 18 maanden door de crisis verlamd. Door de artikels van die periode opnieuw te lezen kwam de journalist tot de conclusie dat zowat alles wat het magazine had voorspeld nooit is uitgekomen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$