Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 821 tot 825
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Italiaanse minister voorziet RECESSIE in 2012

Italie zit in een RECESSIE, stelt de minister van industrie Corrado Passera donderdag in een toespraak bij de Italiaanse werkgeverslobby Confindustria.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

RECESSIE eurozone duurt maximaal 1 jaar

De RECESSIE in de eurozone zal niet langer dan een jaar duren. De vraag uit opkomende markten zal de groei in Europa weer aanjagen en met het akkoord over een fiscale unie in de eurozone is een oplossing voor de crisis in zicht. Dit stelt accountants- en adviesbureau Ernst & Young in zijn Eurozone Forecast, die het donderdag publiceerde.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

ECRI: "Nieuwe RECESSIE voor de VS zit erin gebakken!"

ECRI herhaalde op Bloomberg TV nogmaals de RECESSIE voorspelling voor de VS. Het instituut kreeg inmiddels redelijk wat kritiek, aangezien de economische indicatoren voorlopig in een andere richting wijzen.

Oprichter Lakshman Achuthan wijst erop dat hun ECRI indicator wel eerder vroeg is geweest met het voorspellen van een RECESSIE. Soms kan het wel 6 tot 9 maanden duren vooraleer de RECESSIE voelbaar wordt.

Hier is een recente update van de ECRI index:

[grafiek]

Lakshman Achuthan geeft z’n collega economen nog eens een veeg uit de pan. Hun scenario van ‘aanmodderen’ (muddle through) zal niet gebeuren, omdat dit in het verleden ook nooit gebeurd.

Het lijkt een een boodschap aan het adres van John Mauldin…

[video]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Euro blijft minder dan 1,30 dollar waard

De euro blijft vandaag, ondanks een lichte stijging, onder de 1,30 dollar noteren. De schuldencrisis en RECESSIEvrees drukken op de Europese eenheidsmunt. Een euro was vanochtend 1,2990 dollar waard, tegen 1,2946 dollar gisteren. Daarmee bereikte de euro het laagste peil sinds januari.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Grieks begrotingstekort omhoog naar tien procent

Het begrotingstekort van Griekenland in 2011 wordt opnieuw hoger geschat. Nu op ongeveer tien procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Eerder werd de vorige raming al bijgesteld naar negen procent. Dat maakt een hooggeplaatste regeringsfunctionaris woensdag bekend.

De Griekse economie zal dit jaar met 6 procent krimpen, in plaats van de eerder verwachte 5,5 procent.

Ook voor 2012 zijn de vooruitzichten somber. Verwacht wordt dat het Griekse bbp volgend jaar met nog eens 2,8 procent zal afnemen. "In 2012 zullen we voor het vijfde opeenvolgende jaar in een RECESSIE zitten en het is twijfelachtig of we in 2013 weer zullen groeien."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$