Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 826 tot 830
Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

RECESSIE wordt deze keer voelbaar

Nederland krijgt in 2012 de rekening gepresenteerd van de niet-aflatende vertrouwenscrisis rond de eurozone. Vier jaar na de crisis van 2008 keert de economie nog steeds niet terug op het oude niveau. De effecten van de nieuwe RECESSIE worden direct voelbaar, veel meer dan in 2008, schrijft het Financieele Dagblad.

De koopkracht daalt voor het derde achtereenvolgende jaar (met -1,25%) en de werkloosheid loopt fors op. Het aantal werklozen stijgt van 4,5% naar 5,25% van de beroepsbevolking.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

CPB: Nederland in RECESSIE

Nederland is al in een RECESSIE beland. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag in de zogenoemde decemberraming. De economie kromp in het derde kwartaal met 0,3 procent. Ook in het vierde kwartaal van 2011 en de eerste twee kwartalen van 2012 verwacht het CPB krimp.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

Nederland verkeert al in RECESSIE

Nederland is al in een RECESSIE beland. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB) in de zogenoemde decemberraming.

Volgens het Nederlandse Planbureau zal de krimp van de economie volgend jaar 0,5 procent bedragen. Het begrotingstekort van de overheid loopt dit jaar naar verwachting op tot 4,6 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Volgend jaar is er sprake van een begrotingstekort van 4,1 procent.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Italië verwacht RECESSIE in 2012

De Italiaanse economie zal volgend jaar naar verwachting met 0,4 procent krimpen. In 2013 zal de economie weer een bescheiden groei laten zien van 0,3 procent. Dat blijkt uit documenten van het Italiaanse ministerie van Financiën die donderdag werden gepubliceerd.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Europese Centrale Bank gaat banken onbeperkt geld lenen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat banken onbeperkt geld lenen voor drie jaar, om hen door de schuldencrisis en de nakende RECESSIE te loodsen. De Italiaanse ECB-voorzitter Mario Draghi kondigde die maatregel aan. De voorwaarden voor banken om bij de ECB te lenen, worden ook versoepeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$