Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 826 tot 830
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

ECRI: "Nieuwe RECESSIE voor de VS zit erin gebakken!"

ECRI herhaalde op Bloomberg TV nogmaals de RECESSIE voorspelling voor de VS. Het instituut kreeg inmiddels redelijk wat kritiek, aangezien de economische indicatoren voorlopig in een andere richting wijzen.

Oprichter Lakshman Achuthan wijst erop dat hun ECRI indicator wel eerder vroeg is geweest met het voorspellen van een RECESSIE. Soms kan het wel 6 tot 9 maanden duren vooraleer de RECESSIE voelbaar wordt.

Hier is een recente update van de ECRI index:

[grafiek]

Lakshman Achuthan geeft z’n collega economen nog eens een veeg uit de pan. Hun scenario van ‘aanmodderen’ (muddle through) zal niet gebeuren, omdat dit in het verleden ook nooit gebeurd.

Het lijkt een een boodschap aan het adres van John Mauldin…

[video]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Euro blijft minder dan 1,30 dollar waard

De euro blijft vandaag, ondanks een lichte stijging, onder de 1,30 dollar noteren. De schuldencrisis en RECESSIEvrees drukken op de Europese eenheidsmunt. Een euro was vanochtend 1,2990 dollar waard, tegen 1,2946 dollar gisteren. Daarmee bereikte de euro het laagste peil sinds januari.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

Grieks begrotingstekort omhoog naar tien procent

Het begrotingstekort van Griekenland in 2011 wordt opnieuw hoger geschat. Nu op ongeveer tien procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Eerder werd de vorige raming al bijgesteld naar negen procent. Dat maakt een hooggeplaatste regeringsfunctionaris woensdag bekend.

De Griekse economie zal dit jaar met 6 procent krimpen, in plaats van de eerder verwachte 5,5 procent.

Ook voor 2012 zijn de vooruitzichten somber. Verwacht wordt dat het Griekse bbp volgend jaar met nog eens 2,8 procent zal afnemen. "In 2012 zullen we voor het vijfde opeenvolgende jaar in een RECESSIE zitten en het is twijfelachtig of we in 2013 weer zullen groeien."

Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: woensdag 14 december 2011

RECESSIE wordt deze keer voelbaar

Nederland krijgt in 2012 de rekening gepresenteerd van de niet-aflatende vertrouwenscrisis rond de eurozone. Vier jaar na de crisis van 2008 keert de economie nog steeds niet terug op het oude niveau. De effecten van de nieuwe RECESSIE worden direct voelbaar, veel meer dan in 2008, schrijft het Financieele Dagblad.

De koopkracht daalt voor het derde achtereenvolgende jaar (met -1,25%) en de werkloosheid loopt fors op. Het aantal werklozen stijgt van 4,5% naar 5,25% van de beroepsbevolking.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

CPB: Nederland in RECESSIE

Nederland is al in een RECESSIE beland. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag in de zogenoemde decemberraming. De economie kromp in het derde kwartaal met 0,3 procent. Ook in het vierde kwartaal van 2011 en de eerste twee kwartalen van 2012 verwacht het CPB krimp.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$