Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 831 tot 835
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Italië verwacht RECESSIE in 2012

De Italiaanse economie zal volgend jaar naar verwachting met 0,4 procent krimpen. In 2013 zal de economie weer een bescheiden groei laten zien van 0,3 procent. Dat blijkt uit documenten van het Italiaanse ministerie van Financiën die donderdag werden gepubliceerd.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Europese Centrale Bank gaat banken onbeperkt geld lenen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat banken onbeperkt geld lenen voor drie jaar, om hen door de schuldencrisis en de nakende RECESSIE te loodsen. De Italiaanse ECB-voorzitter Mario Draghi kondigde die maatregel aan. De voorwaarden voor banken om bij de ECB te lenen, worden ook versoepeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

S&P gaat niet uit van uiteenvallen eurozone

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's gaat niet uit van een scenario waarin de eurozone uiteenvalt.

Dat heeft de topeconoom voor Europa van het Amerikaanse bedrijf, Jean-Michel Six donderdag gezegd. Maandag dreigde S&P met een verlaging van de kredietstatus van 15 van de 17 eurolanden.

S&P houdt rekening met twee scenario's voor 2012, beide op basis van een voortzetting van de eurozone. Een korte, 'technische', RECESSIE ligt volgens de kredietbeoordelaar het meest voor de hand. De kans op een diepe RECESSIE geeft S&P veertig procent.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

ECB verlaagt rente naar 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente donderdag zoals economen verwachtten verlaagd van 1,25 naar 1 procent.

Het is de tweede renteverlaging op rij. ECB-president Mario Draghi verraste de financiële markten in november, daags na zijn aantreden, met een verlaging van 1,5 procent naar 1,25 procent.

Hij maakte zich destijds zorgen over een ophanden zijnde RECESSIE. Draghi zal het jongste rentebesluit toelichten in een persconferentie die om 14.30 uur begint.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 december 2011

Grieken plunderen hun bankrekeningen

Begin 2010 hadden de Grieken in totaal zo’n 237 miljard euro op hun lopende- en spaarrekeningen staan. Vandaag is dat 49 miljard euro minder. Dat heeft Georgios Provopoulos, de gouverneur van de Griekse centrale bank, bekendgemaakt. De meeste Grieken halen hun geld op de bank weg omdat ze zonder werk zitten, denken nog meer belastingen te zullen moeten betalen of vrezen dat hun land uit de eurozone zal worden geduwd.

In september en oktober van dit jaar werd tussen de 13 en de 14 miljard euro afgehaald - een record sinds de crisis begin 2009 begon-  en ook in de eerste weken van november zette die beweging zich gewoon verder. Maar door dat geld van de bank te halen verplichten de Griekse klanten hun banken om op hun beurt de kredieten die ze toekennen af te bouwen, wat de RECESSIE ongewild nog verergert.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$