Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 836 tot 840
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2011

Kans op nieuwe RECESSIE in 2012

Afgelopen donderdag werden de inkoopmanagersindexen van november voor industrieën wereldwijd gepubliceerd. We richten ons in eerste instantie even op die cijfers van de Europese landen. Bovenstaande afbeelding geeft goed weer hoe een RECESSIE in Europa eruit ziet. De PMI van alle landen in de eurozone kwam uit onder de 50 punten. Een PMI cijfers van onder de 50 betekent economische contractie. PMI staat voor Purchasing Managers' Index, een economische indicator die de financiële activiteit van inkoopmanagers meet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011

België ook op weg naar instorting huizenmarkt?

In Nederland nu al verdubbeling woningen die met verlies worden verkocht, jongere eigenaars dupe

Staat ons land een vastgoedbubble te wachten als gevolg van de RECESSIE? In Nederland lijkt die alvast al begonnen. Daar duurt het nu al gemiddeld 22 maanden voor een woning verkocht geraakt, en bovendien blijkt dat het aantal woningen dat verkocht wordt met verlies in 2011 daar meer dan verdubbeld is. Vooral woningbezitters jonger dan 35 jaar zijn de dupe. Ze kochten een huis toen de economie er nog goed voor stond en de huizenprijzen hoog lagen. In de VS ligt drie jaar na de crash van de huizenmarkt de prijs van de meeste woningen nog steeds meer dan 20 procent lager dan voor de RECESSIE.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 december 2011

Goldman Sachs: "Economie eurozone krimpt 0,8 procent"

De economie van de eurozone zal volgend jaar met 0,8 procent krimpen. In Frankrijk en Duitsland wordt de RECESSIE scherp maar kortstondig, terwijl in de landen aan de periferie van de eurozone de teruggang veel dieper en langduriger zal zijn. Dat voorspelt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in een rapport dat vandaag werd gepubliceerd.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 1 december 2011

Economie eurozone krimp 0,8 procent

De economie van de eurozone zal volgend jaar met 0,8 procent krimpen. In Frankrijk en Duitsland wordt de RECESSIE scherp maar kortstondig, terwijl in de landen aan de periferie van de eurozone de teruggang veel dieper en langduriger zal zijn. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs doet deze voorspellingen in een rapport dat donderdag werd gepubliceerd.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 28 november 2011

OESO: RECESSIE dreigt voor Europa en Amerika

De eurozone verkeert als gevolg van de schuldencrisis al in een milde RECESSIE en de Verenigde Staten lopen het risico besmet te raken door de Europese problemen.

De OESO stelde de groeiverwachtingen voor de economieën van onder meer de eurozone en de VS flink naar beneden bij. Ook de wereldeconomie en -handel groeien langzamer dan eerder verwacht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$