Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 836 tot 840
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

S&P gaat niet uit van uiteenvallen eurozone

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's gaat niet uit van een scenario waarin de eurozone uiteenvalt.

Dat heeft de topeconoom voor Europa van het Amerikaanse bedrijf, Jean-Michel Six donderdag gezegd. Maandag dreigde S&P met een verlaging van de kredietstatus van 15 van de 17 eurolanden.

S&P houdt rekening met twee scenario's voor 2012, beide op basis van een voortzetting van de eurozone. Een korte, 'technische', RECESSIE ligt volgens de kredietbeoordelaar het meest voor de hand. De kans op een diepe RECESSIE geeft S&P veertig procent.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

ECB verlaagt rente naar 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente donderdag zoals economen verwachtten verlaagd van 1,25 naar 1 procent.

Het is de tweede renteverlaging op rij. ECB-president Mario Draghi verraste de financiële markten in november, daags na zijn aantreden, met een verlaging van 1,5 procent naar 1,25 procent.

Hij maakte zich destijds zorgen over een ophanden zijnde RECESSIE. Draghi zal het jongste rentebesluit toelichten in een persconferentie die om 14.30 uur begint.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 december 2011

Grieken plunderen hun bankrekeningen

Begin 2010 hadden de Grieken in totaal zo’n 237 miljard euro op hun lopende- en spaarrekeningen staan. Vandaag is dat 49 miljard euro minder. Dat heeft Georgios Provopoulos, de gouverneur van de Griekse centrale bank, bekendgemaakt. De meeste Grieken halen hun geld op de bank weg omdat ze zonder werk zitten, denken nog meer belastingen te zullen moeten betalen of vrezen dat hun land uit de eurozone zal worden geduwd.

In september en oktober van dit jaar werd tussen de 13 en de 14 miljard euro afgehaald - een record sinds de crisis begin 2009 begon-  en ook in de eerste weken van november zette die beweging zich gewoon verder. Maar door dat geld van de bank te halen verplichten de Griekse klanten hun banken om op hun beurt de kredieten die ze toekennen af te bouwen, wat de RECESSIE ongewild nog verergert.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 december 2011

Kans op nieuwe RECESSIE in 2012

Afgelopen donderdag werden de inkoopmanagersindexen van november voor industrieën wereldwijd gepubliceerd. We richten ons in eerste instantie even op die cijfers van de Europese landen. Bovenstaande afbeelding geeft goed weer hoe een RECESSIE in Europa eruit ziet. De PMI van alle landen in de eurozone kwam uit onder de 50 punten. Een PMI cijfers van onder de 50 betekent economische contractie. PMI staat voor Purchasing Managers' Index, een economische indicator die de financiële activiteit van inkoopmanagers meet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011

België ook op weg naar instorting huizenmarkt?

In Nederland nu al verdubbeling woningen die met verlies worden verkocht, jongere eigenaars dupe

Staat ons land een vastgoedbubble te wachten als gevolg van de RECESSIE? In Nederland lijkt die alvast al begonnen. Daar duurt het nu al gemiddeld 22 maanden voor een woning verkocht geraakt, en bovendien blijkt dat het aantal woningen dat verkocht wordt met verlies in 2011 daar meer dan verdubbeld is. Vooral woningbezitters jonger dan 35 jaar zijn de dupe. Ze kochten een huis toen de economie er nog goed voor stond en de huizenprijzen hoog lagen. In de VS ligt drie jaar na de crash van de huizenmarkt de prijs van de meeste woningen nog steeds meer dan 20 procent lager dan voor de RECESSIE.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$