Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 836 tot 840
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 december 2011

Goldman Sachs: "Economie eurozone krimpt 0,8 procent"

De economie van de eurozone zal volgend jaar met 0,8 procent krimpen. In Frankrijk en Duitsland wordt de RECESSIE scherp maar kortstondig, terwijl in de landen aan de periferie van de eurozone de teruggang veel dieper en langduriger zal zijn. Dat voorspelt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in een rapport dat vandaag werd gepubliceerd.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 1 december 2011

Economie eurozone krimp 0,8 procent

De economie van de eurozone zal volgend jaar met 0,8 procent krimpen. In Frankrijk en Duitsland wordt de RECESSIE scherp maar kortstondig, terwijl in de landen aan de periferie van de eurozone de teruggang veel dieper en langduriger zal zijn. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs doet deze voorspellingen in een rapport dat donderdag werd gepubliceerd.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 28 november 2011

OESO: RECESSIE dreigt voor Europa en Amerika

De eurozone verkeert als gevolg van de schuldencrisis al in een milde RECESSIE en de Verenigde Staten lopen het risico besmet te raken door de Europese problemen.

De OESO stelde de groeiverwachtingen voor de economieën van onder meer de eurozone en de VS flink naar beneden bij. Ook de wereldeconomie en -handel groeien langzamer dan eerder verwacht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2011

Eurozone in 'lichte' RECESSIE

De zeventien landen van de eurozone zijn in een 'lichte' RECESSIE terechtgekomen. In 2012 zal de economische groei bijna stagneren als gevolg van de schuldencrisis, die bij een belangrijk negatief gebeuren vernietigende gevolgen kan hebben voor alle rijke landen, zo waarschuwt de OESO vandaag in zijn economische vooruitzichten.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 27 november 2011

Willem Middelkoop: Als oplossing te lang duurt gaat er teveel kapot [video]

Vroeger was de financiële economie een afgeleide van de reële economie, maar tegenwoordig is het andersom. Als er iets fout gaat bij de banken, dan heeft dat enorme gevolgen. Als een oplossing niet snel genoeg komt, dan gaat er teveel kapot in de reële economie en dan kom je in een RECESSIE terecht. Dat zegt Willem Middelkoop op de Dag van de Belegger.

deel 1 van de video is hier te zien

deel 2 van de video is hier te zienLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$