Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 846 tot 850
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 25 november 2011

Zalm: politiek nu in een crisis

Gerrit Zalm is als CEO van ABN Amro uiterst negatief over de Europese politici: "Als ze eerder actie hadden ondernomen in Europa, hadden we een RECESSIE kunnen voorkomen."

Zalm, verkozen tot Neerlands beste minister van Financien van de eeuw, stelde voor een zaal vol beleggers op de Dag van de Belegger: "De politiek is nu in een crisis, en de economische dymensie begint ook op gang te komen." "Wordt het een lichte RECESSIE die snel herstelt, of een zware RECESSIE?"

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Fitch waardeert Portugal af naar junk-status

Fitch Ratings heeft donderdag de rating voor Portugal verlaagd tot junk-status en waarschuwt voor verdere afwaarderingen vanwege de RECESSIE.

[...]

Bron: De Aziatische Tijger
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Azië begint Europese crisis te voelen

De financiële crisis in Europa en de Verenigde Staten begint gevolgen te hebben voor het verre oosten. Chinese fabrieken zien deze maand de grootste terugval van de productie in 32 maanden tijd. De Chinese inkoopmanagersindex daalde deze maand van 52 naar 48 punten. Een score van minder dan 50 geeft aan dat er sprake is van krimp.

Volgens de New York Times is de krimp erger dan verwacht. Tot nu toe bleven landen in Oost- en Zuidoost-Azië namelijk grotendeels gespaard door de crisis. Dat de inkoopmanagersindex in China binnen luttele weken drie punten is gedaald doet de vrees bij economen dan ook toenemen dat Azië toch niet gespaard wordt van de crisis. Iets wat overeen lijkt te komen met de voorspelling die de Chinese vicepremier enkele dagen terug deed, namelijk dat ons een langdurige, globale, chronische RECESSIE staat te wachten.

[...]

Bron: Goudenmedia.nl
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

RECESSIEzorgen op beurzen

De aandelenbeurzen in Europa gingen woensdag opnieuw omlaag. Beleggers kregen een aantal tegenvallende macro-economische cijfers te verwerken en dit wakkerde de zorgen over een nieuwe RECESSIE verder aan. De AEX-index in Amsterdam stond kort voor het middaguur op een verlies van 0,5 procent op 275,49 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 419,48 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 0,9 procent omlaag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Eurozone zit al in een RECESSIE

De eurozone bevindt zich momenteel in een economische RECESSIE. Dat concludeerde de Institute of International Finance (IIF) woensdag.

''De situatie in de eurozone is de afgelopen maand serieus verslechterd'', stelde de internationale bankenclub in een rapport.

''De economie bevindt zich volgens ons nu in een RECESSIE, die de overheidstekorten alleen maar groter zal maken en de bezittingen van banken verder zal verzwakken.''

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$